Valdemarsro https://www.valdemarsro.dk/hjemmebagte-boller-med-ris/

Hjemmebagte boller med ris

Kender du også det med at få kogt for mange ris til aftensmaden? Det gør vi engang imellem herhjemme, og det er slet ikke så slemt, for de kogte ris er et hit i en omgang hjemmebagte boller.

I vores børns vuggestue er vi så heldige, at vuggestuen har en fantastisk kok i køkkenet. En der elsker at lave god, nærende og lækker mad til børnene. Jeg er meget taknemmelig for hendes arbejde og engagement – og hun har bl.a inspireret mig til at bruge flere “rester i bolledejen” ris, kartoffel, pasta og indimellem også grøntsager, som fx revet squash, gulerod osv. Og jeg har smagt hendes hjemmebagte boller – virkelig lækre!

PT10H

Hjemmebagte boller med ris

16 stk    10 timer
16 stk
Ingredienser
  • 4 dl vand
  • 25 g gær
  • 1 tsk salt
  • 100 g 5 korns blanding
  • 350 g kogte ris
  • 350-400 g mel
  • 1 spsk honning
Udskriv opskrift
10 timer
Fremgangsmåde

Ved frisk gær:
Rør den friske gær i vandet – fortsæt derefter opskriften

Ved tørgær (brug hvad der svarer til 25 frisk gær):
Lidt mel og tørgær blandes sammen og røres ud i vandet – fortsæt derefter opskrifen

Tilsæt honning, salt, ris og 5 korns blanding under omrøring. Derefter mel, lidt af gangen. Jeg tager det lidt på slump og sørger for at røre dejen lind og klistret. Jeg har slet ikke fingrene nede i dejen, og den skal endelig være godt klistret for 5 korns blandingen suger en del væske under hævning.

Jeg lod den hæve i køleskabet natten over med en plasticpose lukket tæt om skålen. Bollerne formes uden at dejen æltes, skyld evt hænderne løbende under koldt vand, så klistre dejen ikke til fingrene. Pensl med et pisket æg og bages først 5 minutter ved 240 g og derefter skrues ned til 220 g og bager færdig i omkring 20-25 minutter.

Disse boller blev også gode, sprøde uden på og saftige og lækre inden i.