Valdemarsro https://www.valdemarsro.dk/granataeblesirup/ Sirup

Granatæblesirup

Granatæblesirup er super nemt at lave selv!

Jeg har et varmt forhold til de søde og syrlige granatæblekerner og nyder dem i salater, på morgenmadspandekager og vafler. Jeg spiser ofte granatæblekerner på min yoghurt her i vinterhalvåret og eftersom jeg er ret vild med hjemmelavet sirup, så bestemte jeg mig for at granatæblesirup med et lille strejf af lakrids fra stjerneanis – det måtte testes.

PT30MPT15M1

Granatæblesirup

Tid i alt30 min.
Arbejdstid15 min.
Holdbarhed1 måned
Antal1 portion
Ingredienser
  • 2 granatæble
  • 90 g sukker
  • 1 spsk honning, eller glukosesirup
  • 3 stjerneanis
Udskriv
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter
Hold min skærm tændt
Fremgangsmåde

Bank granatæblerne mod bordpladen, så kernerne løsnes.

Skær granatæblerne over og tag kerner og saft ud i en gryde. Fjern de hvide hinder.

Kom et par stjerne anis ved og 1 dl sukker, samt honning eller glykosesirup.

Kog op og lad det koge i 15-25 minutter – tjek konsistensen et par gange, når det er klart så sies siruppen i et rent glas eller en flaske.