Valdemarsro https://www.valdemarsro.dk/hindbaersirup-med-vanilje-i-en-raspberry-latte/ Hjemmelavede gaver Sirup

Hindbærsirup med vanilje

Hjemmelavet hindbærsirup er virkelig anbefalesværdig!

Tror næsten det er min yndlingsversion af de hjemmelavede sirupper – hvis jeg absolut skal vælge – men der er jo altså mange der er gode.

Hindbærsirup smager af sol, sommer og er bare helt vidunderlig.

Brug det til hindbærhjerter på en latte, rørt i græsk yoghurt eller skyr, på vaniljeis, til pandekager, frugtsalat, på en ostemad, eller alene på en nybagt bolle – det smager helt og aldeles fantastisk!

PT25MPT10M1

Hindbærsirup med vanilje

Tid i alt25 min.
Arbejdstid10 min.
Holdbarhed1 måned
Antal1 portion
Ingredienser
  • 225 g hindbær, frosne
  • 1 vaniljestang
  • 180 g sukker
  • 1 dl vand
Udskriv
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter
Hold min skærm tændt
Fremgangsmåde

Flæk vaniljestangen og skrab vaniljekornene ud, rør dem godt ud i 2 spsk sukker så vaniljekornene skilles smukt fra hinanden.

Kom alle ingredienser i en gryde, varm op til det koger og lad det koge i 10-20 minutter.

Hold øje med  det. Det skal ikke tykne for meget. Tag løbende en prøve op og lad den køle af på en tallerken – tjek om konsistensen er korrekt sirupsagtig. Er det blevet for tykt røres en smule vand i.

Si hindbærmosen fra og opbevar siruppen i en lille flaske i køleskabet.

Opskriften giver ca 2 dl