Valdemarsro https://www.valdemarsro.dk/fudge/ Julekonfekt Juleopskrifter, Kager og søde sager, Konfekt og slik

Fudge

Hjemmelavet lækker klassisk engelsk fudge med en skøn smag af vanilje og en anelse flagesalt.

En klassiker i juletiden, og den hjemmelavede fudge her har efter min smag den perfekte balance i sødme og konsistens, hvilket vil sige at den er knap så sød som mange købevarianter og bare smager super skønt!

Man kan sætte smag til, alt efter hvad hjertet kalder på af rålakridspulver, peanutbutter eller den favoritchokolade man har. Smagen tilsættes blot i stedet for vaniljepulver, med eller uden salt. Alle varianter er lækre også denne helt enkle klassiske fudge.

Fudge
Vil du gerne have billede på udskriften?

Som medlem af VALDEMARSRO Premium får du adgang til en masse ekstra fordele, blandt andet kan du få billede med, når du printer opskrifter og undgå forstyrrende reklamer. Læs mere på Valdemarsro om alle fordelene.

PT2HPT30M30
Ingredienser
  • 400 g sød kondenseret mælk
  • 100 g smør
  • 350 g sukker
  • 1,50 dl sødmælk
  • 0,50 tsk vaniljepulver
  • 1 nip flagesalt
Udskriv
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter
Hold min skærm tændt
Fremgangsmåde

Kom alle ingredienserne i en gryde – pånær vanilje og salt – og varm det langsomt op uden at røre i det fra starten. Når det begynder at blive lunt, røres lidt indimellem indtil temperaturen når 100 grader, herefter røres konstant til temperaturen, når 117 grader. Mål med et sukkertermometer.

Tag gryden af varmen, tilsæt vaniljepulver og salt. Hæld massen i en røremaskine med piskeris og pisk ved høj hastighed i 10-15 minutter til det er kølet af og er blevet luftigt.

Fordel i et fad på 20×20 cm, beklædt med bagepapir og glat det godt ud. Lad det køle af til næste dag eller minimum 6 timer og skær ud i firkanter.