Valdemarsro https://www.valdemarsro.dk/kaffesirup/

Kaffesirup

En krydret kaffesirup med smag af vanilje, kanel og kardemomme.

Julie er vild med at få en teskefuld sirup i sin morgengrød og jeg synes den er skøn i en latte om aftenen. Jeg opdagede i går en en småkedelig tør vaniljestang, der havde gemt sig godt pakket ind bagerst i krydderiskuffen. Den fejlede intet, var bare lidt kedelig – så den fik et snit på tværs og blev kogt med i siruppen, sammen med nogle kardemommekapsler og en kanelstang. Alle krydderierne kom med i flasken med kaffesirup og kan så stå der og trække en masse smag.

PT30-40M

Kaffesirup

4 dl sirup    30-40 min.
4 dl sirup
Ingredienser
  • 6 dl vand
  • 4 spsk glykosesirup
  • 2 dl rørsukker
  • 2 kanelstænger
  • 8 kardemommekapsler
  • 1 vaniljestang flækket på langs
Udskriv opskrift
30-40 min.
Fremgangsmåde

Kom alle ingredienserne i en gryde.

Kog det op og lad det simre til det er svundet ind til ca det halve. Hæld på flaske – krydderierne kan enten blive i siruppen for at trække mere smag eller de kan sies fra.

Kan opbevares på køkkenbordet og bruges i løbet af en måned eller to.

Fordelen ved glykosesirup, eller blandingen af to forskellige sukkertyper er at siruppen ikke krystalisere så nemt, som hvis man blot bruger ren sukker.