Karamelbrud med nødder


Karamelbrud med saltkaramel, hasselnødder og pistacie er en lækker og nem lille konfekt at lave.
Det skønne karamelbrud smager himmelsk til et glas gløgg eller en kop dejlig te. Det kan fint bruges til julekonfekt og er dejlige til juletid, sammen med småkager, konfekt og andre lækkerier, for ingen kan jo stå for sådan en skøn saltkaramel med nødder.
Du kan bruge andre nødder også, som fx mandler, valnødder eller måske drysse med lidt mørk chokolade på den varme karamel.
Prøv også: flere skønne opskrifter med konfekt >>
Karamelbrud
- 75 g hasselnødder, finthakket
- 50 g pistaciekerner uden salt, finthakket
- 150 g sukker
- 25 g smør
- 1 dl kogende vand
- 30 g glukosesirup
- 1 tsk flagesalt
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter
Kom hasselnødderne på en pande og varm dem igennem ved middelvarme under omrøring, til hinderne sprækker. Kom hasselnødderne i et rent klæde og gnid hinderne af. Hak hasselnøddekerner og pistaciekerner.
Tør panden af og lad den køle af. Kom sukker på panden og varm det op ved middelvarme til det smelter langsomt. Kom smør på så snart sukkeret er smeltet og rør rundt, mens det bruser af. Skrue ned for varmen og hæld 1 dl kogende vand og glukosesirup på panden under omrøring. Rør til det er en lækker og tyk karamel og har en temperatur på omkring 130 grader.
Fordel på bagepapir, glat ud i et tyndt lag, drys med flagesalt og nødder.
Lad karamellen køle af og knæk i passende stykker.
Næringsindhold

Pr. portion
(xxx kcal)
Total
(xxx kcal)
Det lyder lækkert. Jeg tror godt jeg kunne finde på at handle ind og lave dem i morgen. Tak for inspiration og opskrift :)
Velbekomme Stine :-) Vi har spist aftenens ration og de er gode
Jeg tror jeg går ind for ‘spis med det samme’, hvor ser det lækkert ud! Og du kan det der med lækkert tilbehør, jeg falder helt i svime over ;-) Jeg vil prøve at gøre dig kunsten efter, tak for en super idé.
Jeg har ryggrad som en vingummibamse :-)
Kan ikke bare nippe, de skal da spises, ellers skal de stilles langt væk.. Men dine karamelbrud ser SÅ gode ud,- de skal prøves, og spises med det samme;-) Tak for endnu en god opskrift!
Dine opskrifter er lækre og lige til at gå til – og din præsentation er så æstetisk og dejlig, kære ven!
Madame,
tusind tak, det er jeg meget glad for, at du synes! God fornøjelse med opskriften :-)
Gitte,
Selv tak, Gitte :-) Vi kunne ikke spise allesammen med det samme, selv om jeg er SÅ lækkersulten i øjeblikket. -de er ret fyldige i smagen.
Den lækkersult må have noget med kulden og vintermørket at gøre, tror jeg… Så trænger man til at hygge lidt ekstra ;-)
Et cetera,
Nårh du er sød! Det varmer!!! -så tusind tak :-)
Tilslutter mig et ceteras ord ;-) og opskriften skal prøves :-)
Lene,
Det er jeg SÅ glad for! :-) Tak og god fornøjelse med dine karamelbrud
Hvor ser det godt ud!
Den opskrift skal gemmes, og prøves :-D
Mahalo, den kan godt blive til et fast jule indslag ;-) -ihvertfald herhjemme
De er da SÅ vanedannende de der karamelbrud ;-)
Skulle “lige” lave en portion til min mors julekalender, og tænkte jeg kunne ligeså godt lave dobbelt portion, og nøøøjjj, hvor de er gode!
Gitte, det er godt at høre at de falder i god jord. -Hvor er det sødt af dig at lave en julekalender til din mor :-)
Prøv lige denne her… MUMS – Håber det er okay at sende denne til dig, du kan jo bare slette den og la´ vær´ med at bruge den – men det smager VILDT godt ;-)
Karamel og chokobidder.
150 g mel
1 tsk bagepulver
90 g havregryn
150 g farin
125 g smeltet smør
125 g hakket mørk chokolade
50 g hakkede nødder/mandler eller efter smag
Ca 1 dl karamel sauce fra tube (odense eller lignende)
– Forvarm ovnen til 160 grader varmluft.
– Bland mel, havregryn, farin og smør.
– Tryk ½ af dej blandingen i en form beklædt med bagepapir (20×30) (Min form var 20×20)
– Bag 10-12 min
– Tag ud af ovnen og drys med chokolade, nødder og karamel sauce. Drys resten af dej blandingen løst over.
– Bag videre 15-18 min, lad afkøle noget tid i formen, og afkøl yderligere inden udskæring.
Mmmmm, det lyder lækkert! Det skal jeg prøve :)
Hvor meget bliver der ca. Tænkte om man ikke kan lave disse til kaffen til en barndåb? Vi blir ca 40, men der kommer også andre ting. Tænkte på at lave dine hindbærsnitter og lakridsmandlerne også?
Det er så længe siden jeg sidst har lavet dem, men jeg mener at der blev omkring en fin portion til 6-8 personer. Jeg tror at jeg vil gange den op med 5 eller 6 måske.
Uhmmm, jeg synes det lyder som et skønt kaffebord!!! Er det lakridsmandlerne med hvid chokolade?
Uhm det ser lækkert ud. Er nødderne med eller uden salt?
Jeg bruger uden salt
Hej!
Det er godt nok nogle år siden, denne opskrift blev slået op, men jeg håber du kan hjælpe alligevel.
Det ser super lækkert ud, og jeg overvejede det som en lille gave, men jeg er nødt til at lave det et par uger i forvejen, hvis det er. Jeg tænkte på, om du har en ide om, hvor længe det kan holde? :-)
De kan fint holde sig frem til efter jul :)
Skønt, tusind tak!
Det lyder lækkert. Da jeg var barn lavede vi det ofte, dog uden glukosesirup. Vi havde heller ikke nødder, men vi rørte rustede havregryn i, skar det i stænger mens det var varmt og pakkede det i madpapir. Så havde vi en dejlig slikpind. Jeg vil prøve noget lignende til børnebørnene.
Hvor hyggeligt. Det vil da helt sikkert være et hit!
Jeg oplever at karamellen er meget blød, selv efter flere timers afkøling. Det smager jo fremragende, men det kan ikke brækkes i stykker og slet ikke komme i en dåse. Jeg lavede dobbelt portion. Hvad mon er gået galt?
Hej Helene,
Jeg tror de blot skulle have haft lidt længere tid, jeg har lige opdateret opskriften med temperatur på karamellen, så den er mere sikker.
Du kan evt skære dem i tern og rulle dem i marcipan eller i vanilje is.
Rigtig glædelig jul
Kærlig hilsen
Ann-Christine
Hej Ann-Christine
Jeg har lavet en portion efter denne opskrift og det smager skønt, men det er ikke blevet rigtig stift. Hvad mon jeg har gjort galt og tror du de kan reddes?
Mvh Ann
Hej Ann,
Jeg tror de blot skulle have haft lidt længere tid, jeg har lige opdateret opskriften med temperatur på karamellen, så den er mere sikker.
Du kan evt skære dem i tern og rulle dem i marcipan eller i vanilje is.
Rigtig glædelig jul
Kærlig hilsen
Ann-Christine
Tak for svar – lyder som gode ideer. Jeg prøver en gang til efter den opdaterede opskrift. Glædelig jul.
Ann