Valdemarsro https://www.valdemarsro.dk/butterbean-hummus/ Dip, Pesto, Dressing og lign. Smørbart og Syltetøj, Tilbehør Aftensmad

Butterbeans hummus

Butterbean hummus er en skøn variant af den klassiske hummus med kikærter og de store hvide bønner bliver nemt cremede og vildt lækre.

Hummus er i det hele taget en af det lækreste dip til alverdens lækkerier – hvis du spørger mig. Det er sundt og mættende. Jeg bruger det på brød, som jeg smører med humus i stedet for smør, tilbehør til suppe og salater, dip til æblebåde eller grøntsagsstænger, i pitabrød osv.

Til mine børn blander jeg gerne dippen med lidt cremefraiche eller blender lidt cashewnødder med, det kan de rigtig godt lide

PT15MPT5M1

Butterbeans hummus

Tid i alt15 min.
Arbejdstid5 min.
Holdbarhed4 dage
Antal1 portion
Ingredienser
  • 2 spsk tahin
  • 1 citron, saft herfra
  • 1 dåse butterbeans
  • 2 fed hvidløg
  • 2 spsk olivenolie
  • flagesalt
  • sort peber, friskkværnet
  • 1 tsk stødt spidskommen
  • evt vand
Udskriv
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter
Hold min skærm tændt
Fremgangsmåde

Start med at komme tahin og citronsaft i blenderen eller foodprocessoren og kør i et minut.

Tilsæt derefter alle de andre ingredienser og kør i yderligere et minut, til det er helt cremet og fløjlsblødt.

Vurder om konsistensen skal justeres med lidt koldt vand.

Opskriften giver ca 3 dl hummus