Valdemarsro https://www.valdemarsro.dk/farve-paaskeaeg/

Farve påskeæg med naturlige farver

farvning af æg

Disse smukke farvede påskeæg er farvet med helt naturlige farver fra grøntsagsskuffen.

Det er så nemt og ret sjovt at farve æg og det er fascinerende hvordan naturens egne farver kan bruges til at skabe så fine æg, som disse. Jeg tænke at jeg ville dele min guide til at farve æg med naturens egne farver i dag og måske kunne det lige være et hyggeligt projekt i de kommende påskedage. påakeæg med naturlige farver

Valg af æg
Jeg har brugt hvide æg, men man kan sagtens bruge både hvide og brune æg. Farverne tager imod forskelligt på de to farver æg, og det kan være helt sjovt at lege med.

Om man puster æggene inden eller koger dem hårdt er helt valgfrit. Vi har pustet æg – eller rettere tømt æggene for fyld, ved at prikke et lille hul i den ene ende og et større hul på 2-3 mm diameter i den anden ende og derefter ladet æggehvide og blomme løbe ud, hjulpet lidt på vej af en kødnål, der punkterede æggeblommen.

Hvis æggene koges, så kan de stadig fint bruges på æggemadder, til æggesalat eller lign, efter de er farvet.

farve æg

Valg af farver og fremgangsmåde

Her kan I se hvilke farver jeg har brugt og hvilket resultat de har givet på æggene. Farvens intensitet afgøres af hvorlænge de trækker i farvelagen og vil variere alt efter om der bruges hvide eller brune æg (her er brugt hvide)

Gå på jagt i grøntsagsskuffen og køkkenhaven efter alle de grøntsager, bær og frugter der giver farvede fingre og/eller har en flot farvet saft, når man håndtere dem under madlavningen:

 • Blåbær
 • Rødkål
 • Rødløg, inkl skallen
 • Skallen fra gule løg
 • Gurkemeje
 • Rødbede
 • Brombær
 • Hindbær

Nogle af farverne kan blot gnides ind i ægget. Fx det mørke lilla æg er frosne blåbær der er tøet op og most, hvorefter ægget er vendt i det og farven gnedet godt ind. De lysere lilla med blåbær er fortyndet med lidt vand og eddike.

Til en farvelage gør jeg således

Riv grøntsagen eller lign fint eller groft

Kom de revede grøntsager i 2 dl vand og kog op. Lad koge 1 min og derefter køle af, hvorefter det trækker i 30 min. Sigt lagen i et glas med låg, tilsæt 1 tsk eddike og kom ægget i. Lad det trække til det har den ønskede farve og lad derefter ægge tørre.
farve æg med naturfarver

Der kan trækkes en tynd sytråd med en perle forinden gennem ægget. Perlen vil sætte sig fast på indersiden af ægget og så kan de farvefine påskeæg bruges til pynt på forårsgrene i en vase.

4 kommentarer
 • Trine skrev:
  2. april 2020 kl. 21:36

  Hvor lang tid har du ladet æggene ligge i farverne – bare sådan ca.

  • Ann-Christine skrev:
   2. april 2020 kl. 21:55

   Nogle bare 5-10 minutter og andre i længere tid.

 • Leonora skrev:
  25. april 2020 kl. 09:01

  Hej
  Mange tak for det gode opslag. Har du en ide om hvor længe farven holder på pustede æg? Holder det bare en uge, en måned eller kan man gemme ægget til næste år? Tror du man give æggene lak for at det holder længere?
  Med venlig hilsen
  En ny følger ❤️

  • Ann-Christine skrev:
   25. april 2020 kl. 10:04

   Hej Leonora,
   Mange tak for din søde hilsen, hvor er det dejligt at høre ♡
   Mine er holdt fint til året efter når de er pakket ned i en æske efter påske. Jeg tror de vil miste farven over tid, hvis de opbevares lyst.
   Kh AC

Skriv en kommentar
Har du spørgsmål til opskriften, kan du finde de fleste svar her: Oftest stillede spørgsmål til Valdemarsro opskrifter >>

Din emailadresse vil ikke blive offentliggjort.