Franskbrød


Klassisk franskbrød er jo virkelig lækkert og en skøn klassiker til en ostemad eller gode sandwich.
Det er jo helt vildt lækkert til en hyggestund med sådan et lækkert saftigt lyst brød, fx til en fødselsdagsselskab eller lignende. I hverdagene kan jeg godt lide at komme lidt groft mel i, men det kan man frit justere alt efter smag og behag og her får I min lækre opskrift på det helt klassiske franskbrød + en masse gode tips under opskriften til bagning.
Prøv også: min opskrift på lækre gulerodsboller >>
Arbejdstid 30 min.
Antal 1 stk.
Kan fryses Ja

Som medlem af VALDEMARSRO Premium får du adgang til en masse ekstra fordele, blandt andet kan du få billede med, når du printer opskrifter og undgå forstyrrende reklamer. Læs mere på Valdemarsro om alle fordelene.
Franskbrød
- 30 g smør
- 3 dl mælk
- 15 g gær
- 1 spsk sukker
- 1 tsk salt
- 400 g hvedemel
- 2 spsk mælk, til pensling
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter

Smelt smør ved lav varme i en lille gryde og tag den af varmen. Hæld mælken i gryden og kom derefter i i en skål eller røreskål sammen med gær. Rør til gæret er helt opløst. Rør derefter sukker, salt og halvdelen af hvedemel i skål. Rør det godt i gennem og rør derefter resten af melet i.
Hvis du rører dejen med en røremaskine, så lad den kører i 7-10 minutter ved middelhastighed. Og hvis du rører i hånden, så ælt dejen godt sammen til den er blød og smidig.
Lad dejen hæve i en skål i 30 minutter på køkkenbordet.
Form brødet ved at trække let i det og folde det. Gentag flere gange til dejen er smidig og holder formen. Placer dejen i en godt smurt bageform.
Lad brødet hæve i 1 time på køkkenbordet.
Pensl forsigtigt brødet med mælk og bag det i en forvarmet ovn ved 175 grader varmluft (eller ved 175 varmluft+damp) i 30-35 minutter.
Har du spørgsmål til opskriften eller lyst til at sende en sød hilsen, så kan du skrive til mig i kommentarfeltet herunder.
Du kan måske finde svaret på dit spørgsmål i kommentarfeltet, hvis det allerede er stillet og besvaret - eller du kan kigge på denne side, hvor jeg giver svar på mange 'ofte stillede spørgsmål' til min opskrifter.
Jeg har problemer med at få brødet til at hæve ordentligt. Hvad kan jeg gøre galt? 🫣
Hej Dina
det kan være dejen skal have lidt længere tid eller stå lidt lunere til at starte med. Prøv at beskrive hvordan du oplever det ikke hæver ordentligt, så kan jeg nemmere spotte hvor det evt går galt :)
Kh Ann-Christine
Du skriver til en bruger at man kan udskifte 1 dl mælk og i stedet bruge surdej og kun bruge 5 gram gær, men hvor meget surdej skal man i så fald bruge måske 200 gram. Hilsen jean
Tilsvarende mængde og her ville jeg bruge overskudssurdej + 5 g gær – for man kan ikke nøjes med kun at udskifte mælk med surdej, uden at tilpasse opskriften med helt andre hævetider mv.
Du må endelig eksperimentere med det
Kh Ann-Christine
Hvis jeg gerne vil hæve det natten over, skal det så hæves i eller uden for formen? Og skal det hæve igen om morgen ved stuetemperatur inden det skal bages?
Jeg lader det i så fald hæve i formen natten over, og bager direkte fra køl i ovnen.
Kh Ann-Christine
Hej. Hvis det skal hæve natten over i køleskabet, hvor meget gær skal der så bruges ?
Jeg bruger 10 g til koldhævning
Rigtig glædelig jul
Kh Ann-Christine