Valdemarsro https://www.valdemarsro.dk/lakridskarameller-opskrift-pa-hjemmelavede-karameller-med-lakrids/

Lakridskarameller – uimodståelige små søde stykker

Jeg startede simpelthen arbejdsdagen med at gå i køkkenet og lave lakridskarameller. Små lækre hapsere med masser af smag af lakrids og sød flødekaramel. Jeg tror, de bliver et hit til fredagslik og film.

Jeg har prøvesmagt i selskab med en cortado ♥ og kan varmt anbefale dem!

Disse karameller er lavet ret små i størrelsen 1×1 cm, hvilket jeg synes er ret perfekt. Men man kan også sagtens lave dem lidt større, eller måske i endnu mindre stykker og blande dem i vanilje is. Mulighederne er mange. De vil også være fine som en del af julens konfekt eller måske som en lille sød værtindegave i en fin konfektpose i papir. Mine små papirsposer er købt hos Søstrene Grene.

PT45M

Lakridskarameller

40-60 stk    45 min.
40-60 stk
Ingredienser
  • 2 dl piskefløde 38 %
  • 100 g sukker
  • 50 g glukose sirup
  • 1 tsk salt lakridssirup
  • 1 spsk rålakridspulver
Udskriv opskrift
45 min.
Fremgangsmåde

Sukker, fløde og glykosesirup kommes i en gryde og koges op under omrøring. Når det koger, skrues ned for varmen, så det stadig bobler og simre.

Rør i det ca hver 5 minut. Det er færdigt efter en halv times tid, måske lidt mere – her er det super vigtigt at se efter og tage en karameltest.

Karamellen skal slipper bunden, når man rører i den., men test også ved at tage en halv tsk karamel på en ske og lad det køle af – er det sejt og tyktflydende , så er det færdig. Lige inden det er helt klar, så røres en tsk saltlakridssirup i gryden.

Hæld karamellen op i en beholder med mål på omkring 20×10 cm med bagepapir i bunden og op ad siderne. Karamellen skal have en højde af omkring 1 cm i formen.
Drys med rålakridspulver.
Lad lakridskaramellen køle af nogle timer inden de karamelpladen skæres ud i små bidder a 1×1 cm.