Valdemarsro https://www.valdemarsro.dk/brombaersyltetoj/ Afternoon tea Efterår, Eftermiddagssnack, Smørbart og Syltetøj

Brombærsyltetøj

Hjemmelavet brombærsyltetøj er så lækkert og nemt at lave selv.

Det er smagen af ren forkælelse og er eminent til både lune nybagte boller, til pandekager og til yoghurt.

Brombær kan ofte findes i krat, sommerhusområder og skove i efteråret, måske er man heldig at have nogle i haven eller man kender nogen der har så man kan komme forbi og plukke selv. Det er nogle smukke mørke bær, som er virkelig dejlige at spise og bruge i syltetøj.

Jeg bliver ofte spurgt efter hvor længe den slags kan holde sig – men jeg ved det faktisk ikke. Det bliver nemlig aldrig for gammelt herhjemme. Vi laver små portioner syltetøj, marmelade, kompot, sirup og den slags. Og så spiser vi det inden for 2-3 uger – på boller, ostemadder, ymer, skyr osv. Sådan en spsk brombærsyltetøj rørt i en god ymer eller yoghurt neutral, giver fx den lækreste frugtyoghurt.

PT60MPT10M1

Brombærsyltetøj

Tid i alt60 min.
Arbejdstid10 min.
Holdbarhed2 uger
Antal1 glas
Ingredienser
  • 200 g brombær
  • 0,50 dl vand
  • 1,50 dl sukker
  • 0,50 vaniljestang, kornene herfra + den tomme stang
Udskriv
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter
Hold min skærm tændt
Fremgangsmåde

Skrab vaniljekornene ud af vaniljestangen og bland med sukker så vaniljekornene skilles.

Brombær, vand og sukker, vanilje og vaniljestangen kommes i en gryde og røres godt sammen. Lad det trække en times tid.

Kog op under gryden og lad det koge i minimum 10 minutter i en gryde uden låg til det er kogt lidt ind.

Kom den færdige syltetøj i et rent skoldet glas.