Lakridskarameller
Her får du min opskrift på de dejligste lakridskarameller. Små lækre hapsere med masser af smag af lakrids og sød flødekaramel. Et hit til fredagslik og film.
Jeg har prøvesmagt i selskab med en lille kaffe og kan varmt anbefale dem!
Jeg skærer dem ud i størrelsen 1×2 cm, hvilket jeg synes er ret perfekt. Men man kan også sagtens lave dem lidt større, eller måske i endnu mindre stykker og blande dem i vanilje is. Mulighederne er mange. De vil også være fine som en del af julens konfekt eller måske som en lille sød værtindegave i en fin konfektpose i papir.
Prøv også: min opskrift på cornflakestoppe >>
Arbejdstid 20 min.
Antal 40 stk.
Som medlem af VALDEMARSRO Premium får du adgang til en masse ekstra fordele, blandt andet kan du få billede med, når du printer opskrifter og undgå forstyrrende reklamer. Læs mere på Valdemarsro om alle fordelene.
Lakridskarameller
- 5 dl piskefløde
- 250 g sukker
- 120 g glukosesirup
- 1 tsk salt lakridssirup
- 1 spsk rålakridspulver
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter
Hold min skærm tændt
Kom piskefløde, sukker og glukosesirup og kog det op.
Lad det koge i 35-45 minutter. Mens karamellen koger vil det bruse meget op, så sørg for at der er god plads i gryden.
Rør indimellem i gryden, men ikke for ofte. Rør lakridssirup i karamellen, når den er næsten klar. Når karamelmassen slipper bunden og har en tyk og sej konsistens, samt en temperatur på 120 grader er den færdig.
Hæld karamelmassen i en beholder på cirka 16×16 cm, foret med bagepapir. Drys med lakridspulver og tryk det lidt ned i karamellen.
Lad lakridskaramel stå på køkkenbordet og køle af i mindst 3 timer og skær karamellerne ud i den størrelse du ønsker.
Har du spørgsmål til opskriften eller lyst til at sende en sød hilsen, så kan du skrive til mig i kommentarfeltet herunder.
Du kan måske finde svaret på dit spørgsmål i kommentarfeltet, hvis det allerede er stillet og besvaret - eller du kan kigge på denne side, hvor jeg giver svar på mange 'ofte stillede spørgsmål' til min opskrifter.
Lyder mega lækkert! Jeg tænker at give dem i gave, men hvor lang tid kan de holde sig?
Skøn ide! De kan fint holde sig en uge.
PS. et lille tip :) i Valdemarsro APP kan du altid se holdbarhed og opbevaringstip på alle mine opskrifter
Kh Ann-Christine
Gad ved, om disse kan laves med kokosmælk til dem , som ikke kan tåle mælk?
Det tør jeg ikke sige … har aldrig forsøgt mig med kokosmælk til karameller, men det kunne da være et sjovt eksperiment, så endelig prøv det af og lad mig høre om det lykkedes :)
Karamellerne er stadig flyende efter køl, så noget med opskriften der ikke er helt rigtigt
Opskriften er helt som den skal være :) – men det lyder som om at du skulle have kogt den længere tid til den sætter sig lidt bedre. Det kan være størrelsen af gryden eller grydens bund der driller ift hvor lang tid den skal have. Se evt denne video, hvor jeg viser opskriften på en anden (lignende) karamel opskrift.