Valdemarsro https://www.valdemarsro.dk/dejlige-ting-under-juletraeet-og-arets-nytarsmenu/

Dejlige ting under juletræet og Årets nytårsmenu

 

Der lå de dejligste ting under juletræet til mig juleaften. Ren og skær forkælelse. Dejligt. Jeg er allerede optaget af at læse Almanak fra enden til anden. Jeg eksperimentere med melsorter og har allerede bagt 4 af de dejligste, sprødeste grydebrød – og hvad angår den smukke julepynt, så nænner jeg slet ikke at pille den ned igen.

Nytårsmenuen er på plads nu. De sidste par år har vi fået mad udefra nytårsaften, kombinationen af at alle holder helt fri fra køkkenet og at alle bliver dejligt overraskede på smagsløgene og prøver noget nyt og spændende er ganske tiltalende sådan en aften, synes jeg. Men i år holder vi fire nytår alene og så passer det os fint, at stå for det selv og så er vi sikre på, at maden også falder i børnenes smag.

På menuen er en forret af jordskokkesuppe med torsk, bacon crunch og æbletern. Forretten bliver også hovedretten for Johan og Julie – de elskede den suppe sidst vi fik den. Så laver vi lidt nytårssjov, trutter i et par nytårshorn og har spøjse hatte på, tænder måske en stjernekaster og kigger forhåbentlig på lidt fyrværkeri ud af vinduet og spiser en lille kransekage sammen. Når Johan og Julie er puttet, så vil Martin og jeg spise en dejlig portion muslinger i hvidvin og flødesauce med grove hjemmelavede fritter til. Til dessert en chokoladefondant, som jeg ikke har prøvet at lave før og sidst men ikke mindst hjemmebagte kransekager.

Det bliver fantastisk.

Rigtig, rigtig godt nytår til dig, jeg håber du får en dejlig aften og en god start på det nye år. Jeg tror, at 2012 bliver et storslået år med en masse gode oplevelser, spændende opgaver, dejligt samvær, søde mennesker og god mad, ikke mindst. Jeg glæder mig til, at vi blogges ved i 2012

Kærlig hilsen

Ann-Christine

24 kommentarer
 • Randi skrev:
  30. december 2011 kl. 15:20

  Rigtig godt nytår til hele familien!

  • Ann-Christine skrev:
   31. december 2011 kl. 14:56

   Tusind tak Randi – jeg håber du får en dejlig start på det nye år

 • Susanne skrev:
  30. december 2011 kl. 15:34

  Jeg har nu fulgt din blog i et lille års tid, og er rigtig glad for det… har afprøvet en del af dine madopskrifter og de bliver brugte igen og igen… tak for god inspiration.
  Håber I 4 får en dejlig Nytårsaften, og et godt 2012…

  • Ann-Christine skrev:
   31. december 2011 kl. 15:08

   Kære Susanne,
   Mange tak for din kommentar, det er jeg bare rigtig glad for at høre – det er fantastisk hvis det jeg skriver om kan bruges af andre. Det gør mig rigtig glad :)
   Rigtig godt nytår til dig og jeg glæder mig til at blogge videre i 2012

 • Ida skrev:
  30. december 2011 kl. 15:46

  Jeg er også fuldstændig syg efter at kigge i Meyers nye kagebog!
  Til vores nytår skal vi hver lave en ret. Jeg står på desserten; browniebund med cheesecake og hindbærskum. Til erstatning for kransekagen kl. 12 har jeg bagt franske macarons. Rigtig godt nytår!

  • Ann-Christine skrev:
   31. december 2011 kl. 15:09

   Mmmmmm, den dessert lyder virkelig fantastisk! Nøj, hvor gad jeg godt smage :)
   Rigtig godt nytår til dig

 • Husmoder skrev:
  30. december 2011 kl. 17:02

  Rigtig mange gange i lige måde, AC:)

  • Ann-Christine skrev:
   31. december 2011 kl. 15:09

   :) Tak! Jeg håber I får en dejlig start på det nye år

 • Luise / sesam, sesam skrev:
  30. december 2011 kl. 17:04

  Uh, jeg kan simpelthen ikke lade være med lige at kommentere her, for jeg sidder lige og morer mig over, at jeg selv har fundet 3 af ovenstående gaver under mit juletræ i år! Både gryden, Almanakken og Meyers Kager har været i brug, og jeg må sige, at de alle har været en gevinst for mig og mit køkken :)
  God fornøjelse med det hele!
  /Luise

  • Ann-Christine skrev:
   31. december 2011 kl. 15:10

   Hvor er det pudsigt, Luise! Fantastiske gaver ,ik´ :) – og kommentarer er altid dejlige ;)

 • Det Lille Spørgsmål skrev:
  30. december 2011 kl. 17:30

  Har også fået Almanakken og glæder mig sådan til at fordybe mig. Tidligere på året fik jeg både Meyers salatbog og brødbog, så bliver da vist også nødt til at ønske mig den med kagerne:)
  Og så vifter du den suppe under næsen en gang til, den må jeg virkelig lave i det nye år…
  Resten af jeres menu lyder skøn og romantisk – I får en fin nytårsaften i tosomhed (når ungerne er lagt…). Rigtig godt nytår herfra…

  • Ann-Christine skrev:
   31. december 2011 kl. 15:13

   Brødbogen har jeg også og salatbogen ønsker jeg mig. Stort fan af Claus Meyer :) Den med kagerne er meget anbefalelsesværdig, jeg elsker at han også fortæller om kagernes historier, fremfor blot at kaste sig ud i opskrifterne.
   Suppen … den er altså et hit – så er det sagt ;-)

   Rigtig godt nytår, kære Lykke! Jeg håber det nye år må bringe dig dejlige ting og oplevelser

 • Marina Starcke skrev:
  30. december 2011 kl. 20:35

  Og rigtig glædeligt nytår til dig og dine. Jeg er så glad for at kikke ind og se dine smukke billeder og jeg glæder mig allerede til at komme på besøg i 2012.

  • Ann-Christine skrev:
   31. december 2011 kl. 15:16

   Tusind tak for dine søde ord, Marina. Jeg glæder mig meget til vi blogges ved i 2012 :-) Rigtig godt nytår til dig og din familie

 • Signe skrev:
  30. december 2011 kl. 20:47

  Godt nytår til jer og de kære små. Tak for den lækre inspiration og den glæde og passion der lyser i dine blog indlæg, det er så nærværende og Johan og Julie er sørme heldige at få sådan en madglæde med hjemmefra. Kh Signe

  • Ann-Christine skrev:
   31. december 2011 kl. 15:17

   Kære Signe, hvor hyggeligt at du følger lidt med her :-) Tak for din søde kommentar og rigtig godt nytår til dig og din familie, håber I har det dejligt alle fem.
   Kærlig hilsen
   Ann-Christine

 • Øglemor skrev:
  30. december 2011 kl. 21:16

  Rigtig godt nytår til jer alle 4! Håber, I får en dejlig aften – det lyder i hvert fald rigtig hyggeligt og med dejlig mad. Vi blogges ved i det nye år og ses forhåbentlig også inden alt for længe til en playdate :-) Knus

  • Ann-Christine skrev:
   31. december 2011 kl. 15:18

   Rigtig godt nytår til jer fire. Jeg håber I kommer godt ind i 2012 og vi vil glæde os til flere hyggelige playdates i det nye år :)
   Knus til dig

 • Mai skrev:
  31. december 2011 kl. 00:51

  Uh det bliver altså svært at vælge mellem alle de lækre opskrifter.. Dine er dog altid blandt favoriterne :)

  • Ann-Christine skrev:
   31. december 2011 kl. 15:18

   Årh, det er dejligt at høre! Tusind tak!
   Rigtig godt nytår, Mai

 • Sine skrev:
  31. december 2011 kl. 08:52

  Tak for dejlig inspiration og Godt Nytår.

  • Ann-Christine skrev:
   31. december 2011 kl. 15:19

   Selv tak Sine! Det er jeg glad for at du synes :) Rigtig godt nytår til dig

 • Piskeriset skrev:
  31. december 2011 kl. 13:43

  Sikke dejlige gaver!

  Håber også I får en skøn aften – kom godt ind i det nye år :-)

  • Ann-Christine skrev:
   31. december 2011 kl. 15:20

   Ja, perfekte gaver til en god start på dejlig madlavning i 2012 :)
   Rigtig godt nytår til dig, glæder mig til at blogges videre i det nye år

Skriv en kommentar
Har du spørgsmål til opskriften, kan du finde de fleste svar her: Oftest stillede spørgsmål til Valdemarsro opskrifter >>

Din emailadresse vil ikke blive offentliggjort.