Valdemarsro https://www.valdemarsro.dk/quiche-lorraine/

Quiche lorraine

Uhmm, den franske klassiske Quiche Lorraine tærte med bacon!

Jeg har givet den et lille twist med en crunchy, sprød bund, som er sprængfuld af sundhed og som jeg ærligt talt synes, klæder tærten en smule bedre, end den klassiske tærtedej. Men det er jo smag og behag. Jeg kan bare godt lide, når der er lidt bid i, lidt sprødhed og så giver bunden her ekstra meget smag + den blev i den grad godkendt af mine to små smagsdommere – det hjalp nok også en hel del på godkendelseskriteriet, at der er bacon i …

PT40M

Quiche Lorraine

Tid i alt40 min.
Arbejdstid20 min.
Antal1 stk.
Kan frysesJa
Ingredienser
  • Grov tærtedej
  • 4 spsk hørfrø, knust
  • 1/2 dl rugmel
  • 1 dl hvedemel
  • 1 æg
  • 3 spsk olivenolie
  • 40 g smør
  • 1 tsk salt
  • sort peber, friskkværnet
  • Tærtefyld
  • 150 g bacon, skåret i tern
  • 4 æg
  • 2 dl mælk
  • 1 drys muskatnød, friskrevet
  • sort peber, friskkværnet
Udskriv opskrift 
Fremgangsmåde

Bland alle de tørre ingredienser, smuldr smør i den tørre blanding og rør derefter ægget i sammen med olie.

Start med 2 spsk olie og tilføj mere, hvis nødvendigt.

Smør en tærteform og pres dejen ud i formen, så den er jævnt fordelt. Bag tærtedejen i en forvarmet ovn ved 175 grader varmluft i 10 minutter.

Steg bacon på panden, så det er næsten færdigt og sprødt.

Bland æg, mælk, bacon, muskatnød og peber.

Fordel blandingen i den forbagte tærtedej og sæt tilbage i ovnen, hvor det bages i 20-25 minutter eller til æggemassen er stivnet.

Tærten er til 4 personer