Den lækreste æbletærte med marcipan

Æbletærten er lækker, cremet, smelter i munden og smager bare så englene synger! Der er mange æbler i haven lige nu, de skal bruges fornuftigt, skal de! -Så i dag blev det til en æbletærte …

Æbletærte

  • 5 små æbler, -jeg er ikke vanskelig, så jeg bruger hvad jeg har.  De skal bare ikke være for søde.
  • 350 g reven marcipan
  • 3 æg
  • 1- 1/2 tsk kanel
  • 1,5 dl mælk
  • 1 1/2 spsk hvedemel
  • 2 spsk rørsukker
  • Mørdejstærtebund
  • 100 g koldt økologisk smør
  • 150 g hvedemel
  • 2 Spsk rørsukker
  • 1/2 sammenpisket æg, fra en høne som har været glad.
  • Drys inden bagning:
  • 3 spsk rørsukker eller lys muscovado
Start med tærtedejen:
Skær smøret i små stykker og smuldr det i melet. Tilsæt æg og sukker. Saml dejen hurtigt. Du skal ikke ælte dejen. Derefter stilles tærtedejen på køl i en halv til en hel time. Kan du ikke vente? Så prøv at rul den ud på et bord med mel på. Endelig ikke for tyndt. Dejen lægges i et smurt tærtefad og trykkes langs kanten og formes. Prik huller i bunden med en gaffel.

Den revne marcipan røres sammen med æg, mælk og hvedemel, 1 spsk sukker og evt kanel. Skræl æblerne  eller lad skrællen blive på – det er lidt en smagssag, og fjern kernehuset. Marcipanmassen fordeles på tærtebunden og æblerne skæres i tynde skiver. Læg æbleskiverne i et fint mønster ovenpå massen. Til sidst drysses tærten med 3 spsk rørsukker – sukkeret vil karamelisere fint på æbletærten når den bages.

Tærten bages i ca. 30-45 min ved 180 grader varmluft, eller indtil æblerne bliver mørke i kanten og marcipanmassen er gylden.
Jeg serverer den med cremefraice, da jeg synes det passer rigtig godt til tærten med lidt syrligt. Vanilje is er også godt!


Print Friendly
Relaterede indlæg:

48 kommentarer til Den lækreste æbletærte med marcipan

  1. Laila skriver:

    Uhmm det lyder lækker, jeg lavede en der mindede om den med blommer sidst jeg var hjemme. Mor og Alf kunne lide den, jeg kan jo bare desværre ikke lide marcipan. Bager du til mig når jeg kommer på besøg?

  2. Valdemarsro skriver:

    Ja, det kan du tro jeg gerne vil! Er også ved at røre en gang boller sammen til morgenmaden lige nu :-)
    Manden er heller ikke glad for marcipan, men har har frivilligt taget mere end et stykke og siger at den ikke smager af marcipan på den måde han ikke er vild med…. Så måske du også kan lide den?!

  3. Søs skriver:

    Du skulle være så velkommen :-)
    Det lyder lækkert med tomaterne, så i Camilla Plum på et tidspunkt hvordan hun henkogte dem i egen saft med masser af gode krydderurter. Det så helt vildt lækkert ud!
    -og også dejlig søndag til jer!

  4. Laila skriver:

    Det kan jo være at du har ret i. Hvis I boede tættere på, ville jeg drøne over til jer og spise jeres boller. Jeg sidder og venter på svigermor, vi skal have vintergjort drivhuset. De sidste tomater skal plukkes, de grønne tror jeg, at jeg vil prøve at sylte, det smager rigtig godt.
    Kan I have en dejlig søndag. Krammer

  5. Deborah skriver:

    Uhm, den lyder lækker! Det må prøves på et tidspunkt! Første gang, jeg er her forbi, men ikke sidste ;-)

  6. Valdemarsro skriver:

    Hej Deborah,
    Velkommen her!
    Tærten kan bestemt ogsÃ¥ anbefales, det er en god ide at bage to nu man er i gang, for den er hurtigt væk…

  7. Pingback: Æblelækkersult | Valdemarsro.dk

  8. Pingback: » Blog arkiv » Køkken frembrydelse…..

  9. Valdemarsro skriver:

    Gode liv, variation er godt ;-) Jeg må også prøve din…

  10. Klara skriver:

    Ih hvor har du lige gjort min aften så meget mere hyggelig! Tærten er i ovnen lige nu. Det er nogle duper dejligt nemme opskrifter du har her! Vil bruge din side fremover!

    Kiggede også lige i dine blog-indlæg. Super god blog!

    Mange hilsner Klara

  11. Vibeke skriver:

    Det lyder lækkert, kan den bages dagen før jeg skal bruge den?

  12. kristina skriver:

    super lækker opskrift er ved at prøve at bage den

  13. Valdemarsro skriver:

    Vibeke, den bliver kun bedre af at “sætte” sig lidt :)

    Kristina, håber du også synes den er et hit

  14. Lenny Andersen skriver:

    Hej…
    Jeg lavede den til vores søns barnedåb, og det er simpelthen bare en lækker kage. Ikke alt for sød, selvom der er meget marcipan i, og så er den jo bare super let at lave… Gæsterne var vilde med den (selv min søster som ellers ikke bryder sig om marcipan), så kan kun anbefales herfra :-)

  15. Annette skriver:

    Ahh, den lyder virkelig lækker!

  16. Satans bagelakaj skriver:

    Jeg er godt igang her, MEN! hvor lang tid skal tærtebunden forbages????
    Jeg giver den 5 så jeg på og give den 5 mere hvis det kræves, hmmm..

  17. CaradeGata skriver:

    Den er nu i ovnen..
    Nem at lave og glæder mig til at smage..

  18. Kamilla Stegemeyer skriver:

    Hvor længe skal dejen stå på køl?

  19. Louise skriver:

    Hej! Er gået igang med den:-) Kan jeg gøre alt klar til den og vente med at bage den 6-7 timer efter, eller bliver æblerne og måske også bunden dårlig af det?

    • Ann-Christine skriver:

      Hej Louise,
      Den skal næsten bages med det samme, da æblerne ellers bliver brune og kedelige
      Kh Ann-Christine

  20. Anja skriver:

    Man behøver ikke sætte dejen på køl. I stedet kan man trykke dejen ud og det er faktisk nemmere synes jeg. Ligeledes behøver man ikke bage bunden først, jeg bager det hel samlet i ca 25-35 minutter afhængig af tærteform :) Dette forkorter noget af processen :)

  21. Henriette skriver:

    Måske et dumt spørgsmål ;) men hvordan river du marcipanen?? Da jeg gjorde det på et alm rivejern samlede det sig bare til en klisteret klump alligevel og var nød til at give dejen en tur med drab blenderen.. Haha! Men det smagte dejligt ;)

    • Henriette skriver:

      Ups selvfølgelig stav blenderen ;) haha

    • Ann-Christine skriver:

      Jeg har sådan et drønskarpt Microplane rivejern, og den river marcipanen fint – men jeg kan godt se udfordringen ellers. Jeg vil normalt ikke anbefale at fryse marcipan, men mon det kan hjælpe at komme marcipanen i fryseren i en halvtimes tid? Jeg tror ikke der sker så meget ved at prøve, da marcipanen skal bruges til bagning efterfølgende.
      Jeg er glad for at høre at den blev god alligevel :)

  22. Mette skriver:

    Hej!
    Vil lige høre dig – bager du den på
    varm luft eller alm ovn?
    Tak for gode opskrifter :)

    • Ann-Christine skriver:

      Tak – Jeg er glad for at du kan bruge dem :)
      Det kommer lidt an på ovnen, faktisk. Da vi boede på østerbro og havde en god ovn brugte jeg stort set aldrig varmluft. I den gamle ovn vi har lige nu er det kun varmluften der duer ordentligt. Så nu bruger jeg det (og drømmer om en ny ovn) eg synes begge dele virker fint til denne kage. Temperaturen skal blot være omkring 180 på varmluft og 190-200 på alm.

  23. Karin skriver:

    Lyder for lækkert.. Kan man fryse den?

  24. Luanne Humphrys skriver:

    Naboens sidste æbler og mit lørdagsoverskud er ved at blive til din fantastiske æblekage <3

  25. Viola skriver:

    Du skriver at marcipanmassen fordeles på den forbagte tærtebund. Men der står ikke hvor lang tid og ved hvilken temperatur man skal forbage tærtebunden?

    • Ann-Christine skriver:

      Tja, ja det kan jeg sørme godt se … det er en af mine helt tidlige opskrifter her på bloggen og jeg bliver faktisk lidt i tvivl om hvor længe jeg plejer at give den – omkring 7-8 minutter ved 175 grader vil jeg tro.
      Tester det lige næste gang jeg bager den og opdatere opskriften derefter

  26. corina jensen skriver:

    Hvor meget forbages tærtendejen på og hvor længe?
    Der står at jeg skal lægge fyldet på en forbagt tærtebund…

    Vh. Corina

  27. Maja skriver:

    Jeg får en veninde påbesøg imorgen og i den anledning skal vi da have denne tærte:)

    Men jeg ville gerne lige spørge om jeg kan lave den her til aften? Og hvis jeg kan lave den dagen forinden, skal den så i køleskabet, eller kan den bare stå på køkkentbordet med sølvpapir over?

    Vh Maja.

    • Ann-Christine skriver:

      Hej Maja,
      jeg plejer at opbevare den på køl, og så varme den langsomt op i en kold ovnen til knap 100 grader inden den skal spises. Den smager nemlig ret fantastisk lun, men er også god kold.
      Kh AC

  28. Asmin skriver:

    Øv, rigtig skuffet, den er ikke særlig sød og slet ikke sprød :-( ved ikke hvad der er gået galt, da jeg har fulgt opskriften til punkt og prikke .. Havde glædet mig til at servere den for mine gæster i aften. Øv øv .

    • Ann-Christine skriver:

      Ja, det er da ærgeligt, hvis du ikke synes om den. Jeg er enig i at det ikke er en af de sødeste kager, men det kan jeg nu meget godt lide og har selv bagt den mange gange. Det er jo også smag og behag, lige som så meget andet.

  29. hoda skriver:

    Hej. I dag fik jeg sammen med min ven og jeg lavede denne dessert. Det var super lækker. Tak

  30. Bente Thomsen skriver:

    Hej Ann- Christine.
    Jeg vil bare gerne lige sige, at jeg nu gennem den sidste tid har benyttet mig mere og mere af dine spændende opskrifter :) de er bare SÅ spændende…og VILDT gode! Lækker med din inspiration.. Bare så du ved, at jeg også kigger med og det bliver da slet ikke mindre i tiden frem ;) Så mange tak for bloggen.. :)

    • Ann-Christine skriver:

      Hej Bente,
      Tusind tak for din søde hilsen! Det er jeg rigtig glad for at høre og det er simpelthen så skønt at du har glæde af mine opskrifter.
      Kh AC

  31. Maja skriver:

    Mums! Den er super lækker og var en rigtig god start på efterårsferien :-) Bestemt ikke sidste gang, at vi laver den :-)

  32. Suzanne skriver:

    Så er æbletærten i ovnen,- har tilføjet mørk hakket chokolade i marcipan massen og hakkede nødder sammen med sukkeret på toppen,- uhm den dufter dejligt

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Disse HTML koder og attributter er tilladte: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>