Chokoladebrud med saltkaramel


Chokoladebrud med peanuts og karamel er en vidunderlig kombination, som er skøn lige at skære i små stykker og nyde til kaffen eller hakke chokoladebrudet groft og komme det i en rørt is.
Virkelig lækkert og nemt.
Du kan variere chokoladebrud med mere eller mindre chokolade og det er en fin måde at få brugt en rest tempereret chokolade fra fx konfektfremstilling i juletiden.
Prøv også: min opskrift på cornflakestoppe >>
Arbejdstid 20 min.
Antal 1 portion

Som medlem af VALDEMARSRO Premium får du adgang til en masse ekstra fordele, blandt andet kan du få billede med, når du printer opskrifter og undgå forstyrrende reklamer. Læs mere på Valdemarsro om alle fordelene.
Chokoladebrud med saltkaramel og peanuts
- Karamel
- 2 dl piskefløde
- 125 g sukker
- 60 g glukosesirup
- 1 nip salt
- Desuden
- 200 g mørk chokolade
- 75 g saltede peanuts
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter

Karamel
Kom alle ingredienserne til karamel i en gryde og kog op. Lad det gerne koge under omrøring i ca 40 minutter til karamellen er sej og lækker og har en temperatur på omkring 110 grader. Lad den køle lidt af i gryden
Smelt chokoladen
Hak chokoladen og kom 2/3 af chokoladen i et vandbad.
Smelt under omrøring til chokoladen er helt smeltet og er 50 grader. Tag af varmen og rør resten af chokoladen i, mens temepraturen sænkes til 28 grader. Lun derefter hurtigt op til 31-33 grader.
Kom chokoladen ud på et stykke bagepapir og fordel peanuts godt i chokolade. Tryk dem gerne en smule ned i chokoladen.
Kom den lune karamel, som er kølet af til den er omkring 35 grader i en sprøjtepose. Klip et meget lille hul og fordel fine tynde striber karamel over hele chokoladepladen.
Lad chokoladen stå og størkne på køkkenbordet.
Bræk eller skær i passende stykker.
Har du spørgsmål til opskriften eller lyst til at sende en sød hilsen, så kan du skrive til mig i kommentarfeltet herunder.
Du kan måske finde svaret på dit spørgsmål i kommentarfeltet, hvis det allerede er stillet og besvaret - eller du kan kigge på denne side, hvor jeg giver svar på mange 'ofte stillede spørgsmål' til min opskrifter.
Kan man bruge lys chokolade i stedet for mørk? :)
Annette
Ja, det kan du fint
Kh AC
Super tak og Rigtig Glædelig Jul til dig og dine :)
Jeg havde lige noget saltkaramel stående, lavet efter den anden opskrift, så den var klar til weekendhygge og tænkte at jeg lige ville prøve denne. MUMS! Glæder mig allerede til at hakke den og komme den i is. Din saltkaramelis er stadig min absolutte nr. 1, så jeg fornemmer at dette ville være et hit.
Lige et spørgsmål dog: Hvad er grunden til at der er glykose i denne opskrift og ikke den anden?
Mvh Maria
Hvor lyder det da bare virkelig lækkert!
Om jeg bruger glukose eller ej er mest fordi opskrifterne udvikler sig undervejs og jeg eksperimentere, hvilket afspejler sig i fx opskrifterne på sirup og karamel, når det gælder glukosesirup. Min oplevelse er at det gør karamellen lidt blødere og mere chewy og at den ikke så nemt bliver for sprød.
Kh AC
Jeg må prøve det næste gang og se om det gør nogen forskel for mg. Tak.
Ps. Isen rørt med stykker af dette var SÅ lækkert! :)
Hvor længe kan de holde sig tænker du?
Et par uger kan de sagtens holde sig :)