Valdemarsro https://www.valdemarsro.dk/hjemmebagte-boller-med-ris/

Boller med ris

Kender du også det med at få kogt for mange ris til aftensmaden? Det gør vi engang imellem herhjemme, og det er slet ikke så slemt, for de kogte ris er et hit i en omgang hjemmebagte boller.

I vores børns vuggestue her på Østerbro, er vi så heldige, at vuggestuen har en fantastisk kok i køkkenet. En der elsker at lave god, nærende og lækker mad til børnene. Jeg er meget taknemmelig for hendes arbejde og engagement – og hun har bl.a inspireret mig til at bruge flere “rester i bolledejen” ris, kartoffel, pasta og indimellem også grøntsager, som fx revet squash, gulerod osv. Og jeg har smagt hendes hjemmebagte boller – virkelig lækre!

PT10H

Hjemmebagte boller med ris

Tid i alt10 timer
Arbejdstid20 min.
Holdbarhed3 dage
Kan frysesJa
Antal14 stk.
Ingredienser
  • 4 dl vand
  • 25 g gær
  • 1 tsk salt
  • 100 g 5-korns blanding
  • 350 g ris, kogte
  • 375 g hvedemel
  • 1 spsk honning
Udskriv opskrift 
Fremgangsmåde

Opløs gær i en skål med vand.

Tilsæt honning, salt, ris og 5 korns blanding under omrøring.

Derefter mel, lidt af gangen. Dejen skal endelig være godt klistret for 5 korns blandingen suger en del væske under hævning.

Kom låg på skålen og lad den koldhæve natten over i køleskabet.

Form 14-16 boller, som sættes på en bageplade, lad dem hæve 30 minutter på køkkenbordet.

Pensl med æg og bag bollerne i en forvarmet ovn ved 240 grader varmluft i 6 minutter og skrue derefter ned til 220 grader hvor bollerne bages færdig i omkring 10-14 minutter.