Hyldebærsaft


Hjemmelavet hyldebærsaft er en skøn efterårsklassiker.
Når hylden er fyldt med bær i september, er det så lækkert at lave et par flasker med den gode vitaminrige mørkerøde, næsten sorte, saft af hyldebær og æbler. Jeg kommer også et par kviste timian i, for det giver en rigtig lækker saft! Vi nyder saften varm eller kold, og den er også vidunderlig til hyldebærsuppe.
Det er enormt hyggeligt at lave sig en varm kop hyldebærsaft og putte sig under et varmt tæppe, med tændte stearinlys og en god bog på en kold efterårsaften.
Prøv også: min opskrift på varm chokolade >>
Arbejdstid 30 min.
Antal 2 liter
Kan fryses Ja

Som medlem af VALDEMARSRO Premium får du adgang til en masse ekstra fordele, blandt andet kan du få billede med, når du printer opskrifter og undgå forstyrrende reklamer. Læs mere på Valdemarsro om alle fordelene.
Hyldebærsaft
- 1,50 kg hyldebær, inkl stilke
- 300 g æble, uden kærnehus
- 2 stængler frisk timian
- 1 liter vand
- 500 g sukker
- 0,50 citron, saften herfra
Skyl hyldebærskærmene og klip de store grove stængler af langs hyldeskærmene.
Kom hyldebær i en gryde sammen med æbler, timian og vand. Kog langsomt op og lad det koge i 20 minutter.
Hæld i et dørslag sat over en stor skål. Kasser fyldet og filtrer saften en gang til i en ren sigte med et rent klæde i bunden, sat over en ren gryde.
Tilsæt sukker og citronsaft til den rene saft, og giv hyldebærsaften et opkog, så sukkeret opløses. Hvis du ønsker en saft der ikke er alt for sød så start med 2/3 del sukker og smag til med resten.
Hæld saften på rene skoldede flasker, og luk dem med det samme.

mens jeg laver mad
Har du spørgsmål til opskriften eller lyst til at sende en sød hilsen, så kan du skrive til mig i kommentarfeltet herunder.
Du kan måske finde svaret på dit spørgsmål i kommentarfeltet, hvis det allerede er stillet og besvaret - eller du kan kigge på denne side, hvor jeg giver svar på mange 'ofte stillede spørgsmål' til min opskrifter.
Har du erfaring med at bruge tørrede hyldebær til denne opskrift? :)
Hej Lærke
Nej, det har jeg ikke testet
Kh Ann-Christine
Hej Ann-Christine,
Jeg har hyldebaer her hvor jeg bor i Frankrig og jeg husker at min mor lavede hyldebaersuppe til mig og min soester, da vi var smaa, og hun puttede karameliserede franskbroedsterninger i den. Det var SAA laekkert om vinteren! Nu er mine to soenner ikke laengere smaaboern, men jeg kunne godt taenke mig at lade dem smage den laekre soede suppe! Derfor er jeg lidt i tvivl om, om jeg i mit tilfaelde boer bruge timian (det har jeg ogsaa nok af i haven). Og undskyld, det har du sikkert svaret paa mange gange, men jeg synes det er en ret god ide at fryse et par smaa plastikflasker, men ellers kan man maaske opbevare saften i et par maaneder i koeleskabet, og hvorfor ikke sterilisere et par flasker ogsaa ?
Hej Gitte
Nøj, hvor lyder det lækkert med de karamelliserede brødtern i suppen. Det må jeg prøve.
Jeg ville stadig selv synes godt om det lille strejf af timian, men det er jo en smagssag, så du kan blot undlade hvis du er i tvivl.
Saften kan fint opbevares på køl, hvis flaskerne er godt rengjorte, skoldet og helt sterile. Jeg vil blot gerne være på den sikre side – og undlader konserveringsmidler – derfor fryser jeg det i stedet :)
God fornøjelse
Kh Ann-Christine
Hej 😊 Tak for opskrift. Hvilken emballage bruger du til frysning af hyldebærsaft? Bh Susanne
Hej Susanne
Tak for din søde hilsen! Jeg bruger helst patentflasker, som jeg fylder 4/5 del op og sætter i fryseren i en fryseskuffe eller lign så de står oprejst og kan fryses uden at låget lukkes. Først efter saften er helt frosset lukker jeg låget til.
Rigtig god fornøjelse
Kh Ann-Christine