Valdemarsro
https://www.valdemarsro.dk/wp-content/themes/valdemarsro16/assets/img/header-logo.png
Ann-Christine Hellerup Brandt
https://www.valdemarsro.dk/perfekt-efterarsmad-grydebrod-og-ristede-svampe-i-flode/
Opskrift
Ristede svampe i fløde


I dag har jeg fridag sammen med Johan og Julie.
Vi har planer om hyggeligt efterårsaktiviteter, kastanjedyr og græskarlygter. Haven skal gøres lidt efterårsklar og om lidt kommer min søde søster forbi til en kop kaffe. I aften står den på hjemmelavede burgere med fritter
Det tegner til at blive en rigtig dejlig fredag ♥
PT15M
Ristede svampe i fløde
Tid i alt15 min.
Arbejdstid15 min.
Antal4 pers.
Ingredienser
- 250 g champignon
- 250 g kantareller, eller anden svamp
- 1 spsk smør
- 1 spsk olivenolie
- 1 håndfuld bredbladet persille
- 1 dl piskefløde
- flagesalt
- sort peber, friskkværnet
Fremgangsmåde
Kantareller og champignon renses og ristes i smør og olie på en varm pande.
Når de er skønt ristet, tilsættes fløde.
Rør rundt og lad fløden koge lidt ind.
Vend med fint hakket persille, salt og peber.
Server med godt brød til og evt et porcheret æg.
Hvor lyder det bare som en rigtig hyggelig dag, I har taget hul på! :O) Og er der noget, der kan få mine tænder til at løbe i vand, så er det lækkert brød og cremede svampe – tak for et lækkert efterårstip :O)
Ja, det er altså også bare super lækkert! :)
Vi havde den dejligste dag i går, vildt hyggelig!
Elsker stegte svampe, mums.
Der er ikke noget bedre end at være moster!! Alt den kærlighed.
Den er der rigtig meget af, sødeste moster <3
Jeg glæder mig også meget til at blive moster :)
Åh, en af mine absolut yndlingsretter…. Der er ikke noget bedre end efterårets svampe i fløde og på lækkert brød. Måske man skulle bruge lørdagen på dvampejagt, når man nu alligevel ikke har andre planer. God lørdag til dig!
Det lyder som den skønneste lørdagsaktivitet :) Der er endnu større glæde ved at spise svampe man selv har samlet i skoven
Jeg bliver helt sulten :)
Jeg ved ikke, hvordan du kan gøre dem så lækre? Jeg selv får dem altid til at føles som tyggegummi inde i munden. Rister jeg dem ved for svagt blus? (Jeg kan godt forstå, at min familie ikke kan li’ mine svampe, ØV)
Uhm elsker stegte svampe. Noget, der virker rigtig godt til denne ret, er en sjat portvin eller rødvin – og så er timian (frisk eller krydderi) også virkelig et hit. Jeg synes, denne krydderurt gør mere for måltidet end persille (som jeg ellers også råelsker). TAK i øvrigt for en fantastisk blog, som jeg bruger stort set dagligt. Du er min redningskvinde i tykt og tyndt, når jeg laver mad.
Hej Karina
Mange tak for din søde hilsen, det er jeg rigtig glad for at høre!
Så skønt du har glæde af mine opskrifter, – og jeg er helt enig i at timian også er topskønt sammen med svampe.
Kh Ann-Christine