Valdemarsro https://www.valdemarsro.dk/quinoa-groed/ Brunch Morgenmad

Quinoa morgengrød med mynte og hindbær

Kold quinoa morgengrød er en skøn sommerudgave af den fantastiske quinoagrød, som jeg lavede i vinters også. Vinterudgaven holder i øvrigt også glimrende her i sommermånederne, det er både testet og godkendt ;)

– en sommerlækker quinoa morgengrød indeholder sommerbær, og smager næsten lidt af solskin og jeg topper den gerne med hindbær eller jordbær, hvid chokolade og mynte.

Så spiser jeg lidt frisk frugt til, gerne et blødkogt æg og naturligvis en morgenkaffe, som gerne er en iskaffe om sommeren.

Bedste start på dagen.

Quinoa morgengrød med hindbær og mynte
Vil du gerne have billede på udskriften?

Som medlem af VALDEMARSRO Premium får du adgang til en masse ekstra fordele, blandt andet kan du få billede med, når du printer opskrifter og undgå forstyrrende reklamer. Læs mere på Valdemarsro om alle fordelene.

PT20MPT20M1
Ingredienser
  • 70 g quinoa
  • 2 dl vand
  • 1 tsk chiafrø, (kan undlades)
  • 100 ml kokosmælk, eller mandelmælk
  • 1 tsk kokossukker, eller rørsukker
  • 2 dadel, finthakkede
  • 1 knivspids salt
  • 0,50 tsk vaniljepulver
  • Dertil
  • 10 hindbær
  • 20 g hvid chokolade, finthakket
  • 1 frisk mynte, 10 blade herfra
  • 1 tsk kakaonibs
Udskriv
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter
Hold min skærm tændt
Fremgangsmåde

Skyl quinoagrynene i en skål  eller sigte under rindende vand, hæld vandet fra og kom quinoa og vand i en gryde. Kog op og lad det småkoge under låg i 15 minutter. Lad det køle lidt af – evt lad det køle over natten i køleskabet.

Rør chiafrø, kokossukker, hakkede dadler, vanilje, salt og mandelmælk (eller kokosmælk) i de kogte quinoagryn.

Anret med hindbær, mynte, kakaonibs og et lille drys finthakket hvid chokolade.