Valdemarsro https://www.valdemarsro.dk/ostebroed/ Brød Brød og Boller, Madbrød, Tilbehør Aftensmad

Ostebrød

Et ostebrød for alle der elsker ost og i særdeleshed, smeltet ost!

Brød og ost er jo en sand vinderkombination og smager virkelig godt sammen med de fleste supper. Det er ikke så længe siden jeg skrev om de fantastiske osteboller og der er jo også de skønne chili cheese scones, som er virkelig hurtig og god at ty til, når man ikke lige har tid til en dej der skal hæve. Ost eller ej, variation er jo altid dejligt, så gå endelig også på opdagelse i alle de andre brødopskrifter her på bloggen.

Ostebrød
Vil du gerne have billede på udskriften?

Som medlem af VALDEMARSRO Premium får du adgang til en masse ekstra fordele, blandt andet kan du få billede med, når du printer opskrifter og undgå forstyrrende reklamer. Læs mere på Valdemarsro om alle fordelene.

PT2HPT30M6
Ingredienser
  • Dej
  • 1 dl mælk
  • 60 g smør
  • 20 g gær
  • 1 æg
  • 1 tsk flagesalt
  • 330 g hvedemel
  • Derudover
  • 70 g cheddar ost, groftrevet
  • 2 spsk persille, finthakket
  • 1 fed hvidløg, finthakket
  • 115 g frisk mozzarella
  • flagesalt
  • sort peber, friskkværnet
  • 1 æg, til pensling
Udskriv
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter
Hold min skærm tændt
Fremgangsmåde

Smelt smør i en gryde, tag gryden af varmen og rør først mælk og derefter gær i.

Æg, salt og halvdelen af melet røres i dejen.  Tilsæt derefter lidt efter lidt mere mel, til dejen er lækker, smidig og blød.

Lad dejen hæve på køkkenbordet i 30-45 minutter.

Bland ost, hvidløg, salt, peber og finthakket persille.

Rul dejen ud til en stor firkant og fordel osten derpå. Skær derefter lange strimler der passer i størrelsen til bredden minus 1-2 cm på din brødform.

Læg alle strimlerne oven på hinanden og skær stykker der passer med at hver ‘pakke’ dej kan stilles på højkant efter hinanden i en smurt brødform.

Lad ostebrødet hæve i formen i ca 45 minutter, hvorefter det pensles med æg og bages i en 175 grader varm ovn ved varmluft i ca 18-20 minutter.

Tip
Spises helst ostebrødet nybagt, mens osten stadig er smeltet …