Valdemarsro https://www.valdemarsro.dk/fudge/

Fudge

Hjemmelavet lækker klassisk engelsk fudge med en skøn smag af vanilje og en anelse flagesalt.

En klassiker i juletiden, og den hjemmelavede fudge her har efter min smag den perfekte balance i sødme og konsistens, hvilket vil sige at den er knap så sød som mange købevarianter og bare smager super skønt!

Man kan sætte smag til, alt efter hvad hjertet kalder på af rålakridspulver, peanutbutter eller den favoritchokolade man har. Smagen tilsættes blot i stedet for vaniljepulver, med eller uden salt. Alle varianter er lækre også denne helt enkle klassiske fudge.

PT2H

Fudge

Tid i alt2 timer
Arbejdstid30 min.
Holdbarhed1 uge
Antal30 stk.
Ingredienser
  • 400 g sød kondenseret mælk
  • 100 g smør
  • 350 g sukker
  • 1,50 dl sødmælk
  • 0,50 tsk vaniljepulver
  • 1 nip flagesalt
Udskriv
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter
Fremgangsmåde

Kom alle ingredienserne i en gryde – pånær vanilje og salt – og varm det langsomt op uden at røre i det fra starten. Når det begynder at blive lunt, røres lidt indimellem indtil temperaturen når 100 grader, herefter røres konstant til temperaturen, når 117 grader. Mål med et sukkertermometer.

Tag gryden af varmen, tilsæt vaniljepulver og salt. Hæld massen i en røremaskine med piskeris og pisk ved høj hastighed i 10-15 minutter til det er kølet af og er blevet luftigt.

Fordel i et fad på 20×20 cm, beklædt med bagepapir og glat det godt ud. Lad det køle af til næste dag eller minimum 6 timer og skær ud i firkanter.