Müsli ristet i ovnen


Normalt plejer jeg at riste müsli på panden med honning ( eller granola, som honningristet müsli også kaldes), så er det helt frisk, lunt og lækkert knasende sprødt når det serveres med drænet yoghurt, skyr, A38, ymer, eller hvad der nu er i køleskabet den weekend. Min opskrift på den hjemmelavede müsli, ristet på panden finder du her. Denne weekend besluttede jeg mig for, at riste müslien i ovnen i stedet. Det er den metode jeg oftest ser i andre opskrifter – så det skulle prøves.
Jeg kan rigtig godt lide, at jeg ved hvad der er i min müsli, at jeg ved hvor meget sukker og sødt der er i. Jeg søder det ikke så meget, andre foretrækker det måske sødere. Men jeg kan godt lide, at jeg kan supplere med en sirup, søde frugter som fx. mango, pærer, æbler, ferskner eller blommer når det er sæson, eller lidt hakket chokolade.
Arbejdstid 5 min.
Antal 1 glas

Som medlem af VALDEMARSRO Premium får du adgang til en masse ekstra fordele, blandt andet kan du få billede med, når du printer opskrifter og undgå forstyrrende reklamer. Læs mere på Valdemarsro om alle fordelene.
Müsli ristet med honning i ovnen - granola
- 120 g finvalset havregryn
- 2 spsk hørfrø, eller chiafrø
- 3 spsk sesamfrø
- 3 spsk solsikkekerner
- 30 g hasselnødder
- 65 g mandler
- 3 spsk honning
- 0,50 tsk stødt kanel
- 0,50 tsk stødt kardemomme
- 1 knivspids vaniljepulver
- 3 dadel
Hasselnødder, dadler og mandler hakkes groft og det hele blandet sammen med krydderier, frø, kerner og flager på en bageplade med bagepapir.
Fordel dadelstykkerne godt i de tørre ingredienser og hæld honning over.
Bages i ovnen ved 150 grader varmluft og rører en gang eller to i løbet af de næste 15-20 minutter, til det er ristet og gyldent.
Lad køle af og hæld derefter på glas.
Opskriften er til ca 6 portioner

mens jeg laver mad
Har du spørgsmål til opskriften eller lyst til at sende en sød hilsen, så kan du skrive til mig i kommentarfeltet herunder.
Du kan måske finde svaret på dit spørgsmål i kommentarfeltet, hvis det allerede er stillet og besvaret - eller du kan kigge på denne side, hvor jeg giver svar på mange 'ofte stillede spørgsmål' til min opskrifter.
Kan man bruge sirup i stedet for honning?
Vh Bente
Hej Bente
Ja, det kan man sagtens
God fornøjelse
Kh Ann-Christine
Tusind tak for alle dine skønne opskrifter. Et enkelt spørgsmål. Ved du hvor lang holdbarhed der er på denne müsli?
Hej Lars
Mange tak for din søde hilsen, jeg er rigtig glad for at du har glæde af mine opskrifter.
Hjemmelavet müsli og granola holder sig fint nogle uger i lufttæt beholder i et køkkenskab.
Kh Ann-Christine
Kære Anne.Christine.
Et sprogligt spørgsmål: Hvorfor skriver du grams og ikke bare gram i opskriften?
Kære Niels Erik
Det kan jeg ikke få øje på at jeg skulle skrive nogle steder?
Jeg skriver g for gram i ingredienslisten.
Kh Ann-Christine