Fetadip
Denne fetadip er virkelig lækker og er ofte på bordet herhjemme når vi griller og spiser udenfor i sommerhalvåret.
Den er lækker som dip, til grøntsager og grillretter. Konsistensen kan nemt justeres med cremefraiche 18 %
Arbejdstid 5 min.
Antal 1 portion
Som medlem af VALDEMARSRO Premium får du adgang til en masse ekstra fordele, blandt andet kan du få billede med, når du printer opskrifter og undgå forstyrrende reklamer. Læs mere på Valdemarsro om alle fordelene.
Fetadip med krydderurter
- 50 g feta
- 1 dl piskefløde
- 1 dl cremefraiche 18 %
- sort peber, friskkværnet
- 1 spsk frisk timian
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter
Hold min skærm tændt
Rør feta, piskefløde og cremefraiche sammen til det er fløjlsblødt og cremet, smag til med friskkværnet peber og evt finthakket timian.
Serveres til fx grillede grøntsager, men er også fantastisk til ovnbagte rodfrugter og lign
Hold nu op, hvor lyder det bare simpelt og lækkert. Så meget, at jeg slet ikke forstår, hvorfor vi ikke selv har tænkt på det noget før.
Vi griller nærmest kun majskolber som det eneste grønne på grillen. Ellers foregår frugt og grønt mest i salaterne ved siden af.
Når jeg lige er mere ovenpå igen efter en større operation, jeg lige har været igennem, så vil jeg fluks ud og grille grøntsager og afprøve den der indbydende dip af din :)
TAK for dig :-) Elsker at følge med.
Årh, det var sødt skrevet! Tak for dig! :)
Så dejligt at du kan bruge inspirationen. Rigtig god fornøjelse med en masse grønt på grillen hen over sommeren – og ikke mindst god bedring med at komme ovenpå igen efter operation. Håber du kan bruge tiden på at lave en masse rare ting for dig selv.
Rigtig god aften til dig
Kh AC
Dejligste sommermad!
Jeg bliver lidt nysgerrig – hvad er din holdning og forhold til økologi? Det kunne være interessant at høre lidt mere om. KH
Godt spørgsmål :) Det er heller ikke noget jeg skriver så meget om her på bloggen, det er ihvertfald nok lidt underspillet ;)
Jeg har skrevet helt kort om min holdning til mad her: http://www.valdemarsro.dk/bagved-valdemarsrodk/
Vi spiser nok omkring 90 % økologisk herhjemme, stort set alt kød, mejeriprodukter, alt mel, nødder osv, og stort set alt grønt og frugt – men fx vælger vi lige så gerne dansk honning i stedet for økologisk honning (da der er meget meget lidt økologisk dansk honning) og hvis valget står mellem et konventionelt dansk æble eller et økologisk italiensk, så køber vi dansk.
Økologi i sig selv er ikke konsekvent lig med kvalitet, men jeg oplever ofte en sammenhæng. Jeg oplever dog økologi som et ret nuanceret emne, og det kan jeg såmænd snakke længe om og har meget på hjertet – men det er et af de emner, jeg hellere snakker om offline end skriver om online ;) Men spørg endelig bare – jeg deler gerne :)
Kh AC
Spidskål er min favorit grøntsag at grille. Hvis du halverer det eller deler i kvart, pensler med lidt smeltet smør og så griller det. Det smager så godt :)
Ellers griller vi meget peberfrugt, hvide asparges, jordbær og rabarber. Der er altså også lækkert.
Uhmm, det har jeg faktisk ikke prøvet – men det lyder super dejligt!
Tak for inspirationen :)
Lyder mega lækkert – og grøntsager på grillen er heller ikke fremmed for mig – fornyelse og nytænkning er bare altid skønt :)
Kunne du sige lidt mere om, hvad du gør ved dine grøntsager; pensler du fx de halve tomater med noget inden, og tager du bare en hel fennikel og skærer i skiver eller?
Når jeg laver asparges på grillen, så plejer jeg lige at vende dem i lidt citronolie først og så drysse lidt kryddersalt og peber på, inden de kommer på grillen (men kun så der stadig er bid i dem).
Squash, peberfrugt og rødløg blander jeg ofte sammen i stykker, der er nogenlunde lige store (squash lidt større) i en pose; tilsætter lidt olivenolie og krydderier, ryster posen og så lægges stykkerne kortvarigt på grillen.
Uhm siger jeg bare..
Glæder mig til at læse flere forslag :-D
Dejligt med citronolie, mums!
Jeg pensler med lidt olie eller kommer dem bare på en varm grill og så kommer kryddersmør på, så snart de kommer af grillen så det smelter på de varme grøntsager.
Hvilken grill har du ( gas eller kul ) ?? Jeg synes et indlæg om grilltype, optænding – grill af store stk kød / direkte / indirekte varme osv osv vil være dejligt…
Kh Carina
Vi har både en weber kuglegrill med kul og en lille gasgrill, som er transportabel.
Har vi tid til at få tændt op i kullene, så foretrækker vi det, for det giver en skøn smag :)
Mht direkte eller indirekte varme – så er en god tommelfingerregel at alt du ellers ville tilberede i ovn skal på indirekte varme og grilles med låg på og alt du vil grille på en pande skal på direkte varme.
Kh AC
Sikke en god og nem tommelfingerregel – det giver mening :-) Vh. Mette
Fetadip er simpelthen så lækkert. Versionen herhjemme går på feta, blandet med cremefraiche (mængden afgænger af, hvor tyndt man vil have det) og så hakket hvidløg. Man kan selvfølgelig også blande krydderurter i efter smag og behag.
Uhm – går både som dip/dressing til grøntsager, kartofler, kød, saltstænger, chips…. osv. osv
uii, jeg må vist udvide mit brug af fetadip ;) Og prøve cremefraiche versionen :)
Tak for gode ideer og inspiration
Elsker også grøntsager på grillen. Lige nu er favoritten grønne asparges, bønner, sukkerærter, brocoli eller andet grønt blandet med en god olie og masser af hvidløg
Sikke gode ideer! Tak for at dele :)
Vi laver tit nogle pakker. Kartofler koges næsten møre og skæres i mundrette stykker og blandes med forårsløg, hvidløg, peberfrugt, squash og hvad man ellers har lyst til. Det pakkes ind i dobbelt lag stabil og der tilføjes en lille klat smør hvorefter de lægges på grillen. Det er super lækkert og bliver helt blødt og lækkert.
Uhm, lyder også skønt!
Blomkål er et hit ligesom fennikel og spidskål, der allerede er nævnt. Bladselleri, hvis man er til det. En supergod marinade til at dyppe i eller hælde over de grillede grøntsager er ansjoser blendet med olie, kapers, hvidløg, dijon, citron, persille og mynte.
Vandmelon er også godt – fx med chorizoknas.
Avocado skal afprøves næste gang, har aldrig smagt grillet avocado, men kun hørt andre fortælle.
Prøv at servere en hapser med grillet squash på en Skive ristet brød smurt med gedeost. Pynt evt. med høvlet parmesan og timian, hvis det skal være fint:) Super, mens man venter:)
Vh. Betty
Uhmm, nu får jeg helt lyst til at grille selv om det er regnvejr i dag :)
Sikke mange dejlige ideer og inspiration du deler, tusind tak for det
Kh AC
Tusind tak for så lækker inspiration. Efter et par travle dage tjekker jeg ind på bloggen og bliver som altid inspireret af de mega lækre billeder, stemningen, ideerne og de skønne opskrifter.
I dag har vi således fået skinkeculotte på grillen. Tilbehør : grillede tomater, peberfrugt, løg, squash ( i skiver på den lange led!! Det er jo genialt) samt asparges med bacon. Dertil fik vi bearnaissmør, det smagte virkelig af bearnaisesauce!!,og myntesmør. Så lækkert
Så tusind tak for inspiration til st grille grønt ( andet end majs og asparges ) det er ikke sidste gange vi gør det?
Og dessert. Isvafler med hjemmelavet guf???
Sikke en start på weekenden- håber din weekend starter ligeså skønt.
Nicoline
Hvor er det dejligt at høre, Nicoline.
Håber du har haft en skøn og afslappende weekend :) Så lækker en menu I fik sat sammen – og ja, den bearnaisesmør er jo helt vildt skøn, mine børn er helt pjattet med den i øjeblikket :)
Og mums til jeres dessert, det må vi vist gøre dig kunsten efter i weekenden! Elsker is med hjemmelavet guf
Dejlig ny uge til dig
Kh AC
Alternativ “dip”: I en foliebakke kommes 1 del rabarber og en del rødløg. Overhældes med lidt rødvinseddike, salt og peber ( flere krydderier efter eget valg). Foloebakken dækkes med sølvpapir, sættes på grillen ca. 1/2 time. Det er nemt og godt!
Mvh. Else
Det lyder skønt! Tak for at dele – den må jeg prøve :)
Hej
Kan ikke rigtig få det cremet…. Forholdet mellem feta og fløde virker ikke rigtigt? Rører du det i hånden?
Vh Rikke
Ja, men ellers kommer du bare mere fløde i til konstistensen er perfekt – det kommer nok en del an på hvilken feta man bruger :)
Hej
Tak for dine meget gode opskrifter, som jeg flittigt bruger ?
Mht til feta cremen, kan man ikke blande med et knap så fedtholdigt produkt som piskefløde. F.eks. Creme fraiche ?
Mvh
Anette
Tjo, det kan du helt sikkert fint gøre – men dippen vil så blive en del mere syrlig frem for cremet, da fetaen også har en god syrlighed.
Kh AC
Bacon viklet om grønne bønner eller nye tynde gulerødder på grillen er guf herhjemme .. uhmm..
Uhmm, det lyder også dejligt!
Vi elsker hele løg , der er grillet. Også ungerne( som ikke altid er så begejstrede for løg ellers…) synes det er lækkert – evt pendler med olie