Valdemarsro http://www.valdemarsro.dk/humus-med-butterbeans-eller-bare-limabonner/

Humus med Butterbeans – eller bare limabønner

Humus er noget af det lækreste snack / dip til alverdens lækkerier – hvis du spørger mig. Det er sundt og mættende, men også ret energimættet og har et højt indhold af sunde fedtstoffer. Jeg bruger det på brød, som jeg smører med humus i stedet for smør, tilbehør til suppe og salater, dip til æblebåde eller grøntsagsstænger, i pitabrød osv. Måske er det primært en ret for voksne, mine børn var ihvertfald ikke fan i første omgang ;) Men det kan sagtens svinge fra dag til dag, oplever jeg. I går aftes fik jeg lige indrettet facebooksiden med nyt cover, så nu er jeg lidt mere hjemme dér, jeg er endnu ikke helt fortrolig med den nye timeline og det nye layoutet på facebook. Men forhåbentlig er det blot et spørgsmål om tilvænning.

PT1H

Butterbeans humus

1 skål    1 time
1 skål
Ingredienser
  • 50 g Butterbeans / limabønner
  • 1 fed hvidløg
  • 2 spsk tahin
  • 5 spsk citronsaft
  • 1 dl olivenolie
  • 5 spsk citronsaft
  • spidskommen
  • salt og peber + evt lidt chili
Udskriv opskrift
1 time
Fremgangsmåde

Butterbeans eller limabønnerne, om du vil, sættes i blød i rigeligt vand i et døgns tid (er ikke med i opskriftens tidsberegningen)

Koges derefter i nyt rent vand i omkring en times tid.

Dryp bønnerne af for vand, skyld dem og blend derefter alle ingredienserne godt og grundigt. Til min smag må denne humus gerne være lidt grov, men hvis du vil have den mere lind, så kom mere olie og citron i.