Valdemarsro https://www.valdemarsro.dk/karamelbrud-med-nodder/

Karamelbrud med nødder

Karamelbrud med saltkaramel, hasselnødder og pistacie er en lækker og nem lille konfekt at lave.

Det skønne karamelbrud smager himmelsk til et glas gløgg eller en kop dejlig te. Det kan fint bruges til julekonfekt og er dejlige til juletid, sammen med småkager, konfekt og andre lækkerier, for ingen kan jo stå for sådan en skøn saltkaramel med nødder.

Du kan bruge andre nødder også, som fx mandler, valnødder eller måske drysse med lidt mørk chokolade på den varme karamel.

Prøv også: flere skønne opskrifter med konfekt >>

PT30M

Karamelbrud

Tid i alt30 min.
Arbejdstid30 min.
Holdbarhed1 uge
Antal1 portion
Ingredienser
  • 75 g hasselnødder, finthakket
  • 50 g pistaciekerner uden salt, finthakket
  • 150 g sukker
  • 30 g glukosesirup
  • 25 g smør
  • 1 dl kogende vand
  • 1 tsk flagesalt
Udskriv 
Fremgangsmåde

Kom hasselnødderne på en pande og varm dem igennem ved middelvarme under omrøring, til hinderne sprækker. Kom hasselnødderne i en rent klæde og gnid hinderne af. Hak hasselnøddekerner og pistaciekerner.

Tør panden af og lad den køle af. Kom sukker på panden og varm det op ved middelvarme til det smelter langsomt. Kom smør på så snart sukkeret er smeltet og rør rundt, mens det bruser af. Skrue ned for varmen og hæld 1 dl kogende vand og glukosesirup på panden under omrøring. Rør til det er en lækker og tyk karamel.

Fordel på bagepapir, glat ud i et tyndt lag, drys med flagesalt og nødder.

Lad karamellen køle af og knæk i passende stykker.