Valdemarsro https://www.valdemarsro.dk/romanesco-salat/

Romanescosalat med pære, bacon og skøn dressing

Opskriften på denne lækre og ret enkle romanesco salat kom til mig i går sidst på formiddagen på vej hjem i bilen efter pilatestræning. Det nærmede sig frokost til og jeg var ved at være sulten … og mens jeg kørte og tænkte på alting og ingenting, hørte musik og bare hyggede lidt – så kom jeg i tanke om at jeg da vist havde et helt romanesco kålhovede på køl. Romanesco er da i øvrigt virkelig det smukkeste kålhoved, som naturen har skabt!

PT15M

Romanesco salat med pære og syrlig dressing

Tid i alt15 min.
Arbejdstid15 min.
Holdbarhed1 dag
Antal4 pers.
Ingredienser
  • 1 romanesco kål
  • 3 skiver bacon, sprødstegt
  • 1 pære, skåret i tern
  • 1 øko bergamotte, revet skal herfra (eller i citron)
  • 1 frisk rosmarin, 5 nåle herfra, finthakket
  • flagesalt
  • sort peber, friskkværnet
  • Dressing
  • 1 dl yoghurt, naturel, drænet eller creme fraiche
  • 1 øko bergamotte, 2 spsk saft herfra eller citronsaft
  • 2 spsk rosmarin finthakket
  • flagesalt
  • sort peber, friskkværnet
  • 0,50 tsk rørsukker, (kan undlades)
Udskriv opskrift 
Fremgangsmåde

Skær romanesco buketterne af ‘stammen’, som evt kan gemmes og kommes i en juicer eller rives groft til en anden salat.

Sæt en gryde med lidt vand i kog og damp romanesco buketterne over vandet i en sigte med låg på i ét minut. Har man en dampgryde eller lign, bruger man selvfølgelig bare den.

Tag gryden af varmen og anret romanescoen på et fad eller tallerken. Fordel pære i tern samt bacon over salaten.

Dressing
Rør dressingen sammen og smag til.

Fordel dressingen over salaten i små klatter, drys med finthakket rosmarin samt lidt citron eller bergamotteskal og server.