Asparges og kartofler en cocotte
Min frokost i går var en super lækker asparges og kartofler en cocotte anretning med lidt sennep, en smule fløde og to æg. Jeg er virkelig glad for de små ‘en cocotte’ anretninger og har tidligere blogget om en variant med svampe og skinke og en med æg, sennep og spinat.
Det er simpelthen så nemt og en enkel ret, som smager super godt på både morgenmad og frokost bordet.
Arbejdstid 15 min.
Antal 1 pers.
Som medlem af VALDEMARSRO Premium får du adgang til en masse ekstra fordele, blandt andet kan du få billede med, når du printer opskrifter og undgå forstyrrende reklamer. Læs mere på Valdemarsro om alle fordelene.
Æg en cocotte med kartofler og asparges
- 3 kartofler, små
- 2 grønne asparges
- 1 tsk sennep
- 3 spsk piskefløde
- 2 æg
- flagesalt
- sort peber, friskkværnet
- 1 spsk smør, til at smøre formen
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter
Hold min skærm tændt
Knæk enderne af asparges og del dem i tre lige store stykker.
Skræl eller pil kartoflerne og kog dem næsten færdigt.
Smør formen og fordel kartofler og asparges deri. Slå æggene ud i formen. Rør fløde og sennep sammen, tilsæt en smule salt og peber og hæld det i formen
Bag i ovnen ved 175 grader i 10-12 minutter. Eller til æggehviden er stivnet. Spises som den er, eller serveres med salat og godt brød.
Hej Ann-Christine, dette er min første kommentar på bloggen.. hvilket er mærkeligt, for jeg har fulgt med længe!! Med stor fornøjelse!! Du bidrager med skøn inspiration til både mad og stemning, og jeg har anbefalet dig til mange:-) Min mand spørger gerne ‘nå, hvad har Valdemarsro fundet på i aften?’ ;-) Og det er altid noget godt! Tusind tak:-)
Hej Jannie,
Mange tak for din søde hilsen. Det er simpelthen så rart og hyggeligt med små hilsner og kommentarer fra læsere af bloggen, og jeg er glad for at høre at du har fornøjelse af mine opskrifter og min blog.
Tusind tak <3
Kh Ann-Christine
Vi har også haft den der Cobb grill. Den blev vi aldrig rigtigt glade for – det var som om alting blev kogt og ikke stegt/grillet i den … Jeg ved at mange har stor succes med den, og mange andre (som os) kan slet ikke få det til at fungere. Det er egentlig underligt. ;-)
Nå, men vi holder os til den store Weber gasgrill, og vi skal også grille i aften – man kan næsten ikke andet med det vejr. :-)
Jeg har faktisk ikke hørt om dem før, hverken godt eller skidt. Hvor ærgeligt at I ikke blev glade for jeres, var det gas eller kulgrillen?
Vi har fået gasgrillen og den har allerede været i gang tre gange med succes, både til laksefiletter, en hel kylling og en gang morgenmad forleden ;) Vi har også en weber grill til kul, men jeg tror faktisk gasgrillen her kommer til at overtage, for det er sørme nemt og hurtigt!
Vores udgave var med kul, og de ville aldrig rigtig tænde op. Tror det var fornuftigt at anskaffe sig gasgrillen. Vi er også rigtig glade for vores store gasgrill fra Weber – det er nemlig bare nemt og hurtigt, og nu griller vi meget oftere end før. :-)
Cobb har været brugt længe af campingfolket – fordi den er så kompakt. Men jeg har læst og hørt om mange med de samme optændingsproblemer, som vi havde.
Ok – og ja, jeg er også glad for at det er en gasmodel. Også fordi det er sjovt at prøve noget andet. Det er super så lækkert at det er nemt. Vi har ellers været lidt forbeholden over for denne nemme løsning – men vi er solgt nu ;)
Så lækkert, så lækkert! Din kaffe på billedet ser også rigtig god ud – hvordan har du lavet den? :-)
Mange tak :) Det er en kop Nespresso med mælkeskum på billedet
Hey sådan en skål med låg har jeg også, men har aldrig rigtig fundet anvendelse til den. Nu ved jeg hvad jeg skal bruge den til så…:-) Ser lækkert ud.
Det er super lækkert!
Rigtig god fornøjelse (og jeg havde det lidt på samme måde med min skål, indtil jeg kom i gang med de her ‘en cocotte’ retter – nu kunne jeg godt bruge 3 mere ;) )
Hej Hej ☺️ opskriften ser så lækker ud! Mums! Jeg har tænkt mig at prøve at lave den til min fødselsdag i weekenden. Men vil lige høre om man sagtens kan lave en stor portion i en større skål, hvis det er til flere personer og man ikke lige har sådan nogle fine små hjerter? ☺️ måske det er et dumt spørgsmål ☺️ Kh Nanna PS lækker blog
Hej Nanna,
Det lyder skønt!
Jeg tror den kan blive helt god, men også lidt anderledes i fx et større ovnfast fad. I de små cocotter lægger ægget sig over retten, men prøv da endelig – jeg tror det bliver godt :)
Kh AC
Skønne opskrifter du lægger ud på din blog?Tak for det?
Denne en cocotte-opskrift, er det blot til 1 person?
Fortsat god weekend☀️
Hej Helle,
Tusind tak, det er jeg glad for at du synes :)
Denne er kun til en person (som et helt måltid), så er det bare at gange op med dem man nu er :)
Rigtig dejlig mandag til dig
Kh AC
Den smager himmelsk ,
Skønne opskrifter du har , så jeg forsætter med at følge dig og nå jeg mangler en ide til et måltid ender det altid med en af dine opskrifter .
God week end
Hilsen Jeanette
Tusind tak for din søde tilbagemelding, Jeanette – det er jeg rigtig glad for at høre ♡
Kh Ann-Christine
Jeg kan SLET ikke få det her til at virke. Efter 15 min er det stadigvæk helt flydende. Hvor fast skal det være?
Det kan variere fra ovn til ovn, og skal bare have til æggehviden er helt fast.
Bager du dem med eller uden låg?
Begge dele fungere glimrende :)
Kh Ann-Christine