Granatæblesirup


Granatæblesirup er super nemt at lave selv!
Jeg har et varmt forhold til de søde og syrlige granatæblekerner og nyder dem i salater, på morgenmadspandekager og vafler. Jeg spiser ofte granatæblekerner på min yoghurt her i vinterhalvåret og eftersom jeg er ret vild med hjemmelavet sirup, så bestemte jeg mig for at granatæblesirup med et lille strejf af lakrids fra stjerneanis – det måtte testes.
Arbejdstid 15 min.
Antal 1 portion

Som medlem af VALDEMARSRO Premium får du adgang til en masse ekstra fordele, blandt andet kan du få billede med, når du printer opskrifter og undgå forstyrrende reklamer. Læs mere på Valdemarsro om alle fordelene.
Granatæblesirup
- 2 granatæble
- 90 g sukker
- 1 spsk honning, eller glukosesirup
- 3 stjerneanis
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter

Bank granatæblerne mod bordpladen, så kernerne løsnes.
Skær granatæblerne over og tag kerner og saft ud i en gryde. Fjern de hvide hinder.
Kom et par stjerne anis ved og 1 dl sukker, samt honning eller glykosesirup.
Kog op og lad det koge i 15-25 minutter – tjek konsistensen et par gange, når det er klart så sies siruppen i et rent glas eller en flaske.
Har du spørgsmål til opskriften eller lyst til at sende en sød hilsen, så kan du skrive til mig i kommentarfeltet herunder.
Du kan måske finde svaret på dit spørgsmål i kommentarfeltet, hvis det allerede er stillet og besvaret - eller du kan kigge på denne side, hvor jeg giver svar på mange 'ofte stillede spørgsmål' til min opskrifter.
Hej
Kan man lave granatæble siruppen sukkerfri , min mand har sukkersyge
Kan du guide mig til hvad jeg kan bruge istedet for sukker 🙏
På forhånd tak
M.v.h Pia Dahl 🌺
Hej Pia,
jeg har ingen erfaring med kunstige sødemidler, så det kan jeg desværre ikke hjælpe med.
Prøv dig endelig lidt frem.
Kh Ann-Christine
Hej. Først og fremmest er det vigtigt at understrege at det her på ingen måde er en klage. Nærmere et råb om hjælp. :-)
Jeg prøvede idag at lave granatæble sirup, hvor jeg fulgte opskriften til punkt og prikke. Den smager fantastisk, men desværre synes jeg at konsistensen blev lidt tynd. Nærmest som saft. Jeg kunne godt tænke mig at den blev lidt mere sirup agtig, da jeg bl.a vil bruge den i mellemøstligt inspirerede madpandekager (noget jeg så hos en lokal, mellemøstlig grill). Kan jeg alligevel have gjort noget forkert, på trods af en ret simpel opskrift? Er der noget jeg kan gøre fremadrettet, fx tilføje mere glukosesirup? Eller er det bare sådan, den er? På forhånd tak.
Mvh. David.
Hej David
Det lyder så lækkert med siruppen til mellemøstlige pandekager.
Du kan sagtens redde den og få den konsistens du ønsker, ved at komme siruppen tilbage i en stor gryde eller på en pande – med stort overflademål, så vandet kan fordampe og lade det simre svagt til det koger lidt mere ind. Hvor lang tid det skal koge kommer delvist an på temperaturen og delvist på hvor stort et overflademål der er i den gryde/pande man bruger, for i indkogningen skal vandet fordampe, så siruppen bliver mere tyk.
Du kan også smage på den og se om den kan tåle lidt mere sukker og så smage til.
Vær endelig opmærksom på ikke at koge siruppen for meget ind, så bliver det til bolcher. Skulle det ske at den koger for meget ind, så kan du koge den op med lidt vand eller saften fra en ekstra granatæble.
God fornøjelse :)
Kh Ann-Christine
Hej igen, det giver selvfølgelig god mening at koge den mere ind. Så det vil jeg prøve. Tak for hjælpen og for mange gode opskrifter. Altid godt med inspiration. Hav en fortsat dejlig dag.
Mvh. David.
Tusind tak for de pæne ord, jeg er rigtig glad for at du har glæde af mine opskrifter
skøn weekend til dig
Kh Ann-Christine
Hej kan man bruge granatæble kerner fra Frost?
Hvis jah hvor mange gr tror du ca mam skal bruge?
Mvh
Michelle
Ja, omkring 2 dl vil være fint
Kh AC