Valdemarsro https://www.valdemarsro.dk/fudge/

Fudge

Hjemmelavet lækker klassisk engelsk fudge med en skøn smag af vanilje og en anelse flagesalt.

En klassiker i juletiden, og den hjemmelavede fudge her har efter min smag den perfekte balance i sødme og konsistens, hvilket vil sige at den er knap så sød som mange købevarianter og bare smager super skønt!

Man kan sætte smag til, alt efter hvad hjertet kalder på af rålakridspulver, peanutbutter eller den favoritchokolade man har. Smagen tilsættes blot i stedet for vaniljepulver, med eller uden salt – alle varianter er lækre også denne helt enkle klassiske fudge.

PT2H

Fudge

30 stk.    2 timer
30 stk.
Ingredienser
  • 400 g sød kondenseret mælk
  • 100 g smør
  • 350 g rørsukker, eller dermerarasukker
  • 1 1/2 dl sødmælk
  • 1/2 tsk vaniljepulver
  • 1 nip flagesalt
Udskriv opskrift
2 timer
Fremgangsmåde

Kom alle ingredienserne i en gryde og varm det langsomt op uden at røre i det fra starten. Når det begynder at blive lunt, røres lidt indimellem indtil temperaturen når 100 grader, herefter røres konstant til temperaturen, når 116 grader.

Tag gryden af varmen, tilsæt vaniljepulver og salt – og fortsæt med at røre fudge massen godt igennem, til det begynder at sætte sig og bliver en anelse mat i overflade. Det tager 5-10 minutter.

Fordel i et fad på 20×20 cm, beklædt med bagepapir og glat det godt ud. Lad det køle af en halv time på køl, skær derefter ud i firkanter og lad derefter køle helt af i 1-2 timer.

Fudge opbevares i lufttæt beholder på køl og har en holdbarhed på 1-2 uger.