Kammerjunkere


Hjemmelavede kammerjunkere smager så dejligt og er en skøn spise om sommeren, når det er sæson for den dejlige koldskål, serveret med nybagte kammerjunker og sommerens søde bær og mynte. Det er så nemt og super lækkert.
De er et hurtigt og overskueligt lille bageprojekt, som mine børn elsker at være med til. Det kan varmt anbefales at lave en stor portion, for de holder sig glimrende et par uger i en kagedåse eller lufttæt beholder – og så smager de så skønt, så de hurtigt er spist.
Prøv også: Opskrift på hjemmelavet koldskål her >>
Arbejdstid 20 min.
Antal 40 stk.

Som medlem af VALDEMARSRO Premium får du adgang til en masse ekstra fordele, blandt andet kan du få billede med, når du printer opskrifter og undgå forstyrrende reklamer. Læs mere på Valdemarsro om alle fordelene.
Kammerjunkere
- 100 g hvedemel
- 25 g fuldkornshvedemel
- 1 tsk bagepulver
- 50 g sukker
- 1 knivspids salt
- 0,50 øko citron, revet skal herfra
- 1 tsk vaniljesukker
- 50 g smør
- 1 æg
Bland hvedemel og fuldkornshvedemel, bagepulver, sukker, salt, citronskal og vaniljesukker godt sammen. Smuldr smør i melblandingen, til det er helt fint og ensartet.
Saml dejen med æg og ælt den hurtigt sammen.
Skær dejen i stykker a ca. 6 g. Tril stykkerne til kugler og læg dem på en bageplade med bagepapir. Giv kammerjunkerne et lille tryk på midten, så de bliver lidt flade.
Bag dem i en forvarmet ovn ved 160 grader varmluft i 15-18 minutter, til de er let gyldne i kanten. Lad dem køle af på en rist.

mens jeg laver mad
Har du spørgsmål til opskriften eller lyst til at sende en sød hilsen, så kan du skrive til mig i kommentarfeltet herunder.
Du kan måske finde svaret på dit spørgsmål i kommentarfeltet, hvis det allerede er stillet og besvaret - eller du kan kigge på denne side, hvor jeg giver svar på mange 'ofte stillede spørgsmål' til min opskrifter.
Vildt lækre – tilsatte kardemomme.
Tænkte om man måske kunne fryse dejen i en pølse, så de var nemme at tage ud og skære pænt når behov 🤩
hej Charlotte
Tak for din søde hilsen! Det er jeg glad for du synes.
De kan fint fryses ned og skæres ud til kammerjunkere, det er så lækkert for så har man jo nem adgang til friskbagte kammerjunkere i løbet af sommeren :)
Rigtig god fornøjelse
Kh Ann-Christine
Den bedste opskrift og de smager himmelsk.
Har også tilsat kardemomme og reven appelsinskal. Mums.
Hej Ellen
hvor er det dejligt at høre! Mange tak for din søde tilbagemelding på opskriften
Kh Ann-Christine
Rigtig god opskrift – børnebørnene spiser ellers ikke kammerjunkere – men nu gør de, når det er din opskrift!!
Endnu en god opskrift fra dig – tak!
Bruger så mange af dine opskrifter!
Så dejligt! Jeg er rigtig glad for at kammerjunkerne er et hit hos jer og børnebørnene ♡
Mange tusind tak for din søde hilsen og fine feedback, det er jeg glad for!
Kh Ann-Christine