Fudge
Hjemmelavet lækker klassisk engelsk fudge med en skøn smag af vanilje og en anelse flagesalt.
En klassiker i juletiden, og den hjemmelavede fudge her har efter min smag den perfekte balance i sødme og konsistens, hvilket vil sige at den er knap så sød som mange købevarianter og bare smager super skønt!
Man kan sætte smag til, alt efter hvad hjertet kalder på af rålakridspulver, peanutbutter eller den favoritchokolade man har. Smagen tilsættes blot i stedet for vaniljepulver, med eller uden salt. Alle varianter er lækre også denne helt enkle klassiske fudge.
Arbejdstid 30 min.
Antal 30 stk.
Vil du gerne have billede på udskriften?Som medlem af VALDEMARSRO Premium får du adgang til en masse ekstra fordele, blandt andet kan du få billede med, når du printer opskrifter og undgå forstyrrende reklamer. Læs mere på Valdemarsro om alle fordelene.
Fudge
Hold min skærm tændt,mens jeg laver mad
- 400 g sød kondenseret mælk
- 100 g smør
- 350 g sukker
- 1,50 dl sødmælk
- 0,50 tsk vaniljepulver
- 1 nip flagesalt
Kom alle ingredienserne i en gryde – pånær vanilje og salt – og varm det langsomt op uden at røre i det fra starten. Når det begynder at blive lunt, røres lidt indimellem indtil temperaturen når 100 grader, herefter røres konstant til temperaturen, når 117 grader. Mål med et sukkertermometer.
Tag gryden af varmen, tilsæt vaniljepulver og salt. Hæld massen i en røremaskine med piskeris og pisk ved høj hastighed i 10-15 minutter til det er kølet af og er blevet luftigt.
Fordel i et fad på 20×20 cm, beklædt med bagepapir og glat det godt ud. Lad det køle af til næste dag eller minimum 6 timer og skær ud i firkanter.
Hold min skærm tændt,mens jeg laver mad













Har du spørgsmål til opskriften eller lyst til at sende en sød hilsen, så kan du skrive til mig i kommentarfeltet herunder.
Du kan måske finde svaret på dit spørgsmål i kommentarfeltet, hvis det allerede er stillet og besvaret - eller du kan kigge på denne side, hvor jeg giver svar på mange 'ofte stillede spørgsmål' til min opskrifter.
Kan jeg piske den i hånden?
Hej Lisa
Det tror jeg ikke, men jeg har ikke forsøgt mig med det.
Kh Ann-Christine
Kan man piske med en el pisker? Eller blender?
Hej Maria
Man kan godt bruge en håndmikser.
God fornøjelse og glædelig jul
Kh Ann-Christine
Hvad er egentlig ideen med at komme ekstra væde i
Temperaturen stiger jo ikke rigtigt før den er kogt væk
Hej Steen
Hvilken ekstra væde mener du?
Kh Ann-Christine