Valdemarsro https://www.valdemarsro.dk/september-glaeder-jeg-mig-2/

I september glæder jeg mig til …

septemberSeptember er en af mine yndlingsmåneder på året – tidspunktet der lige midt i mellem sommer og efterår. Hvor der både kan være solskinsfyldte varme dage, med ægte sommerstemning og blæsende kølige dage, som lokker med varm chokolade og indendørs hygge.

Det er samtidig høsttid, hvor der skal koges marmelader, saft og fryses ned af gode sager. Tid til at tørre og fryse krydderurter og til at samle frø fra stauder og sommerblomster, som skal sås næste år. Altsammen vældig rart.

Og så er september tilmed en helt særlig spændende måned for os i år. Vi har denne sommer købt et lille sommerhus ved Norsminde og har lige netop fået nøglerne i denne uge. Årh, hvor vi glæder os. Det er sådan et rart lille sted med en stor have. Midt i den fineste natur ved strand og lystbådehavn. Norsminde er en af vores yndlingssteder og sommerhuset ligger tilmed kun en lille halv times kørsel fra vores hjem. Det bliver så dejligt. Bare at være der – men så sandelig også at få en ekstra have at dyrke og indrette og et fristed i naturen, blot få hundrede meter fra vandet, ahh.

I september glæder jeg mig til …

 • Naturligvis at hygge med at sætte sommerhus i stand og at bare være derude ved vandet og i naturen. Vi tager en god tørn denne weekend, men ellers er planen at tage det langsomt og selv om der skal gøres en del – så er der ikke travlt med noget og det skal være et sted med god tid til pauser og mange afslappende hyggestunder.
 • Børnefamilielivet med fodboldkampe, eftermiddagshygge efter skole, den ugentlig tur til rideskolen og de hyggelige aftener med hviskesamtaler med børnene under aftenputningen.
 • En aften i byen med god mad og vin sammen med nogle af vores skønne venner, som bor lidt for langt væk til at vi ser dem så ofte.
 • Samle frø fra egne, familiens og venners stauder, sommerblomster og hvor man ellers lige kan snuppe lidt fra på gåture i naturen.
 • Til økologisk høstmarked i weekenden.
 • Starte op på efteråret i køkkenet, med lækre simreretter og efterårshyggelige opskrifter
 • På hele to sjove og hyggelige madlavningskurser, det ene er sammen med Johan og Julie.
 • Sylte rødbeder til vinteren.
 • 10-15 minutters stille pause i haven hver dag – jeg er blevet helt god til det. At lave ingenting, mens jeg sidder der.
 • At læse flere skønne bøger … efterårslæsning er bare ekstra hyggeligt.

Del endelig løs af jeres skønne planer fra den kommende måned, det er altid både hyggeligt og inspirerende at høre om ♡

10 kommentarer
 • Dorte skrev:
  1. september 2017 kl. 09:46

  Fedt med sommerhuset. Stort tillykke. Vi er også helt pjattede med Norsminde og er altid der forbi i løbet af sommeren og fange krabber og nyde en fiskedelle ved fiskemanden. Min september bliver i den grad at nyde, at vi endelig er blevet færdig med vores boligbyggeri. Det hele er nu godkendt og vi kan læne os lidt tilbage for en stund og slappe af. Much needed. Ellers er der også min fødselsdag, en tur til Ruths hotel i Skagen og muligvis en spejdertur at se frem til. September er en skøn måned (siger septemberbarnet naturligvis :-)). God weekend og god fornøjelse i sommerhuset. KH D

  • Ann-Christine skrev:
   4. september 2017 kl. 12:22

   Tusind tak ♡ Vi er simpelthen bare så glade for det sted allerede :)
   Hvor er det rart at høre at I nu er færdige med byggeriet – det er så skønt, når man igen har huset for sig selv uden håndværkere og byggerod. Så dejligt for jer og hvor lyder det som en skøn september I har i vente :)
   Kh AC

 • Christina skrev:
  1. september 2017 kl. 12:23

  I september har jeg 2 børn der fylder år. Så det skal fejres med fødselsdage, gode middage og desserter. Så skal der også lige være plads til en grillaften med nogle venner og en tur hjem og grille hos nogle venner. Jep, vi er nemlig ikke færdig med at grille endnu. Og så også lige til en 50 års fødselsdag. Så det bliver en måned med fest, sjov, hygge og fejring.

  • Ann-Christine skrev:
   4. september 2017 kl. 12:23

   Det lyder da bare så virkelig hyggeligt!
   Stort tillykke med begge børn og rigtig god fornøjelse med grillaftener og festligheder – hepper på solskin og lune septemberdage ala denne weekend :)
   Kh AC

 • 1. september 2017 kl. 12:33

  Skønne planer – hjemmesylt er altid så dejligt (:

  – A

  • Ann-Christine skrev:
   4. september 2017 kl. 12:23

   Ja, det er nemlig så skønt ♡
   Kh AC

 • Trine Schøn Nielsen skrev:
  2. september 2017 kl. 19:23

  Åh september er totalyndlingsmåned❤️
  -Jeg lægger hårdt ud med en weekend i Århus med mine to tantepiger på 15- deres konfirmationsgave fra mig. Vi skal bo på guldsmeden, shoppe, hygge, spise og på Aros ?
  – Min egen fødsesldag med hygge og gæster og en vel dag med min store søn, der har taget fri fra arbejde for at være sammen med mig- jeg tror vi skal på Møns Klint på selve dagen og spise flæskestegssandwich om aftenen.
  -Gospelsang hver torsdag- så livsbekræftende, selv om jeg ikke kan synge!
  – Til bryllup hos søde venner
  – De smukke klare og kølige morgener, når hunden skal luftes
  – At gøre haven klar og lægge forårsløg
  – Ar blive færdig med GoT og læse gode bøger med stearinlys og the på kanden
  – Alle de smukke efterårsfarver naturen viser
  -Få lavet brombærmarmelade og sylte rødbeder

  Kh Trine

  • Ann-Christine skrev:
   4. september 2017 kl. 12:38

   Hvor lyder det bare som den skønneste måned, Trine ♡ Du har altid så mange skønne planer og dejlige oplevelser.
   Rigtig god fornøjelse med det hele og stort tillykke med din kommende fødselsdag
   Kh AC

 • Hanne Sørensen skrev:
  5. september 2017 kl. 08:25

  Kære AC,

  Tillykke med sommerhuset, hvor lyder det dejligt. Vi var for første gang forbi Norsminde sidste sommer da vi lejede sommerhus i Odder. Sikke et hyggeligt sted, helt fredfyldt og skøn lille havn der blev nydt med børnene og en is. Jeg ved ikke om I kender restaurant Himmel og Hav i Odder, men hvis I ikke gør så tag dertil. Ligger helt ud til vandet, tæt på Norsminde, meget hyggelig og anderledes restaurant.
  Kh Hanne

  • Ann-Christine skrev:
   6. september 2017 kl. 10:44

   Kære Hanne,
   Tusind tak, vi er også noget så begejstret for det lille fine område. Det er så hyggeligt, stille og rart ved Norsminde.
   Jeg har hørt om Himmel og Hav, men har endnu ikke spist der – det må prøves inden så længe. Mange tak for tippet ♡
   Kh AC

Skriv en kommentar
Har du spørgsmål til opskriften, kan du finde de fleste svar her: Oftest stillede spørgsmål til Valdemarsro opskrifter >>

Din emailadresse vil ikke blive offentliggjort.