Valdemarsro https://www.valdemarsro.dk/groent-paa-grill-bedste-fetadip/

Grønt på grill – med den bedste fetadip

Vi griller nok et par gange om ugen i øjeblikket og selv om der selvfølgelig ryger lidt gode stykker kød på grillen, nogle lækre pølser og lign – så griller vi også en hel del grøntsager. Og indimellem kun grøntsager – det er nemlig super lækkert, nemt, sommerlækkert og mine børn er faktisk også helt vilde med det, når de bare kan smøre lidt god kryddersmør på squashskiver og dyppe asparges i lidt blødt smør.

Og der er nok ikke så meget tvivl om at det er godt både for miljø, pengepung og vores krop med et par kødfrie dage i løbet af en uge – om end jeg virkelig nødigt vil undvære kød hver dag.

Der er et par stykker af jer der har spurgt til hvilke grøntsager vi kommer på grillen og her er et par eksempler, hvor grøntsagerne på billederne blot er et lille udpluk af hvad vi griller.

Gode grøntsager på grillen

  • halverede tomater
  • bagte kartofler med kryddersmør
  • squash i skiver – smager pragtfuldt med kryddersmør på
  • hele hvidløg
  • peberfrugt
  • aubergine i skiver – er lækkert med fetadippen på, olivenolie, citronsaft og krydderurter
  • asparges – evt med bacon om (lad os bare i dette tilfælde kalde bacon et krydderi ;) fremfor et stykke kød)
  • fennikel, skåret i skiver – serveres med kryddersmør og fetadip
  • majskolber – glæder mig til det er sæson snart og til at spise majs texmex style eller denne opskrift på majskolber, som også er skøn
  • Grøntsagsspyd med tomater, løg i både, majs i skiver, squash i skiver, og svampe
  • portobello – kan fyldes med ost, feta, og finthakket grøntsager

Har I flere inspirerende forslag til grøntsager på grill, så del endelig i kommentarfeltet – jeg glæder mig til at blive mere inspireret 

PT5M

Fetadip med krydderurter

1 1/2 dl    5 min.
1 1/2 dl
Ingredienser
Udskriv opskrift
5 min.
Fremgangsmåde

Rør feta og piskefløde sammen til det er fløjlsblødt og cremet, smag til med friskkværnet peber og evt finthakket timian.

Serveres til fx grillede grøntsager, men er også fantastisk til ovnbagte rodfrugter og lign