Valdemarsro http://www.valdemarsro.dk/eggnog-opskrift/

Eggnog cocktail

Den klassiske juledrink eggnog smager helt nostalgisk for mig og her har jeg gjort den super lækker med en god rom, aromatisk kanel, krydrede nelliker, og så har jeg pyntet den helt fint op med permyntebolcheknas, guldstøv og bismarckstokke.

Jeg har serveret en for min søster, hun var fan!

Dét er jeg også.

Denne eggnog er så lækker, cremet, sød, tilpas stærk og bare helt perfekt som dessert, til at afslutte en god middag, eller bare til at nyde fordi det er jul … eller hvad man nu finder på, af gode grunde.

PT25M

Eggnog

4 glas    25 min.
4 glas
Ingredienser
  • 4 æggeblommer
  • 70 g sukker
  • 4 dl mælk
  • 4 hele nellike
  • 1/2 vaniljestang + 1 tsk sukker
  • 
1/2 tsk kanel
  • 1 1/2 dl rom
  • 1 dl piskefløde
  • lidt revet muskatnød
  • Til servering
  • pebermyntestokke
  • glykosesirup eller lys honning
Udskriv opskrift
25 min.
Fremgangsmåde

Skrab vaniljekernerne ud af vaniljestangen og fordel dem i en lille skefuld sukker. Pisk æg, vanilje og sukker sammen i en skål til luftig og cremet æggesnaps.

Kom mælk, nelliker og kanel i en gryde og varm langsomt op til det lidt netop når kogepunktet, og hæld det derefter langsomt over i skålen med æggene, mens der piskes med et piskeris. Kom det hele tilbage i gryden og varm op ved middelvarme, mens der fortsat piskes i blandingen. Når det begynder at tykne en lille smule efter 3-4 minutter (temperaturen skal op omkring 67 grader og ikke over 70 grader) er det færdigt.
Pas endelig på at det ikke får for meget, for så bliver det til en drink ala sød scrambled eggs i stedet …
Lad det køle ned i køleskabet og inden servering piskes en let flødeskum, og eggnog smages til med rom, en smule muskatnød og lidt friskpisket flødeskum.
Jeg har knust nogle bismarchstokke ved at komme dem i en frostpose og rullet dem med en kagerulle. Bolchestøvet har jeg blandet med lidt spiseligt guldstøv. Derefter har jeg dyppet kanten på glasset i lidt glukosesirup og tilsidst vendt dem i bolche og guld knas.

Giv gerne drinken et drys muskatnød inden servering (hvilket jeg først kom i tanke om senere, som det ses på billederne ;) )

valdemarsro youtubeSe med i videoen her, hvor jeg viser opskriften >>