Majspandekager
Majspandekager er en rigtig lækker madpandekage, som er et fint supplement til de mexicanske tortillas og kan fyldes med alverdens dejlige grøntsager, dip, deller, falafler, lidt chili con carne og grønt, en rest kød og andre dejlige sager.
De smager skønt, er nemme at lave og så mætter de dejligt.
Hvis du bager dem lidt længere så bliver de sprøde, men dejligt bløde hvis de ikke får for længe på panden og så er de også skønne i madpakkerne.
Prøv også: min opskrift på falafler >>
Arbejdstid 20 min.
Antal 10 stk.
Kan fryses Ja
Vil du gerne have billede på udskriften?Som medlem af VALDEMARSRO Premium får du adgang til en masse ekstra fordele, blandt andet kan du få billede med, når du printer opskrifter og undgå forstyrrende reklamer. Læs mere på Valdemarsro om alle fordelene.
Majspandekager
- 4 dl mælk
- 4 æg
- 0,50 tsk salt
- 200 g fuldkornsmajsmel
- 1 spsk olivenolie, til stegning
- 1 spsk smør, til stegning
Rør mælk, æg, salt og pisk fuldkornsmajsmel i dejen. Lad gerne dejen stå og hvile i 30 minutter.
Dejen skal være flydende, så den nemt kan fordeles på panden til en pandekage og den skal gerne røres sammen undervejs.
Fordel lidt olie og smør på en varm pande. Når smørret er bruset af, så hældes lidt pandekagedej ud og panden vippes lige lidt rundt så det fordeler sig på hele panden – steg pandekagerne en af gangen på begge sider.
Hold min skærm tændt,mens jeg laver mad












Har du spørgsmål til opskriften eller lyst til at sende en sød hilsen, så kan du skrive til mig i kommentarfeltet herunder.
Du kan måske finde svaret på dit spørgsmål i kommentarfeltet, hvis det allerede er stillet og besvaret - eller du kan kigge på denne side, hvor jeg giver svar på mange 'ofte stillede spørgsmål' til min opskrifter.
Hej
Dine opskrifter plejer at hjælpe mig så fint igennem gæstebud!
Nu “truer” endnu eet,
Een af deltagerne tåler ikke gluten og laktose.
Kan jeg lave majspandekager og kombinere med resten af opskriften fra “Fyldte pandekager med oksekød”, hvor man putter oksekød og en del grøntsager i – og så drysse over med revet parmasanost??
På forhånd tak
Jane
Hej Jane
Mange tak for din søde hilsen :)
Ja, det kan disse pandekager kan sagtens bruges til fyldte pandekager. Det bliver lækkert!
God fornøjelse
Kh Ann-Christine
Hej igen
Lige et praktisk spørgsmål i forhold til fyldte majspandekager:
10 minutter i ovnen lyder ikke af meget, men du ved jo, hvad du taler om :-)
Min skræk er, hvad nu, hvis fyldet ikke er varmet igennem, når jeg serverer dem!!
Så jeg spørger lige: Skal fyldet være varmet op, inden man putter det i pandekagen og ruller sammen??
Jeg forestiller mig, at det er nemmere at arbejde med, når det ikke er varmt, men hvad siger du?
Hej Jane
De 10 minutter er med frisklavet varmt fyld. Du kan sagtens fylde dem med koldt fyld og så vil jeg give dem 25-30 minutter i ovnen. + tjek med et stegetermometer at de er gennemvarmet.
God fornøjelse
Kh Ann-Christine
Har lige fået majsmel hjem – ikke fuldkorns, men almindeligt – så jeg skal da prøve at lave dem. Hvad nu, hvis man skippede olien, tilsatte noget enten rørsukker eller farin til dejen ? Ville de så kunne bruges som dessertpandekager ?
Ja, det vil også være lækkert!
Rigtig god fornøjelse
Kh Ann-Christine
Endnu en lækker opskrift! Vi lavede dem småbørnevenlig menu til gæster med tilbehør som letkrydret oksekød, feta, sukkerærter, tomater, majs, creme fraiche osv. Kæmpe hit hos store og små :) Her til aften fyldte vi dem med rester fra din kylling i pikant-opskrift, som vi også bare er vilde med :) Det smagte så godt!
Hvor er det skønt at høre! Mange tak for din søde tilbagemelding på opskriften og hilsen.
Dejlig aften til jer
Kh AC