Valdemarsro https://www.valdemarsro.dk/chokoladebrud-med-saltkaramel/ Julekonfekt Juleopskrifter, Kager og søde sager, Konfekt og slik

Chokoladebrud med saltkaramel

Chokoladebrud med peanuts og karamel er en vidunderlig kombination, som er skøn lige at skære i små stykker og nyde til kaffen eller hakke chokoladebrudet groft og komme det i en rørt is.

Virkelig lækkert og nemt.

Du kan variere chokoladebrud med mere eller mindre chokolade og det er en fin måde at få brugt en rest tempereret chokolade fra fx konfektfremstilling i juletiden.

Prøv også: min opskrift på cornflakestoppe >>

Chokoladebrud med saltkaramel og peanuts
Vil du gerne have billede på udskriften?

Som medlem af VALDEMARSRO Premium får du adgang til en masse ekstra fordele, blandt andet kan du få billede med, når du printer opskrifter og undgå forstyrrende reklamer. Læs mere på Valdemarsro om alle fordelene.

PT60MPT20M1
Ingredienser
  • Karamel
  • 2 dl piskefløde
  • 125 g sukker
  • 60 g glukosesirup
  • 1 nip salt
  • Desuden
  • 200 g mørk chokolade
  • 75 g saltede peanuts
Udskriv
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter
Hold min skærm tændt
Fremgangsmåde

Karamel
Kom alle ingredienserne til karamel i en gryde og kog op. Lad det gerne koge under omrøring i ca 40 minutter til karamellen er sej og lækker og har en temperatur på omkring 110 grader. Lad den køle lidt af i gryden

Smelt chokoladen
Hak chokoladen og kom 2/3 af chokoladen i et vandbad.

Smelt under omrøring til chokoladen er helt smeltet og er 50 grader. Tag af varmen og rør resten af chokoladen i, mens temepraturen sænkes til 28 grader. Lun derefter hurtigt op til 31-33 grader.

Kom chokoladen ud på et stykke bagepapir og fordel peanuts godt i chokolade. Tryk dem gerne en smule ned i chokoladen.

Kom den lune karamel, som er kølet af til den er omkring 35 grader i en sprøjtepose. Klip et meget lille hul og fordel fine tynde striber karamel over hele chokoladepladen.

Lad chokoladen stå og størkne på køkkenbordet.

Bræk eller skær i passende stykker.