Valdemarsro https://www.valdemarsro.dk/saltkarameller-fl%c3%b8dekarameller-med-delikat-saltsmag/

Saltkarameller – flødekarameller med delikat saltsmag

For noget tid siden sendte en sød veninde en æske med de lækreste karameller jeg nogensinde har smagt. Bløde, søde og med en overraskende saltsmag, små saltkorn af læsøsalt som smeltede perfekt sammen med den søde flødekaramelsmag.

Jeg har længe overvejet om jeg ikke selv skulle gøre Karamelkompagniet kunsten efter med et eksperiment lavet af egen karamelopskrift.

Det lykkedes faktisk helt godt. Overraskende godt, hvis jeg må være så ærlig ;)

PT50Mter

Flødekarameller / saltkarameller

40 stk.    50 minutter
40 stk.
Ingredienser
  • 5 dl piskefløde
  • 250 g sukker
  • 120 g glukosesirup
  • 1 spsk flagesalt
Udskriv opskrift
50 minutter
Fremgangsmåde

valdemarsro youtube

Se videoen, hvor jeg viser hvordan jeg laver opskriften her>>

 

Kog sukker, fløde og glykosesirup ved middel varme i omkring 30-40 minutter. Måske lidt længere.

Det kan godt stå og passe sig selv lidt, bare hold øje med at det ikke koger for voldsomt og rør i det med jævne mellemrum.

Til sidst er karamelmassen gylden, og begynder at blive sej og tyktflydende. Det skal være sådan, at den slipper bunden, når man rører i den. Prøv at tage en lille teske og hæld lidt på en tallerken, køl af og se om den stadig er lidt for blød.

Når den er færdig, drysses et nip flagesalt i karamelmassen og den hældes i en lille beholder foret med bagepapir. Drys evt med lidt saltflager.

Lad den køle af ved stuetemperatur i 2-3 timer, før den skæres ud og er klar til servering.