Valdemarsro https://www.valdemarsro.dk/i-de-kolde-vinterdage-inspiration/

I de kolde vinterdage – inspiration

islygter♡ Islygter – guide her ♡

Det er altså virkelig en humørbooster, når januar dækker hele landskabet i iskrystaller, blå himmel og vinterlys med reflektion fra alt det hvide sne og is. Så smukt! Selvom jeg – hånden på hjertet – drømmer lidt om en ferie et varmt sted hen og mine tanker kredser en del tilbage på sidste år ved denne tid, hvor vi stod lige foran vores 4 måneders rejse rundt i Asien. Med kufferterne pakket, huset lejet ud, og et fantastisk eventyr foran os. Årh, det var så fantastisk og jeg drømmer om at gøre det igen, en dag!

Men det var nu slet ikke det som jeg ville skrive om i dag … for når nu at der er frostkoldt, vintervejr og januar i Danmark viser sig fra sin allersmukkeste side, så kan vi jo lige så godt få det aller bedste ud af det OG virkelig stornyde, at vi netop har en måned med lys, blå himmel og klart vejr.

Jeg har netop været i gemmerne for at finde balloner til islygter, og 5 minutter efter jeg satte mig ved computeren, fik jeg netop en sød kommentar til mit gamle indlæg om islygter – som gav inspiration til at dele lidt blandet dejlig vinter-inspiration i dag. Altsammen små ting, som jeg selv har lidt planer om til resten af denne uge …

citrus salat

♡ Citrussalat ♡

Jeg har netop købt en stor pose bergamotte hos Aarstiderne, som jeg skal i gang med at trylle om til gode sager senere i dag. Der er desuden sæson for de lækre blodappelsiner og i det hele taget er citrusfrugterne så lækre her i januar, så denne citrussalat vil vi nyde nogle gange de næste dage. Både som dessert, eftermiddagssnacks og morgenmad. Find også opskrifter på andre sunde snacks her.

snefnug af hama perler

Snefnug af hamaperler ♡

Oprindeligt var de tænkt som en del af julepynten, men for sådan rigtig at favne vinteren og lade alt det skønne ved vinteren være i fokus lige nu, så har jeg planer om at lave flere af slagsen sammen med Johan og Julie i morgen, og hænge en masse fine iskrystaller i et vindue i stuen.

krydret morgengrød

♡ Varm krydret morgengrød ♡

Kold morgen er lig med varm morgenmad til mig! En god varm krydret grød, en lun omelet eller sågar en varm rest suppe med æg til. Synes altså virkelig det er rart at starte med varm mad i disse dage og denne krydrede grød med de skønne granatæblekerner som topping er min favorit i øjeblikket.

vildtfoder til fugle

♡ Foderblanding til fugle – opskrift her ♡

Jeg sætter dagligt nyt foder ud til fuglene i haven og vi nyder det smukke fugleliv derude. Det er så afslappende at falde lidt i staver, mens man kigger på livet derude. Fuglene har svært ved at finde mad og drikkevand lige nu. Så lige så vigtigt det er med dagligt foder, lige så vigtigt er det med frisk vand.

gullash suppe

♡ Suppe til de kolde aftener – opskrifter her ♡

Ahh, suppe! I går fik vi varm græskarsuppe – med buttersquash men efter denne opskrift – i dag har jeg spist en nem løgsuppe til frokost og har planer om det samme i morgen, og der er desuden planer om andre gode supper i løbet af weekenden. Varmt og mættende.

aftenrutiner-silkeuld

♡Tidligt i seng – om mine aftenrutiner ♡

Jeg har ikke været for god til at komme i seng i ordentlig tid den seneste periode. Det gjorde jeg godt for i går og fik hele 8 1/2 times søvn fra kl 21.30. Burde nok gøre det oftere – men synes virkelig bare at aftenerne er så hyggelige i øjeblikket og bliver fordelt på lige dele arbejde, serien Downton Abbey på Netflix, hyggesnak med Martin.

8 kommentarer
 • Mutti skrev:
  21. januar 2016 kl. 14:35

  Åh ja! Der er så betagende smukt derude! Den uberørte sne funkler med tusinder af bittesmå is stave! Solen virkede endda lidt varm her ved middagstid! Der er stor aktivitet af fugle på foderpladserne og 2 gange om dagen fodrer jeg! Men at holde trugene isfri synes jeg er næsten umuligt.. Mon ikke de godt kan klare sig med sneen? Så lige at solsorten spiser af det!

  • Ann-Christine skrev:
   21. januar 2016 kl. 19:52

   Kunne virkelig forestille mig at der er smukt hos jer på landet lige nu :)
   Jeg har også set flere fugle ‘drikke sne’ men giver dem nu alligevel lidt vand, selv om jeg ikke er sikker på at det er nødvendigt …

   • Mutti skrev:
    21. januar 2016 kl. 23:17

    Mange tak for linket! Der står jo nærmest alt hvad der kan være godt at vide! Og det skal prøves det med plastic i vandskålene!

    • Ann-Christine skrev:
     25. januar 2016 kl. 20:07

     Jeg har ikke selv prøvet det med plastic, men det lyder jo ret smart :)

 • Iben skrev:
  22. januar 2016 kl. 10:16

  Jeg talte med min datter i morges om at vi skal lave iskrystaller i perler i eftermiddag .
  Det var hun helt med på,hun synes så vi skal drysse guldglimmer på inden vi stryger dem,så de kan glinse som når solen rammer isen?
  Det synes jeg da er en god ide,så det prøver vi.
  Glæder mig til hun kommer hjem?
  God weekend til dig og dine?

  • Ann-Christine skrev:
   25. januar 2016 kl. 20:07

   Sikke en fin ide! Det vil vi da prøve, så bliver de jo bare ekstra pyntelige :)
   Dejlig aften til dig :)

 • Cendie Dyekjær-Themsen skrev:
  22. januar 2016 kl. 10:32

  Sikke et hyggeligt indlæg! God idé med perlesnefnug – de ville være flotte på isblå kort til Jul!?❄
  Har du prøvet at ælte det gode fuglefoder ind i svinefedt og trille fuglekugler? Helst afskallet produkter så de små ikke skal bruge for mange kræfter i denne kulde.
  Jeg testede din opskrift på Quinoagrød – lækkert og sikke det mætter!
  Jeg holder meget af din blog og smukke billeder!
  Downton Abbey – jeg ser lige nu genudsendelserne på DR1 fra første afsnit. Det er en serie jeg aldrig bliver træt af – elsker Enkegrevinde Violets guldkorn!

  • Ann-Christine skrev:
   25. januar 2016 kl. 20:09

   Ja, det var da en rigtig god ide til julekort :)
   Jeg har ikke prøvet med svinefedt til fuglene, men kokosfedt som også virker rigtig fint i vinterkulden.
   Tusind tak for din søde hilsen – og hvor lyder det januarhyggeligt med både quinoagrød og Downton Abbey :)

Skriv en kommentar
Har du spørgsmål til opskriften, kan du finde de fleste svar her: Oftest stillede spørgsmål til Valdemarsro opskrifter >>

Din emailadresse vil ikke blive offentliggjort.