Valdemarsro https://www.valdemarsro.dk/i-juli-glaeder-jeg-mig-til/

I juli glæder jeg mig til …

romantisk-morgenmad

Hver gang jeg ser dette billede, som jeg tog af en morgenmad vi nød i juli måned sidste år, bliver jeg i sådan et dejligt humør. De chokoladelækre søde jordbær, de mørke frisktplukkede kirsebær og de sprøde hjerteformede æg bagt i brød og så varm kaffe til. Og god tid. Langsom morgenmad, ro og udsigt til en dejlig dag.

Det er lige sådan jeg ønsker mig at vores juli skal være i år.

Med god tid. Langsom, varm, solskinsfyldt og fyldt med små fine oplevelser

. Vi skal ikke noget vildt, anderledes eller nyt i år. I år står den på dansk sommerferie – primært hjemme på egen matrikel og dagene vil vi fylde med små rare ting. 

Jeg nåede ikke alle planerne og projekterne for juni, men ‘projekt soveværelse’, picnic og at male en væg i stuen når jeg måske snildt i juli – eller på et andet passende tidspunkt. Juli skal under alle omstændigheder være fyldt med feriestemning.

Her er min liste med nogle af alle de ting, jeg glæder mig til i juli …

 1. Besøge søde venner og tilbringe en hel dag med dem og deres børn på en campingplads i det nordjyske
 2. Sommerferiestemning og hygge i hos mine forældre
 3. Tilbringe en mindst én hel dag med stakkevis af bøger, Anders And blade, Jumbobøger og måske en lydbog på madrasser sammen med børnene i haven. Under en parasol, med snacks, is og kolde drikke i lange baner.
 4. Forhåbentlig nyde følelsen af uendelig mange grill aftener og kold hvidvin efter en varm sommerdag
 5. Sommercocktails og solnedgang i haven efter børnene er puttet i seng
 6. Bål og snobrød
 7. Eksperimenterer med skønne, skøre og velsmagende iskombinationer på vores ismaskine
 8. Læse mindst fire gode sommerbøger – tip mig endelig med gode forslag
 9. Gå igennem denne liste med jordbær opskrifter og lave mindst 5 af dem + nogle nye lækre
 10. Forhåbentlig nå et smut omkring det fynske en enkelt dag i sommerferien, besøge min bedstefar og mindes de mange dejlige somre på Fyn om somren.

Hvad er jeres planer for juli?

-Og står den på dejlig dansk ferie hjemme eller rejser afsted til skønne lande og nye oplevelser?

30 kommentarer
 • Anita skrev:
  1. juli 2015 kl. 09:10

  Mmm lækker morgenmad !!

  Vores ferieplaner lyder på en tur i sommerhus v Søndervig hvor vejret forhåbentligt er SKØØNT så vi kan være i haven med badebassin og vandpistoler eller til stranden og finde sten og skaller. Vi skal et smut til sandskulpturfestivalen.
  Vi skal hygge, hygge, hygge og spise is og vandmelon så vi revner :-)
  Ellers skal vi til 2 familiefødselsdage, være sammen med venner og deres børn og så kommer vi jo nok ik uden om at haven også skal tjekkes lidt ;-)

  Var lige inde omkring efter opskriften på Souvlaki som jeg tænker vi skal have til aften. Forhåbentlig skal den indtages på terrassen

  Rigtig god dag til dig i dette fantastiske vejr !!!!

  • Ann-Christine skrev:
   1. juli 2015 kl. 21:12

   Åhh, altså hvor lyder det bare helt vildt dejligt.
   Rigtig sommerferiestemning og råhygge i store mængder! Skønt :)
   Rigtig dejlig sommerferie til jer
   Kh AC

 • Inaam skrev:
  1. juli 2015 kl. 09:35

  Hej Ann-Christine

  Det lyder bare som en super dejlig ferie med en masse hyggelige planer.

  Vi tager til England i 16 dage. Først en tur omkring Lake District og Manchester, herefter Wales og til sidst Sydengland. Det er første gang, at vi skal på sådan en tur i England og vi glæder os helt vildt. Vores to børn skal ud og flyve for første gang, så de glæder sig også rigtig meget.

  har du nogen erfaringer med at rejse rundt i England?

  Mange hilsner
  Inaam

  • Ann-Christine skrev:
   1. juli 2015 kl. 21:15

   Hej Inaam,
   Åh altså, hvor lyder det som en helt vildt vidunderlig tur. Det er sådan en tur vi drømmer om at gøre jer efter om et par år ud i fremtiden. Jeg vil så gerne opleve sydengland – og ja, alle de andre steder også.
   Jeg har selv kun været i London for mange år siden, så kan desværre ikke rigtig bidrage med nogle gode rejsetips :)
   Rigtig dejlig tur til jer
   Kh AC

 • Amanda // The A-Way! skrev:
  1. juli 2015 kl. 09:54

  Det lyder som en skøn liste og jeg kan godt forstå du drømmer om den morgenmad! :)

  KH AMANDA

  • Ann-Christine skrev:
   1. juli 2015 kl. 21:15

   Jeg tror den drøm skal realiseres igen i år ;)

 • Corporate Mor skrev:
  1. juli 2015 kl. 09:55

  Det lyder skønt!

  Vi starter “ferien” med at sende begge drenge til jylland, over til bedsteforældrene. Der skal de være i en uge, imens vi går på arbejde, og forhåbentlig laver dejlige voksen ting om aftenen. Derefter står den på sommerhus i en uge, og så tager jeg en uge alene med drengene, hvor den står på Zoo, havnebad og enorme mængder af is!

  Ja tak til mere sommer!

  • Ann-Christine skrev:
   1. juli 2015 kl. 21:19

   Ej, hvor hyggeligt. Mon ikke også drengene glæder sig til at komme på ferie hos bedsteforældrene :) Og en uge med tid til at smutte på cafeer, i biografen og date – det er da slet ikke så tosset, heller :)
   Rigtig dejlig sommerferie til jer og rigtig god fornøjelse med det hele – og enig, ja tak til meget mere sommerstemning og sol
   Kh AC

 • Dorte skrev:
  1. juli 2015 kl. 10:12

  Lyder som en helt igennem dejlig juli. Her nydes ferien lige nu i Normandiet i Frankrig med hot sommervejr, lækker mad og glade børn. Så bliver det ikke meget bedre. God sommer til dig og dine.kram D

  • Ann-Christine skrev:
   1. juli 2015 kl. 21:19

   Det lyder altså også temmelig rart!
   Rigtig god fornøjelse til jer
   Kh Ann-Christine

 • 1. juli 2015 kl. 11:30

  Det ser skoent ud! Elsker ogsaa en god langsom morgenmad paa en fridag. Det lyder som rigtig gode planer I har for den kommende maaned. Selv bor vi I udlandet og glaeder os derfor til sommerferie i det danske hos mormor og morfar :-)

  Mange hilsner
  Veronica

  • Ann-Christine skrev:
   1. juli 2015 kl. 21:20

   Det bliver da helt sikkert også bare så dejligt! Danmark kan altså bare noget ganske særligt her om sommeren :)
   Rigtig god ferie til jer
   Kh AC

 • Anne skrev:
  1. juli 2015 kl. 11:53

  Det lyder som en dejlig afslappende ferie.

  Vi skal ud at sejle med vores båd. Målet er Ærø, men med små 3 børn ombord, så er det aldrig helt til at vide om vi når vores destination. Hvis der ikke er overskud eller gud forbyde godt vejr, så “nøjes” vi med en kortere tur. Det har taget lidt tid for de voksne at acceptere det, men sådan bliver det nødt til at være. At rejse/sejle med små børn veksler imellem fuldstændig kaos og anarki og blændende idyl.

  Ha’ en dejlig sommer :-)

  • Ann-Christine skrev:
   1. juli 2015 kl. 21:23

   Ha ha, det lyder som billedet af en familieferie – skiftevis kaos og idyl. jeg minder indimellem mig selv om, at man sådan rigtig nyder idyllen pga den periodiske kaos ;)
   Jeg synes det lyder så skønt med jeres båd ferie og helt perfekt at afstemme at man bare når det man når – jeg krydser fingre for mildt lækker sommervejr, godt vejr på havet og en rigtig dejlig tur til jer :)
   Kh AC

 • Ann skrev:
  1. juli 2015 kl. 12:20

  Det lyder som nogel skønne, rolige og afslappende planer for juli måned, lige i min ånd..:-)
  Vi skal bruge dne første uge af vores ferie på at lave et værelse om til vores to store drenge, som har ønsket at få et ‘arbejdsværelse’med skriveborde osv, hvor de kan lave lektier, tegne, se tv…
  Vi skal nok også udnytte årskortet til Faarup Sommerland og forhåbentlig have en masse badeture i Vesterhavet.
  Den anden uge skal vi til Fyn. Vi skal besøge familie og venner og ud at opleve en masse; en succes, som vi gentager fra sidste år. I år bliver det lidt nemmere, da lillebror nu er så stor, at hans middagslur godt kan skubbes lidt, så vi har lidt mere frihed. Jeg er dog bange for, at vi kun når halvdelen af det, vi drømmer om, men så må vi vende tilbage igen næste år..:-)
  Den sidste uge har jeg alene med børnene herhjemme. Jeg satser på at den skal holdes i haven, på madrasser og i badebassinet!!
  OG: Vi skal have friskpresset juice hver morgen! Ny farve og ny smag hver dag! Og jeg skal/vil/må hellere/bør/synes-det-er-en-rigtig-god-ide-at komme igang med noget motion igen. Jeg går nogle ret travle måneder i møde efter ferien, så jeg vil gerne have indarbejdet en god cykel/gå/yoga-rytme, inden det går løs igen.
  God sommer til dog og resten af familien…-)

  • Ann-Christine skrev:
   1. juli 2015 kl. 21:25

   Jeg synes det lyder som skønne planer. Sådan en fordeling af praktiske gøremål, ren afslapning og gode intentioner er også lige mig :)

   Rigtig ønsker jer en rigtig, rigtig dejlig sommerferie
   Kh AC

 • Kathrine skrev:
  1. juli 2015 kl. 12:52

  Kære Ann-Christine

  Det lyder, som nogle fantastiske planer I har for sommeren. Jeg glæder mig til at se, om ikke nogen af de nye jordbær-opskrifter måske rammer bloggen :-)

  Jeg var på Kreta med min kæreste i sidste uge, og nu er jeg tilbage på arbejde. Vi har så ferie igen i uge 30 og 31, og vi har aftalt, at vi ikke må lægge nogen planer på forhånd. Jeg glæder mig så meget til at have 2 uger, hvor verden ligger åben. Forhåbentlig er det danske sommervejr med os, for jeg synes, at rigtig sommer i Danmark er noget af det skønneste. Men bliver det dårligt vejr, kører vi måske på storbyferie i Berlin eller vandreferie i Sydtyskland. I uge 35 skal jeg til Rom med min mor, hvilket jeg glæder mig rigtigt meget til.

  Rigtig god sommer.

  Kh Kathrine

  • Ann-Christine skrev:
   1. juli 2015 kl. 21:28

   Det er altså også bare rart at holde ferie helt uden planer og så bare med mulighed for at gøre lige præcis alt det man har lyst til – og så fedt at der er så meget fleksibilitet til at I bare kan smutte til Tyskland hvis vejret driller. Det håber jeg ikke det gør – for jeg er helt enig med dig sommer i Danmark er bare vidunderligt.
   Rigtig god ferie og sommer
   Kh AC
   P.S ferie i Rom – dét lyder altså også ret fantastisk.

 • Nanna Poulsen skrev:
  1. juli 2015 kl. 12:58

  Skøn sommerliste:-)
  Måske vi endelig kan få tid til at i kan kommer over og se hvordan vi bor?
  Hilsen genboen

  • Ann-Christine skrev:
   1. juli 2015 kl. 21:29

   Hej Nanna,
   Ja, det må vi altså snart lige finde ud af snart! – og at I kan komme forbi her :)
   Kh AC

   • Nanna Poulsen skrev:
    1. juli 2015 kl. 21:36

    Hvis i er hjemme på lørdag kan i kigge over der har vi ingen planer;-)

    • Ann-Christine skrev:
     3. juli 2015 kl. 09:14

     Weekenden er allerede booket – men vi skal da helt sikkert lige ses i løbet af sommeren :)

 • Tulip skrev:
  1. juli 2015 kl. 22:16

  Hvordan kunne du glemme nr. 11:

  Rigtig mange hyggetimer med min søster :)

  • Ann-Christine skrev:
   3. juli 2015 kl. 09:14

   Yeahh, det er et must for alle måneder ;)
   <3

 • Bettina skrev:
  3. juli 2015 kl. 07:54

  Hej!
  Hele familien på 5 pakker lige nu rygsækken og tager 4 uger på “Background Camping” i Canada. Det bliver såå vildt og spændende. Når sommerfuglene i maven bliver lidt for store over at slippe den trygge hjemlige base, tænker jeg på dig og din familie Ann-Christine! – synes det var så sejt og modigt af jer at rejse rundt i Østen i 4 mdr. – godt gået ! (så du er med i mine tanker og hjælper på vej).
  Jeg ønsker jer alle en rigtig dejlig og afslappet sommer. Varme hilsner fra Bettina

  • Ann-Christine skrev:
   3. juli 2015 kl. 09:17

   Åhh, altså hvor lyder det fantastisk.
   Som en rigtigt dejlig eventyrsferie I har foran jer, sådanne oplevelser og rejser skaber virkelig bare de dejligste minder – det er helt ubeskriveligt, hvor meget det giver!
   Rigtig, rigtig god rejse, oplevelser og vidunderlig ferie til jer.
   Kh Ann-Christine

 • Birgitte Bonde skrev:
  6. juli 2015 kl. 15:51

  Hej Ann-Christine

  Dejlige planer du har for juli :-)

  Jeg kan varmt anbefale “Julie” og “Amazonernes ring” af Anne Fortier til din sommerlæsning.

  God sommer!
  Kh Birgitte

  • Ann-Christine skrev:
   6. juli 2015 kl. 16:24

   Tusind tak for anbefalingerne, dem vil jeg da lige se nærmere på :)
   Rigtig god sommer til dig også
   Kh AC

 • linda skrev:
  7. januar 2018 kl. 21:24

  Elsker at læse på din side, så skønt. Vil høre om du har et par gode råd da min søn har fødselsdag i februar og at det ikke skal være så dyrt, jeg tænker kun at invitere drengene fra hans klasse, men jeg ved ikke endnu hvad jeg vil. Synes godt det kan være lidt for meget at have dem herhjemme med alt den energi som de har, så jeg vil høre om du har nogen gode råd. Min søn bliver 11 år.

  kh lidia

  • Ann-Christine skrev:
   8. januar 2018 kl. 19:47

   Hej Lidia,
   I mine børns klasse slår vi ofte fødselsdagene sammen med andre børn der har fødselsdag i samme måned, eller måneden før/efter, og holder det ude af huset (bowling, klatring, trampoliner eller lign) – så er man flere om at dele udgifterne og skal ikke stå med det hele derhjemme.
   Måske det kan være en ide :)
   Kh AC

Skriv en kommentar
Har du spørgsmål til opskriften, kan du finde de fleste svar her: Oftest stillede spørgsmål til Valdemarsro opskrifter >>

Din emailadresse vil ikke blive offentliggjort.