Hindbærsirup med vanilje i en raspberry latte

raspberry-latte

En aften med Mad Men, varme tæpper, tændte stearinlys og to kopper varme latte med røde hindbærsirupshjerter. Det er da ren hygge – og hygge skal der til her i februar, mens vi venter på forår og lysere aftener. Jeg glæder mig helt enormt til at komme i haven, spire små frø og ikke mindst til at lave aftensmad og fotografere aftensmåltider i dagslys – det kommer også til at betyde mange flere aftensmåltider på bloggen. Jeg har en laaaang ‘To Cook’ liste, og sig endelig til hvis der er retter og opskrifter, som I godt kunne tænke jer at få min version af her på bloggen 

Hindbærsiruppen her er anbefalesværdig!

Den smager af sol, sommer og er bare helt vidunderlig

raspberrylatte

Opskrift på hindbærsirup med vanilje

  • 2 dl frosne hindbær
  • 1 vaniljestang
  • 2 dl rørsukker
  • 1 dl vand

Flæk vaniljestangen og skrab vaniljekornene ud, rør dem godt ud i 2 spsk rørsukker så vaniljekornene skilles smukt fra hinanden. Kom alle ingredienser i en gryde, varm op til det koger og lad det koge i 10-20 minutter. Hold øje med det. Det skal ikke tykne for meget. Tag løbende en prøve op og lad den køle af på en tallerken – tjek om konsistensen er korrekt sirupsagtig. Er det blevet for tykt røres en smule vand i.

Si hindbærmosen fra og opbevar siruppen i en lille flaske i køleskabet. Brug det til hindbærhjerter på en latte, rørt i skyr, på vaniljeis, til pandekager, frugtsalat, på en ostemad, eller alene på en nybagt bolle – det smager helt og aldeles fantastisk!

Print Friendly
Relaterede indlæg:

40 kommentarer til Hindbærsirup med vanilje i en raspberry latte

  1. Mia skriver:

    lyder fantastisk, hvor længe kan det holde sig?

    • Herhjemme kan sirup – inkl denne – snildt holde sig i en måneds tid. Eller jeg mener, det har aldrig holdt længere før det er brugt. Det er så nemt og hurtigt, så er du i tvivl om du kommer til at bruge det, så start med at lave en halv portion :)

  2. Bente skriver:

    Har du forslag til hvordan man bruger solbæreddike? :-)

  3. hvadskalvibage skriver:

    Det lyder lækkert, skal klart prøves på en gang skyr. Lige nu bruger jeg noget hjemmelavet marmelade som blev alt for tynd – og det gør jo ikke noget på skyr.

  4. Mmm, hvor ser det skønt ud. Skal på date med min mand her i eftermiddag, mens vores dreng bliver passet af farmoren. Kunne være at daten skulle sluttes af med lidt latte…

  5. Milla skriver:

    Det ser smukt ud! <3
    Jeg er vild med indisk mad – hvis du også er, kunne der være spændende at få din version af chicken tikka masala :-)
    Rigtig god dag, og mange tak for dejlig inspiration!

  6. Birgitte B skriver:

    Kan man mon bruge mosen til noget? Tænker at det er synd at smide den væk…

  7. Sine skriver:

    Jeg kom lige til at kigge i din opskriftsamling igår.. Hold op hvor har du lavet mange lækre ting – Jeg er fan! Er der ikke snart en kogebog på vej? :D

  8. zozo skriver:

    Man får lyst til at prøve sig frem til det lækre ting du laver.

  9. Line Rasmussen skriver:

    Skal bare lige høre, altså… Kommer du det i en helt almindelig cafe latte..? Tænker bare at kombinationen kaffe/hindbær lyder lidt…øhm… sjov? Tænker at siruppen kunne bruges i en kop varm mælk, når sønnike står og tripper for at smage mors og fars cafe latte ;o)

  10. monsterscircus skriver:

    Uhm, er faktisk gået fra sirup, med den der ser godt nok lækker ud! og dejlige hjerter! tusind tak for opskrift og ha en dejlig uge.

  11. Uhmm hvor ser det bare super lækkert ud. Det gør din blog forøvrigt osse, den er hermed føjet til de foretrukne :-)

    Kh. Anne-Mette

  12. Nicoline skriver:

    Uhh, ser så lækkert ud. Det skal prøves!
    Kunne rigtig godt tænke mig en slags “madpakke-guide”, mangler nemlig altid inspiration og så kunne det være sjovt at se dine idéer :-)

    • God ide! Det er noteret. Mine børn skal dog kun have ‘frugt’madpakke med, men da jeg synes at den kommunale frokostordning er noget skrammel (ja, undskyld, men det mener jeg virkelig!) så giver jeg den ofte fuld skrue med frugtmadpakken ;-) Ville ønske vi skulle have madpakke med i stedet!

  13. Annemette skriver:

    Mums det lyder laekkert og sikke meget man kan bruge sädan en skön sirup til :-)

  14. Line Rasmussen skriver:

    Så er første flaske af denne lækre sirup allerede blevet fortærret, den holdt i 5 dage! Mums for pokker hvor smagte den dog bare lækkert… Tusind tak for at dele magien med os andre :) Den er både blevet brug på youghurt/skyr/A38, i kaffe, som saftevand og på nybagt brød…. Ammenam! Skal igang igen snart og påtænker at lave en lille portion med mynteblade i samt en der spices op med lidt lakrids. Det glæder jeg mig til at eksperimentere helt vildt med..!

  15. Sine skriver:

    Åhh jeg lavede forresten denne med blandede bær, og i stedet for vand, brugte jeg tilsvarende mængde doven Asti som stod og hang i køleskabet.. Absolut anbefalelsesværdigt! :D

  16. Julie Qvist skriver:

    Hej!

    Jeg elsker dine opskrifter og bruger dem virkelig tit.

    Jeg ville høre, hvor mange ml man cirka får af denne opskrift??

    – Julie

    GOD JUL

    • Ann-Christine skriver:

      Hej Julie,
      Tak! Det er jeg virkelig glad for at høre :)
      Lige omkring 2-3 dl, vil jeg tro.
      Rigtig glædelig jul til dig også

      Kh Ann-Christine

  17. Vivi skriver:

    Portion nummer to er lavet. Det er simpelthen vanedannende:-) Vi fandt ud af, at det smager fantastisk på ris a la manden, så nu er en portion klar til julen ( gemt godt af vejen, så den ikke er spist inden).

    Tak for en skøn opskrift.

    • Ann-Christine skriver:

      Uhm, det var da en skøn ide at servere den sirup til risalamanden – det kan jeg virkelig godt forestille mig smager godt!
      Jeg må prøve det, om ikke i år, så til næste år :)

  18. Marianne skriver:

    Nu har jeg for nok 5. gang lavet denne sirup. Jeg er fuldstændig tosset med den. På vaniljeis er det fantastisk, men smider man en brownie ind i spillet også -jamen der er ikke et øje tørt:-)

    Har pt. hindbær-, pære- og en blodappelsinsirup stående. Elsker at lave sirupper med alle mulige ting i.

    Tak for den her opskrift, der kickstartede det hele:-)

    • Ann-Christine skriver:

      Ej, hvor er det fantastisk! Det er så dejligt at høre fra en anden sirupsentusiast – og når man først får smag for de lækre hjemmelavede sirupper, så er det virkelig skønt at eksperimentere med nye smage og varianter :)
      Tak for din søde hilsen!

  19. Susanne skriver:

    Hej Ann-Christine.

    Super fantastisk blog du har. Er det mulig at erstatte sukker/rørsukker med noget andet sødemiddel, er Gastric Bypass opereret og skal derfor holde mig væk fra sukker.

    Tusinde tak for dine opfindsomme opskrifter:-)

    • Ann-Christine skriver:

      Hej Susanne,
      Tusind tak for din søde hilsen :) Det er jeg rigtig glad for at du synes :)
      Jeg har ikke rigtig erfaring med sødemidler, så det må komme an på en prøve.
      Kh Ann-Christine

  20. Mette Lyngdal skriver:

    Kunne man forestille sig at skylle flakkerne i atamon så det kan holde sig længere?
    Tak for super opskrift

    • Ann-Christine skriver:

      Ja, det tror jeg godt du kan. Jeg har nu aldrig oplevet det blive for gammelt pga den ret høje sukkermængde
      Kh AC

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Disse HTML koder og attributter er tilladte: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>