Valdemarsro http://www.valdemarsro.dk/artiskokker-med-roert-smoer/

Artiskokker med rørt smør

Kogte artiskokker med rørt smør tager ikke spor lang tid at lave, og det er en temmelig nem ret at diske op med.
Vi foretrækker at serverer de kogte artiskokker med rørt smør – det hænger bedre ved artiskokbladene end ikke rørt smør, og smør og artiskokker er bare pænt lækre i selskab sammen. Man kan også gratinere artiskokker i ovnen eller tilberede dem på anden vis.
Men her får du vores foretrukne artiskokopskrift

PT30min

Kogte artiskokker med rørt smør

2-4 pers.    30 min
2-4 pers.
Ingredienser
  • 2 artiskokker
  • 1/2 citron
  • 3 spsk smør
  • 2 spsk creme fraiche (18-38%)
  • Flagesalt
Udskriv opskrift
30 min
Fremgangsmåde

Rørt smør

Lad smøret blive blødt i stuetemperatur i 1/2 times tid, og rør det derefter sammen med cremef fraiche, smag til med salt, peber og måske et par dryp citronsaft eller lidt citronskal. Stil smøret på køl til artiskokkerne er klar.

Artiskokker

Sæt en stor gryde med vand, citron skåret i skiver og salt i kog. Skær stokken af artiskokkerne og kom derefter artiskokkerne i det kogende vand.

Kog i 20 minutter og tag derefter artiskokkerne op og lad dem dryppe lidt af.

Servering

Vi serverer de hele artiskokker ved bordet og så tager vi blot et blad af ad gangen og dypper den inderste del i den rørte smør, hvorefter artiskokkødet skrabes af med munden.

Til slut er der i artikkokkens midte en masse ‘hår’ som skal fjernes forsigtigt med en ske. Nedenunder dem er artiskokhjertet, som smager helt fortryllende skønt – vi deler den i 2 og får et halvt artiskokhjerte hver, som vi nyder med lidt rørt smør.

Opskriften er til 2-4 personer – og hvis man er temmelig vild med artiskokker, så kan man snildt spise en hel hver.