Valdemarsro https://www.valdemarsro.dk/irish-coffee-med-kahlua/

Irish Coffee med Kahlua

En god klassisk Irish Coffee er altså et evigt hit i min verden!

God kaffe, whiskey, mørk sukker og flødeskum ♡

– det er en klassiker og dejlig som en skøn afslutning på en god middag, som dessert eller bare til at nyde langsomt i sofaen på en kold efterårs- eller vinteraften i godt selskab.

Min absolutte yndlingsopskrift på Irish Coffee vil jeg her dele med jer.

Den har fået et luksuriøst twist og er pyntet lidt ekstra festligt op med saltkaramel, guldglimmer og chokoladedrys – et sikkert hit til festlige lejligheder, til nytårsaften og til alle de andre festlige lejligheder.

Forbered gerne saltkaramellen i forvejen, den holder sig glimrende på køl i flere dage.

Prøv også: min opskrift på en lækker Espresso Martini >>

PT10min

Irish Coffee med Kahlua

1 glas    10 min
1 glas
Ingredienser
  • 1 1/2 dl god kaffe
  • 2 tsk muscovadosukker eller farin rørt op i 2 spsk kogende vand - til en sirup uden knas
  • 2 cl god whiskey
  • 2 cl Kahlua
  • 3 spsk frisktpisket flødeskum
  • 1 spsk Saltkaramel til at dyppe glasset i
  • en smule fint revet mørk chokolade
  • evt guldglimmer
Udskriv opskrift
10 min
Fremgangsmåde

Kom en smule karamel på en tallerken og dyp kanten af glasset i karamellen. Drys evt med en smule spiseligt guldglimmer, hvis det skal være ekstra festligt.

Muscovadosukker røres op med 2 spsk kogende vand til en sukkersirup uden knas.

Kom kaffe, sukkersirup, whiskey og Kahlua i glas.

Rør rundt og top med flødeskum.

Det ser fint og festligt ud med mønsteret fra en sprøjtetyl, så jeg kommer flødeskummet i en sprøjtepose med en stor stjernetyl – laver en lille top flødeskum på toppen og river et lille stykke mørk chokolade hen over fløden.

Klar til servering – gerne med både sugerør og en lang ske.

Få min opskrift på saltkaramelsauce her>>