Franskbrød
Klassisk franskbrød er jo virkelig lækkert og en skøn klassiker til en ostemad eller gode sandwich.
Det er jo helt vildt lækkert til en hyggestund med sådan et lækkert saftigt lyst brød, fx til en fødselsdagsselskab eller lignende. I hverdagene kan jeg godt lide at komme lidt groft mel i, men det kan man frit justere alt efter smag og behag og her får I min lækre opskrift på det helt klassiske franskbrød + en masse gode tips under opskriften til bagning.
Prøv også: min opskrift på lækre gulerodsboller >>
Arbejdstid 30 min.
Antal 1 stk.
Kan fryses Ja
Vil du gerne have billede på udskriften?Som medlem af VALDEMARSRO Premium får du adgang til en masse ekstra fordele, blandt andet kan du få billede med, når du printer opskrifter og undgå forstyrrende reklamer. Læs mere på Valdemarsro om alle fordelene.
Franskbrød
Hold min skærm tændt,mens jeg laver mad
- 30 g smør
- 3 dl mælk
- 15 g gær
- 1 spsk sukker
- 1 tsk salt
- 400 g hvedemel
- 2 spsk mælk, til pensling
Smelt smør ved lav varme i en lille gryde og tag den af varmen. Hæld mælken i gryden og kom derefter i i en skål eller røreskål sammen med gær. Rør til gæret er helt opløst. Rør derefter sukker, salt og halvdelen af hvedemel i skål. Rør det godt i gennem og rør derefter resten af melet i.
Hvis du rører dejen med en røremaskine, så lad den kører i 7-10 minutter ved middelhastighed. Og hvis du rører i hånden, så ælt dejen godt sammen til den er blød og smidig.
Lad dejen hæve i en skål i 30 minutter på køkkenbordet.
Form brødet ved at trække let i det og folde det. Gentag flere gange til dejen er smidig og holder formen. Placer dejen i en godt smurt bageform.
Lad brødet hæve i 1 time på køkkenbordet.
Pensl forsigtigt brødet med mælk og bag det i en forvarmet ovn ved 175 grader varmluft (eller ved 175 varmluft+damp) i 30-35 minutter.
Hold min skærm tændt,mens jeg laver mad












Har du spørgsmål til opskriften eller lyst til at sende en sød hilsen, så kan du skrive til mig i kommentarfeltet herunder.
Du kan måske finde svaret på dit spørgsmål i kommentarfeltet, hvis det allerede er stillet og besvaret - eller du kan kigge på denne side, hvor jeg giver svar på mange 'ofte stillede spørgsmål' til min opskrifter.
Jeg lavede dette brød for første gang idag og det blev superlækkert!! Valdemarsro.dk er een af mine foretrukne sider :-)
Hej Pia
Hvor er det skønt at høre! Tak for din søde hilsen og tilbagemelding på opskriften.
Det er jeg virkelig glad for :)
Kh Ann-Christine
Hej
Der står 15 g gær både til almindelig hævning og koldhævning, men i en af kommentarerne skriver du 10 g gær. Hvis jeg koldhæver natten over og sætter direkte i ovn næste morgen uden efterhævning, hvor mange gram gær skal jeg så bruge?
1000 tak for fantastiske og inspirerende opskrifter!
Hej Mette
Jeg ville gå med de 15 g. gær til det du skriver.
Tusind tak for din søde hilsen og rigtig god fornøjelse med franskbrødet :)
Kh Ann-Christine
Jeg har problemer med at få brødet til at hæve ordentligt. Hvad kan jeg gøre galt? 🫣
Hej Dina
det kan være dejen skal have lidt længere tid eller stå lidt lunere til at starte med. Prøv at beskrive hvordan du oplever det ikke hæver ordentligt, så kan jeg nemmere spotte hvor det evt går galt :)
Kh Ann-Christine