Paprikagryde – en klassisk mørbradgryde
Paprikagryde er en rigtig familiefavorit, som nemt kan spædes op med mere tomat, flere pølser, champignon og evt lidt groftrevet squash for mere grønt – man behøver ikke nødvendigvis at tilføje mere kød – og så kan retten fryses ned i portioner til travle dage.
Til paprikagryde kan man anvende koteletter eller sågar kyllingebryst, hvis man mere er til det. Hvis der anvendes svinemørbrad … ja, så er det en klassisk mørbradgryde, og jeg lover at smagen er i top uanset hvilken af de tre typer kød du bruger! – jeg laver i øvrigt gerne de to klassiske retter, paprikagryde og mørbradgryde, på præcis samme måde – bortset fra de forskellige stykker kød.
Arbejdstid 20 min.
Antal 6 pers.
Kan fryses Ja
Som medlem af VALDEMARSRO Premium får du adgang til en masse ekstra fordele, blandt andet kan du få billede med, når du printer opskrifter og undgå forstyrrende reklamer. Læs mere på Valdemarsro om alle fordelene.
Paprikagryde / mørbradgryde
- 6 skiver bacon
- 200 g champignon, skåret i kvarte
- 3 løg, finthakkede
- 450 g svinemørbrad, skåret i tern
- 120 g wienerpølser, skåret i stykker a ca 1 cm
- 30 g chorizo, skåret i små tern
- 2 spsk sød paprika
- 0,50 tsk røget paprika
- 1 dl vand
- 150 g koncentreret tomatpuré
- 1 dåse hakkede tomater
- 2 rød peberfrugt, skåret i tern eller strimler
- 3 dl piskefløde
- 1 spsk majsstivelse
- 1 spsk olivenolie, til stegning
- salt
- sort peber, friskkværnet
- Til servering
- 3 dl basmati ris, kogt efter anvisning på emballagen
- 1 håndfuld persille, til at drysse over
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter
Hold min skærm tændt
Steg baconskiver i en sauterpande, til de lige netop har fået lidt farve. Tag dem af panden og lad dem dryppe af på et stykke køkkenrulle. Skær dem i tynde strimler. Kom champignon og løg i sauterpanden sammen med olie og sauter ved middelhøj varme, til løgene er bløde.
Brun kødet i sauterpanden. Tilføj pølser, chorizo, bacon, sød paprika, røget paprika og vand. Rør godt rundt og rør derefter tomatpuré og hakkede tomater i.
Læg låg på og lad det simre i omkring 15 minutter.
Når retten har simret færdig, tilsættes peberfrugt, og fløden røres i.
Lad det koge op og smag til med salt og peber. Tilføj lidt majsstivelse rørt med vand, hvis saucen er lidt tynd. Kog godt igennem, efter majsstivelsen er tilsat.
Server med ris og et drys persille.
Virkelig fremragende opskrifter. Min familie og jeg har prøvet dem, og de er fremragende. Med venlig hilsen
Mange tusind tak, det er jeg glad for I synes :)
Kh Ann-Christine
Kære Ann-Christin,
Tusind tak for dine gode opskrifter. Vil lige høre omkring næringsindhold. Er de 155,66 kcal inklusiv ris?
Mvh Brian
Hej Brian
Mange tak for din fine hilsen :)
ja, det er inkl. ris i næringsindholdet.
Alle de ingredienser der er inkluderet på ingredienslisten bliver regnet med i næringsberegningen.
Rigtig god aften
Kh Ann-Christine
TAK for den bedste opskrift på mørbradgryde, skulle jeg hilse at sige fra mine sønner. Det er blevet en vinterfavorit hjemme hos os og den er lige populær hver gang.
Mange hilsner,
Louise
Hej Louise
Mange tusind tak for din søde hilsen og tilbagemelding på opskriften, det er jeg virkelig glad for at høre :)
Kh Ann-Christine
Paprikagryde – bare så lækker – jeg dobler op med peberfrugt, champignon og tomater – jeg har drivhus og fryser de overskydende røde tomater og op i gryden med dem :) tak for de opskrifter – har din bog Grøn Aftensmad som jeg ofte supplerer med vh June
Hvor er det dejligt at høre!
Mange tak for din søde hilsen og tilbagemelding på opskriften og hvor er jeg glad for du har glæde af kogebogen også :)
Kh Ann-Christine
Har du et godt forslag til, hvad man kan bruge i stedet for champignon? Man skal ofte bruge det, men det er absolut ikke en favorit hjemme hos os
Du kan undlade det og evt supplere op med ekstra grønt i stedet, som fx groftrevet squash og finthakket peberfrugt.
Rigtig god fornøjelse
Kh Ann-Christine
Hej. Tak for den bedste opskrift! Har et stort ønske om at lave den i en vegetarisk udgave – har du nogle gode tips, så den stadig bibeholder den gode smag? Og ellers håber jeg at du måske en dag laver den i en vegetarisk udgave :) kh. Mette
Har du min kogebog “Grøn Aftensmad”? Der er en drønlækker vegetarisk stroganoff, som du kan tjekke og mikse op med krydderierne i denne opskrift :)
Rigtig god fornøjelse
Kh Ann-Christine
Vi er ved at lave køkken og gider ikke mere takeaway … så jeg har købt et kogeblus og laver nu retten på terrassen … tak for en god side
Årh hvor dejligt! Det lyder virkelig hyggeligt :)
God arbejdslyst med køkkenprojektet
Kh Ann-Christine
Jeg har lavet mørbradgryde /paprika gryde til i aften, med udgangspunkt i din opskrift. Jeg bruger aldrig fløde( tåler ikke), men den smager super godt uden.
Glæder mig til at få nyheder på mail.😊😊
Vh Sølvi
Hvor er det dejligt at høre! Mange tak for din søde hilsen og skønne tilbagemelding på opskriften
Kh Ann-Christine
Opskriften ser superlækker ud! Kan man lave den som simreret?
Hilsen Mie
Ja, sagtens. Så vil jeg anbefale at bruge fx nakkekoteletter eller lign kød som er godt egnet til at simre og vente med at komme pølserne i til sidst.
God fornøjelse
Kh Ann-Christine
Mos er også et egnet tilbehør.🙂
Beklager hvis allerede nævnt.
John
Kære Anne-Christine,
Jeg vil blot fortælle dig, at jeg er så glad for din blog. Du aner ikke hvor tit jeg besøger den og laver en ret efter din opskrift. Og det bliver ALTID godt. Tusind tak:) Kh Katrine
Tusind tusind tak! Det er sødt af dig at skrive det ♡
Kh AC
Hej Ann-Christine
jeg hedder Kell bor på Djursland og følger dine opskrifter. (De er stærkt vanedannende) super. I aften når min datter på 27 år kommer hjem skal vi have mørbrad gryde. tror jeg undlader tomatpurè det smager til min gane for kraftigt igennem. men tak for alle dine fantastiske opskrifter
Stor held til dig …..det er næsten lige før jeg tror du hedder Prise til efternavn.
På 2 meter STORT kram til dig
Dejligt at høre! Rigtig god fornøjelse – jeg håber det smagte dejligt!
Kh Ann-Christine
Prøver MEN plejer at være pænt dygtig til at “trylle” med potter og pander. Ikke så dårligt i egen overbevisning for en “dreng” fra Amager. knus
Den er rigtig go ;-) Vi skal have den til aften , forrygende opskrift ?
hvor er det dejligt at høre! God fornøjelse med madlavningen i aften :)
Kh AC
Har lige serveret retten til en “storfamilieaften” – en enkelt kunne ikke tåle løg, så disse blev lavet ved siden af – og i retten erstattet af hvad der lige var ved hånden: Reven courgette, gulerod og knoldselleri i små tern. Totalt hit hos store og små :-)
Hvor er det skønt at høre! Mange tak for din søde tilbagemelding på opskriften :)
Kh AC
Skal endnu engang servere jeres mega lækre mørbradgryde, og får stor ros hver gang
Hvilken salat vil I anbefale at servere til? Tænker det skal være en let og frisk salat, da maden er meget intens og smagfuld.
Har lige set, at du i efteråret 2016 anbefalede: grønkålssalat, romanesco/broccolisalat eller rødbedesalat som egnede, men også fordi de passer til årstiden. Jeg skal lave mørbradgryde ultimo marts?
hvor er det dejligt at høre :) Tak for din fine hilsen.
Jeg vil anbefale blomkålssalat og rucolasalat
Kh AC
Tak for en super god madblock!
Jeg vil gerne bruge din opskrift på mørbradgryde, – men det er til 40 personer og skal laves dagen før servering. Hvordan med mængderne og skal jeg vente med at tilsætte peberfrugt og fløde til dagen hvor retten skal spises.
Du kan sagtens tilberede den helt færdig og blot varme den op igen inden servering – men det går dog også fint at vente med fløde og peberfrugter.
Jeg vil anbefale blot at gange opskriften op med 6
Tak for din søde hilse, det er dejligt at høre :)
Kh AC
Kan mørbradgryden laves dagen før??
Må klart prøve denne opskrift ?
Ser så lækker ud.
Det kan den sagtens :)
God fornøjelse med den
Kh AC
Hej
Jeg har lavet denne opskrift et par gange, men i en “tøseudgave” mht. paprika. Jeg vidste ikke, at der var forskellige slags paprika, og jeg turde ikke putte 2 spiseskefulde paprika i retten uden at vide, om det går an.
Når du kommer på den anden side af weekenden, vil det være alle tiders, hvis du vil skrive et par linier, så jeg er sikker på, at du mener spiseskefulde. På forhånd tak.
Hej Jane,
Det er rigtigt nok to spsk sød paprika jeg plejer at komme i. Det er jo altid en smagssag, så prøv dig endelig frem, måske med blot en smule mere end sidst til du rammer den smag der er lige dig :)
Rigtig skøn dag til dig
Kh AC
Endnu en lækker ret fra dig, tak.
Den smagte rigtig godt og jeg havde mad til 3 dage i den portion, bare til mig selv.
Hvor er det skønt at høre! Mange tak for din fine tilbagemelding, Alex :)
Tak for dine inspirerende opskrifter … Jeg/ vi benytter dem meget som inspiration, som f.eks. her en fredag aften … Så blev det da lige til klassisk paprikagryde og pandekager …
Elsker dine opskrifter ! TAK!
Hej tager man løg og champignon op når man bruner mørbraden?
Hilsen Mads Sørensen
Hvor er du sød! Det er jeg glad for at høre ♡
Dejlig søndag til dig og tak for din søde hilsen
Kh AC
Dejlig opskrift, men den er i min familie kun til max 5 personer og ikke 6-8 som angivet i opskriften.
Tusinde tak for mad :-) Denne Paprika gryde smagte super dejligt, den kommer lige i gemmerne, sammen med din nemme One Pot Pasta :-)
Hvor er det dejligt at høre :)
Hejsa!
Overvejer at lave din paprika/mørbradgryde til min fødselsdag.
Har du forslag til det grønne tilbehør – gerne en lækker salat:-)
På forhånd tak.
Mvh Kristine
Det lyder skønt!
Der er en del opskrifter på salat her
Jeg tror den franske bondesalat (uden æg) og de bagte gulerødder vil gøre sig glimrende til.
God fornøjelse og rigtig god fødselsdag
Kh AC
Tak:-)
Har lige fået din paprikagryde med svinemørbrad (dog uden pølser og bacon og med lidt mere grønt) sammen med din kartoffelmos fra Svenske Köttbullar opskriften, mums ? og min kæreste var også meget imponeret ?
SÅ dejligt at høre :)
Hej.
Vil bare sige,at jeg bruger dine opskrifter meget,og vil rose dig for dem. Det er en lettelse i hverdagen lige at kunne finde en god opskrift på din hjemmeside,som jeg i øvrigt også finder rigtig spændende?
Godt nytår til dig, vh Kirsten
Hvor er det altså dejligt at høre! Tusind tak for din søde hilsen, det gør mig rigtig glad ♡
Rigtig godt nytår
Kh AC
Først og fremmest tak for en fantastisk blog, hvor jeg finder rigtig meget inspiration. Paprikagryden ser bare så lækker ud. Jeg vil gerne servere den for gæster på torsdag efter vi har haft en dejlig lang gåtur i skoven :-) Tænker at bage flütes til. Kan du måske anbefale en skøn salat, som vil stå godt til denne ret? Kh Mette
Tusind tak, Mette! Det er jeg glad for at høre :)
Til paprikagryden vil jeg anbefale:
en grønkålssalat (ville være min favorit til denne)
romanesco/broccolisalat
En rødbedesalat
De er alle tre gode, også til årstiden.
Kh Ann-Christine
Hurra for den her opskrift. Jeg har i ugevis ikke kunne få min dreng på 3 til at spise andet end ærter, majs, pasta, peberfrugt etc til aften (han er for træt til at gide smage) – men den her gryde var et hit! Uhm det er lækker mad sagde knægten. Så skønt!
Århhh, hvor dejligt! Det er simpelthen så skønt med sådanne små gennembrud, til at smage nyt hos de små størrelser :)
Mon ikke din søn også vil være vild med denne ret så: http://www.valdemarsro.dk/koteletter-i-fad/
Tusind tak for din søde hilsen!
Kh AC
En rigtg dejlig opskrift, som vil komme til at være en af vores favoritter – tak for din inspirerende blog
Hvor lyder det dejligt! Tusind tak for den søde hilsen :)
Uhm har lige lavet det Idag til gæster samt dine fastelavnsboller, det var bare lækkert som alt hvad jeg laver fra din opskrift samling og det efterhånden noget nyt hver uge ????
Hvor er det altså dejligt at høre!
Det gør det jo simpelthen bare så hyggeligt og motiverende at finde på og dele endnu flere :)
Hvor ser det bare dejligt ud og jeg er hel vild med dit bestik:-) hvor er det fra?
Det er købt i Føtex for over 10 år siden og er fra mærket Amefa, men fåes ikke mere, desværre …
Just tried this recipe and it got the big thumbs up from my boys! Tusind tak :)
Thank you, Celena :)
Lækkert vi har afprøvet den nu her til aften. Men du har glemt at skrive hvad vi skal bruge peberfrugterne til i opskriften ?
Dejligt at høre og hov, det var godt du så det :) Det er rettet nu, jeg kommer peberfrugterne i tilsidst, så de blot lige bliver varmet igennem.
Uhm….en lækker paprikagryde. Vi fik den i går med kartoffelmos til. Det var også godt?
Det er ikke første gang jeg har lavet mad efter dine opskrifter og heller ikke sidste? Tak for den inspirerende blog du har.
Hvor dejligt! det er jo så skønt når opskrifterne prøves af og bliver brugt :)
Det er skønt at høre, tusind tak for din søde hilsen
Kh Ann-Christine
Ser skønt ud.
Det vil jeg servere til min fødselsdag om nogle dage. Evt m letkogt broccoli on the side.
Tak for opskriften ?
Hvor dejligt! Rigtig god fødselsdag til dig :)
Mmmm… der løb mine tænder i vand, og det blev ikke bedre af at læse opskriften igennem.
:) Hvor dejligt og jeg kan også varmt anbefale at prøve den af :)