Valdemarsro https://www.valdemarsro.dk/lakridskarameller-opskrift-pa-hjemmelavede-karameller-med-lakrids/ Julekonfekt Juleopskrifter, Kager og søde sager, Konfekt og slik

Lakridskarameller

Her får du min opskrift på de dejligste lakridskarameller. Små lækre hapsere med masser af smag af lakrids og sød flødekaramel. Et hit til fredagslik og film.

Jeg har prøvesmagt i selskab med en lille kaffe og kan varmt anbefale dem!

Jeg skærer dem ud i størrelsen 1×2 cm, hvilket jeg synes er ret perfekt. Men man kan også sagtens lave dem lidt større, eller måske i endnu mindre stykker og blande dem i vanilje is. Mulighederne er mange. De vil også være fine som en del af julens konfekt eller måske som en lille sød værtindegave i en fin konfektpose i papir.

Prøv også: min opskrift på cornflakestoppe >>

Lakridskarameller
Vil du gerne have billede på udskriften?

Som medlem af VALDEMARSRO Premium får du adgang til en masse ekstra fordele, blandt andet kan du få billede med, når du printer opskrifter og undgå forstyrrende reklamer. Læs mere på Valdemarsro om alle fordelene.

PT60MPT20M40
Ingredienser
  • 5 dl piskefløde
  • 250 g sukker
  • 120 g glukosesirup
  • 1 tsk salt lakridssirup
  • 1 spsk rålakridspulver
Udskriv
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter
Hold min skærm tændt
Fremgangsmåde

Kom piskefløde, sukker og glukosesirup og kog det op.

Lad det koge i 35-45 minutter. Mens karamellen koger vil det bruse meget op, så sørg for at der er god plads i gryden.

Rør indimellem i gryden, men ikke for ofte. Rør lakridssirup i karamellen, når den er næsten klar. Når karamelmassen slipper bunden og har en tyk og sej  konsistens, samt en temperatur på 120 grader er den færdig.

Hæld karamelmassen i en beholder på cirka 16×16 cm, foret med bagepapir. Drys med lakridspulver og tryk det lidt ned i karamellen.

Lad lakridskaramel stå på køkkenbordet og køle af i mindst 3 timer og skær karamellerne ud i den størrelse du ønsker.