Valdemarsro https://www.valdemarsro.dk/smaa-glimt-67/

Små glimt

fredag-aften

♡Fredag aften hyggekit♡

Nu taler vi jævnligt om bøger her på bloggen, hvilket er meget, meget hyggeligt og inspirerende med mange gode tips fra jer også om dejlige læseoplevelser. Noget vi tilgengæld ikke har talt så meget om er serier, film og den slags – og det vil jeg da lige ændre lidt på i dag. Med et lille tip til en virkelig hyggelig serie, som jeg er i gang med i øjeblikket og som i denne uge har været erstatning for boglæsning.

Måske I allerede kender den, den er ikke ny, jeg er blot først faldet for den nu. Jeg taler om serien Downton Abbey, som jeg i øjeblikket ser på Netflix og som vist tidligere har været vist på DR. Kender I den? Åh, men altså – den er så fuldendt. Et sandt overflødighedshorn af kærlighed, intriger, britisk overklasse miljø, smukke kjoler og indviklede familieforhold. Er helt betaget af hele universet omkring den serie – og da jeg skrev om den på instagram i fredags, kunne jeg se at jeg langt fra er den eneste der er faldet for den. Hvis I endnu ikke har set den, så hermed en varm anbefaling fra mig.

Udover at have set en del afsnit af Downton Abbey, så har weekenden også stået på familiehygge, ture på kælkebakken, legeaftaler, madlavning, hyggesnak og andet godt – er helt klar til en ny frisk uge, som i dag starter med første træningstime i en 4 ugers pilates bootcamp.

Rigtig dejlig mandag til jer ♥

biscotti
Biscotti bagt til foredrag i torsdags – opskrift her
tulipaner
♡ forårsgrene og farvefine tulipaner ♡
blomster
♡tulipaner og perlehyacinter på nyslebet lysere bordplade♡
bountykugler
bounty kugler – opskrift her
gaver
♡En lille overraskelse til Johan og Julie – Jumbobog pakket ind ♡
solnedgang
♡ Fin aftenhimmel ♡
voksblomster
♡ Voksblomster ♡

31 kommentarer
 • Lisbeth Skaalum skrev:
  18. januar 2016 kl. 08:34

  Ja, DA er skøn.
  Jeg har desværre set samtlige afsnit. Så nu går jeg og håber på en ny sæson af House Of Cards eller Mad Men.

  • Ann-Christine skrev:
   18. januar 2016 kl. 08:52

   Jeg har hørt en lille fugl synge om at der er en ny sæson af House of Cards på vej til marts … indtil da, kan jeg også VARMT anbefale Suits, som Trine også skriver :)
   Kh AC

 • Trine Schøn Nielsen skrev:
  18. januar 2016 kl. 08:35

  Lyder hyggeligt? Jeg er fuldstændig solgt til Suits- det er så fængende, at jeg nærmest får ondt i mavennpr jeg ser den?

  • Ann-Christine skrev:
   18. januar 2016 kl. 08:53

   Årh, den er jeg også helt, helt vild med! Håber snart netflix får tilføjet flere sæsoner af den :)

   • CharlotteR skrev:
    18. januar 2016 kl. 14:06

    Den allersidste sæson af Suits er næsten lige kommet på Netflix.
    Er helt vild med både Suits, så det er lidt vemodigt at den er slut – ligesom i helt slut-prut-finale.

    Elskede iøvrigt også Downton Abby – så alle afsnit da de blev sendt på DR1, kunne være at man engang skulle se den forfra i en sammenhæng.

    • Ann-Christine skrev:
     18. januar 2016 kl. 21:36

     Har du dansk netflix? Jeg så nemlig lige at 3. sæson netop er tilføjet der (juhuuu) – men der er heldigvis 2 sæsoner mere derefter, som ikke er på endnu. Så der er meget godt i vente :)
     ( Ved selvfølgelig ikke om du har den amerikanske netflix version?)

     • CharlotteR skrev:
      19. januar 2016 kl. 12:08

      Undskyld – min fejl. Det var White Collar, som jeg tænkte på. Det er iøvrigt også en rigtigt god serie, som er helt klar værd at se. Der er 5 sæsoner.

      • Ann-Christine skrev:
       20. januar 2016 kl. 08:41

       Den kender jeg slet ikke – så den skal da skrives på listen :)
       Tak for tippet

 • Lisbeth Skaalum skrev:
  18. januar 2016 kl. 09:02

  Ja, Suits er også god.
  Men bliver lidt ensformig i længden.

 • Marianne skrev:
  18. januar 2016 kl. 09:17

  Jeg fik 4. sæson af Suits på dvd af min kæreste, inden han drog til Afghanistan, og I kan roligt glæde jer! :D Og med den afslutning MÅ der komme en sæson 5 også! :)

  Noget helt andet: Fantastisk flotte billeder du tager. Du har altid taget skønne billeder, men synes dem her er ekstra smukke. Har du gjort noget nyt? :)

  • Ann-Christine skrev:
   18. januar 2016 kl. 21:23

   Der er heldigvis optaget en sæson 5, den er vist bare ikke udkommet på dansk endnu :) Der er meget godt i vente med den serie, og nu glæder jeg mig endnu mere :)
   Og tusind tak! Jeg tror det er al det sne udenfor som giver et særligt godt lys og så har jeg leget lidt med indstillingerne på kameraet. SÅ dejligt at høre at du synes om dem :)
   Kh AC

 • Dorthe skrev:
  18. januar 2016 kl. 11:01

  Ej hvor ser bordet fint ud. Hvad har du gjort ved det? Ud over at slibe det selvfølgelig. :o)

  • Ann-Christine skrev:
   18. januar 2016 kl. 21:24

   Hvid olie denne gang i stedet for drivtømmerolie – trængte til noget lidt lysere :)

 • Nanna skrev:
  18. januar 2016 kl. 11:50

  Bøger og serier – findes der noget bedre ;-) Har netop den anden dag sat to af dine boganbefalinger på min ønskeliste: “Lavendelhaven” og “En mand der hedder Ove”.

  På netflix kan jeg varmt anbefale:

  – Modern family (ej, den serie er SÅ sjov og eminent castet) Den er simpelthen en must see i min optik. Det fede er også, at hvert afsnit kun varer 21 min. så den er nem lige at sluge.

  – House of Cards (verdensklasse serie)

  – Homeland (første afsnit og jeg var solgt. Den er fuldstændig fantastisk)

  – Orange is the new black

  – Suits (er jeg gået i gang med, men den fanger mig bare ikke rigtig endnu. Men fra ovenstående kommentarer, kan jeg se, at jeg må give den en chance mere)

  • Ann-Christine skrev:
   18. januar 2016 kl. 21:26

   Jeg bliver da vist nødt til at give Modern Family en chance mere. Har set et enkelt afsnit og der fangede den ikke lige. Men må da lige prøve den igen!
   Vi har jo helt samme seriesmag når det gælder House of Cards, Homeland og Orange is the new black, kan jeg se ;) Og jeg synes næsten du skal give Suits en chance ;)

   • Trine Schøn Nielsen skrev:
    19. januar 2016 kl. 08:31

    Giv suits en chance- det er lækkerhed, smartness, dolken i ryggen og romantik på en gang????

 • Birgitte Bonde skrev:
  18. januar 2016 kl. 12:09

  OM jeg kender Downton Abbey! Det er ubetinget SERIEN over alle serier. FANTASTISK. Og den blev så fint rundet af med de to “jule-specials” :-)

  En serie jeg kan anbefale på Netflix er Arrested Development (Familie på livstid) – den er ikke ny, men det gør absolut intet. Den er uovertruffen sjov og absolut skør – men på den gode måde. Man skal være skarp på deres replikker – og helst bare lytte sig til dem – for ikke alt kan tekstes på dansk, så det får samme virkning. Og så deres ansigtsudtryk og den måde de totalt kan snakke forbi hinanden. Fantastisk. Afsnittene er på ca. 21-22 minutter og det gør dem let “spiselige” og alligevel blive man bare ved :-)

  Kh, Birgitte

  • Ann-Christine skrev:
   18. januar 2016 kl. 21:29

   Jeg glæder mig til de to jule-specials, er kommet til den første og skal se den om lidt :)
   Og tusind tak for tip om Arrested Development, den kender jeg slet ikke – men den lyder god og sjov. Den bliver prioriteret på listen efter 3 sæson af Suits ;) Dejligt at have noget godt i vente :)
   Kh AC

   • Birgitte Bonde skrev:
    21. januar 2016 kl. 11:48

    Jeg har lige en Netflix-anbefaling mere til dig :-) : “Grace and Frankie” med Jane Fonda – en fantastisk serie for voksne – der bliver spillet klasse skuespil, jeg ELSKER Jane Fonda :-)

    God fornøjelse Ann-Christine :-)

 • Dorte skrev:
  18. januar 2016 kl. 13:40

  Har en sjælden gang imellem set med på et afsnit af downton abbey uden helt at blive hooked – nok fordi jeg er kommet ind i serien ret sent og derfor ikke helt i sådan et enkeltstående afsnit har kunnet finde hoved og hale i persongalleriet, som er ret omfangsrigt;). Meen i går blev jeg alligevel nysgerrig efter din instagram update om serien og så snuppede jeg lige første afsnit på netflix og nu glæder jeg mig til at se mange flere. Tak for tippet! KH Dorte

  • Ann-Christine skrev:
   18. januar 2016 kl. 21:32

   Jeg tror også det er en af de serier hvor man skal være med fra start. Jeg er helt grebet af den og glæder mig til jeg lige om lidt skal se et afsnt mere – Så dejligt at du gav den en ekstra chance, for den er virkelig skøn! Jeg er helt pjattet med Maggie Smith :)
   Kh AC

 • Ruth Høgedal skrev:
  18. januar 2016 kl. 15:30

  Jeg var ret vild med Downtown Abby, og de to uigenkaldelig sidste afsnit blev sendt mellem jul og nytår.
  Serien blev rundet flot af med de to afsnit og specielt med pragtfulde Maggie Smith….

  • Ann-Christine skrev:
   18. januar 2016 kl. 21:37

   Jeg er også helt vild med Maggie Smith og den måde hun spiller rollen på – SÅ skøn, altså :)

 • Lise-Lotte skrev:
  19. januar 2016 kl. 07:51

  Jeg tog alle afsnit af Downtown Abbey på Netflix i julen og var i mit helt eget Downtown Abbey univers! Jeg er også først hoppet på den nu, og er helt solgt. Synes den har så fine moralske og kulturelle budskaber, vi godt kunne lære lidt af i dag :-)

  • Ann-Christine skrev:
   20. januar 2016 kl. 08:40

   Det er jo virkelig også bare den hyggeligste juleserie :)

 • Mette skrev:
  19. januar 2016 kl. 15:31

  Yndlingskommentar fra den sidste sæson af Downton Abbey; The Dowager Countess; “A peer in favour of reform is like a turkey in favour of Christmas”!

  • Ann-Christine skrev:
   20. januar 2016 kl. 08:42

   :D Hun er simpelthen så skøn! Elsker alle de scener hvor hun er med :)

 • Marie skrev:
  5. april 2016 kl. 13:48

  Må jeg spørge hvor du har fundet sidste sæson af Downton Abbey og de to juleafsnit, hvis du ellers har set den på netflix? De har nemlig kun til sæson 5 og det er snart længe siden jeg nåede der til. Jeg har set dr 1 genudsender den om dagen, men der har jeg ikke nået at følge med. Har jo helt abstinenser efter at få det sidste med ;-D

  • Ann-Christine skrev:
   5. april 2016 kl. 14:04

   Åhh, altså jeg er også helt syyg for at se den sidste sæson, fandt ud af at den fandtes for et par uger siden (efter jeg skrev dette indlæg) og håber den snart kommer på netflix!
   De to juleafsnit har jeg set på netflix, som afslutning på et par af de andre sæsoner, kan ikke lige huske hvilken.
   SÅ god en serie jo :)
   Kh AC

   • Marie skrev:
    5. april 2016 kl. 14:17

    Tak for svar. Den er nemlig så god :-) Glæder mig til Netflix får sæson 6 med, og der er nemlig også et ekstra og længere juleafsnit med i 6. sæson som den store afslutning på serien.

    • Ann-Christine skrev:
     5. april 2016 kl. 20:50

     På en måde håber jeg næsten ikke den kommer lige nu, for har ikke tid ;)
     Ved bare at jeg ikke kan lade den være uset, hvis den kommer på netflix nu … Men skal nok heppe med på at den kommer snart uanset

Skriv en kommentar
Har du spørgsmål til opskriften, kan du finde de fleste svar her: Oftest stillede spørgsmål til Valdemarsro opskrifter >>

Din emailadresse vil ikke blive offentliggjort.