Valdemarsro https://www.valdemarsro.dk/franskbroed/

Franskbrød

Klassisk franskbrød er jo virkelig lækkert og en skøn klassiker til en ostemad eller gode sandwich.

Det er jo helt vildt lækkert til en hyggestund med sådan et lækkert saftigt lyst brød, fx til en fødselsdagsselskab eller lignende. I hverdagene kan jeg godt lide at komme lidt groft mel i, men det kan man frit justere alt efter smag og behag og her får I min lækre opskrift på det helt klassiske franskbrød + en masse gode tips under opskriften til bagning.

Prøv også: min opskrift på lækre gulerodsboller >>

PT4H

Franskbrød

Tid i alt4 timer
Arbejdstid30 min.
Holdbarhed3 dage
Kan frysesJa
Antal1 stk.
Ingredienser
  • 30 g smør
  • 3 dl mælk
  • 15 g gær
  • 1 spsk rørsukker
  • 1 tsk salt
  • 400 g hvedemel
  • 2 spsk mælk, til pensling
Udskriv opskrift 
Fremgangsmåde

Smelt smør ved lav varme i en lille gryde og tag den af varmen. Hæld mælken i gryden og kom derefter i i en skål eller røreskål sammen med gær. Rør til gæret er helt opløst. Rør derefter sukker, salt og halvdelen af hvedemel i skål. Rør det godt i gennem og rør derefter resten af melet i.

Hvis du rører dejen med en røremaskine, så lad den kører i 7-10 minutter ved middelhastighed. Og hvis du rører i hånden, så ælt dejen godt sammen til den er blød og smidig.

Lad dejen hæve i en skål i 30 minutter på køkkenbordet.

Form brødet ved at trække let i det og folde det. Gentag flere gange til dejen er smidig og holder formen. Placer dejen i en godt smurt bageform.

Lad brødet hæve i 1 time på køkkenbordet.

Pensl forsigtigt brødet med mælk og bag det i en forvarmet ovn ved 175 grader varmluft (eller ved 175 varmluft+damp) i 30-35 minutter.