Valdemarsro https://www.valdemarsro.dk/i-august-glaeder-jeg-mig-til-2/

I august glæder jeg mig til …

offline i en uge eller weekend

 

Vi har haft den skønneste juli måned og en virkelig dejlig sommerferie, som for mine børns vedkommende fortsætter de næste to uger i august med. Det har været den varmeste danske sommer i mange år (måske nogensinde?), og vi har næsten haft følelsen af at have sommerhus i Sydeuropa og har levet  udendørslivet det sidste lange stykke tid, hvilket falder helt naturligt derude i sommerhusområdet ved Norsminde.

Vi er kommet helt ned i gear og har haft en glimrende fordeling af dage med hyggelige aktiviteter, besøg og udflugter og dage med absolut ingenting og dovendyrstempo. Det har været virkelig rart og sundt også at kede os en smule – en temmelig uvant følelse og jeg har sådan glædet mig til at komme i gang her på Valdemarsro igen efter ferien.

Jeg håber, at I også nyder sommeren og har haft en dejlig juli måned ♡

I august glæder jeg mig til …

 • at nyde lidt skøn sommerferiestemning de to næste uger med – selv om det kun er Johan og Julie der holder helt ferie og Martin og jeg arbejder lidt på skift, så er vi gode til også at lukke computer, kamera og telefon helt ned i mange timer af gangen, og så er vi fluks tilbage i det lidt langsomme sommerferietempo.
 • et skønt bryllup hos Martins søde niece og kommende mand. Det er Johan og Julies første bryllupsfest og det er mægtigt hyggeligt at forberede sammen med tøjplanlægning, hår, gaver osv.
 • at komme i gang med alt mit skønne arbejde og projekter igen. Det har været virkelig rart med en lille sommerpause, som har fyldt op med ny energi, inspiration og ideer – og så vil jeg lige huske mig på de gode vaner og blandt læse dette indlæg med 10 tips til at være effektiv på hjemmekontoret igen.
 • at besøge et Julemærkehjem. Jeg har gennem flere år købt julefrimærker til julekort og synes, Julemærkefonden har en særlig fin profil ift at skabe gode børnevilkår uden mobning, ensomhed og mistrivsel – og det glæder mig at bruge min platform herinde, til at støtte op om det gode formål og hjælpe til at skabe fokus på Julemærkefonden.
 •  Planlægge efteråret i haven – selv om foråret umiddelbart kan syntes at være den helt store havesæson, så er det faktisk allerbedst at anlægge staudebede, plante buske, træer og den slags i efteråret. Her kan planternes rødder få tid til at etablere sig ordentligt, tørre ikke så nemt ud og bliver til stærkere planter, klar til næste sæson. Sommerhushaven skal have den helt store omgang, i små bidder – men nøj, hvor jeg glæder mig til at tage hul på den del. Med den tørreste sommer nogensinde, har alt havearbejde og nyanlægning af bede og buske stået på standby og nu længdes jeg virkelig efter havearbejde igen.
 • Finde ny inspiration til de daglige madpakker – blandt andet læse denne liste igennem igen. Bestræber mig på at gøre daglige rutiner til en hyggestund (så vidt muligt).
 • Læse ‘Originals’ af Adam Grant  – som jeg har hørt meget godt om og haft et godt øje til i noget tid
 • Måske starte på en ny serie – der er gået flere måneder siden vi sidst har set serier og film. Serier, film og den slags indehygge har vi ikke brugt meget tid på i sommervarmen. Kom endelig med gode anbefalinger ♡
 • Fryse krydderurter, lave skønne pestoer (kan også fryses), lave saft, marmelader, kompot og herligheder – og som et andet lille hamster eller egern, vil jeg gemme alle de skønneste sommersmage i min fryser til vinteren. Jeg er ikke så vild med at bruge atamon og konserveringsmidler i mit køkken, så her er fryseren et glimrende alternativ. Derudover vil jeg også samle og gemme frø til næste sommer – det er på en og samme tid et hyggeligt og bæredygtigt projekt, som fint kan fungere som skønne små gaver til andre søde havemennesker.
 • Huske mig selv på de fine nyde-pauser uden distraktioner i hverdagen.

Der er mange skønne ting på programmet – og jeg vil glæde mig til at høre om jeres dejlige planer for denne måned. 

10 kommentarer
 • Karin Jakobsen skrev:
  31. juli 2018 kl. 22:09

  Hejsa ville høre om du har en god opskrift på en chili pesto , da jeg er ved at få mange i haven og kan det også fryses ?? vh Karin

  • Ann-Christine skrev:
   1. august 2018 kl. 09:28

   Uhm, god opfordring.
   Jeg har denne chiliolie, som jeg tænker kan bruges som inspiration. Blot mere chili og mindre olie.
   Kh AC

 • Carlowarlo skrev:
  1. august 2018 kl. 18:50

  Hvordan gør man når pesto fryses og hvad er holdbarheden ved optøning?

  • Ann-Christine skrev:
   2. august 2018 kl. 10:06

   Jeg tøer det blot op og bruger det til at vende i salat, kartofler eller lign. Det kan være det lige skal røres lidt sammen. Holdbarheden skal jeg ikke kunne sige præcist, da vi fryser ned i små portioner, men jeg vil tro 3-5 dage.

 • Malene skrev:
  4. august 2018 kl. 10:59

  Det ville være skønt med et DIY-indlæg med dine forskellige opskrifter og ideer til at gemme sommerens afgrøder!
  Og især hvilke bøtter, poser, krukker du bruger og erfaring med passende portioner, når man netop kun vil tage op til et par dage – jeg synes personligt det er svært at finde praktiske bøtter i passende størrelser :-)

  • Ann-Christine skrev:
   8. august 2018 kl. 17:51

   Rigtig god ide, det skriver jeg lige på min liste :)

 • Rikke skrev:
  4. august 2018 kl. 18:47

  I løbet af mine fire ugers ferie med mand og to teenage-børn har jeg lavet en “lykke-glimt-liste”, hvor jeg lige har skrevet ned de der øjeblikke der giver ahh-følelsen, og som er skønne at huske sig selv på når hverdagen kører igen. Listen er F.eks. aftenbade med familien, sidde med en bog på terrassen mens man lytter til familien der laver mad, kigge på schweiziske bjerge med sin søn i toget, italienere der næsten falder over hinanden for at hjælpe med hvor man skal af bussen, havebadminton, slukket mobil. De nedskrevne glimt er tankevækkende når man drømmer om store oplevelser og mere tid. For de glimt jeg holder mest af er lige ved hånden og tager ikke lang tid!!

  • Ann-Christine skrev:
   8. august 2018 kl. 17:57

   Hvor er det dejligt læsning – alle de små fine ting her og nu ♡

 • Maria skrev:
  2. september 2018 kl. 17:32

  Hvor er de fine glas med sugerørene fra? :-)

  • Ann-Christine skrev:
   3. september 2018 kl. 13:58

   Det er fra Nicolas Vahé :)

Skriv en kommentar
Har du spørgsmål til opskriften, kan du finde de fleste svar her: Oftest stillede spørgsmål til Valdemarsro opskrifter >>

Din emailadresse vil ikke blive offentliggjort.