Valdemarsro https://www.valdemarsro.dk/rosenkalschips/

Rosenkålschips

Rosenkål … ok, hvis jeg skal være helt ærlig, så har rosenkål bare aldrig været et hit hos mig. Før fornylig, altså!

Jeg spiser gerne alle mulige andre slags kål i rå mængder, også bogstavlig talt – rå kål. Jeg foretrækker nemlig kål, når det ikke er kogt, dampet eller lign i tilberedningen. Jeg havde faktisk aldrig smagt rå rosenkål, eller lavet retter med rosenkål selv. Men sådan er det vel ofte, det man ikke er så begejstret for finder aldrig rigtig vej ind i ens køkken, vel?! For at gøre en lang historie kort, så købte jeg nogle rosenkål – spiste dem rå i salater med granatæblekerner, nødder og kerner og jeg er vild med de små nuttede kålhoveder! Nogle af dem blev vendt i olie og lavet til knasende sprøde rosenkålschips –  sådan kan man nemlig også spise sin kål. Lækkert og anderledes.

PT25min

Rosenkålschips

1 portion    25 min
1 portion
Ingredienser
Udskriv opskrift
25 min
Fremgangsmåde

Skil alle rosenkålshovederne fra hinanden, det er lidt et pillearbejde og det kan være svært at skille de inderste miniatureblade – så gem den inderste kerne og brug dem rå i en salat, de smager skønt! Vend rosenkålsbladende i olivenolie, salt og peber, de små kålblade skal være godt olieret over det hele. Læg dem på en bageplade med bagepapir i et tyndt lag og bag dem i ovnen i 10-15 minutter ved 170 grader. Tjek dem løbende, de brænder lynhurtigt på. De skal være knasende sprøde, men selvfølgelig ikke smage brændt.

De smager skønt som tilbehør til en fredagsøl …