Paprikagryde – en klassisk mørbradgryde


Paprikagryde er en rigtig familiefavorit, som nemt kan spædes op med mere tomat, flere pølser, champignon og evt lidt groftrevet squash for mere grønt – man behøver ikke nødvendigvis at tilføje mere kød – og så kan retten fryses ned i portioner til travle dage.
Til paprikagryde kan man sagtens anvende koteletter eller sågar kyllingebryst, hvis man mere er til det. Hvis der anvendes svinemørbrad … ja, så er det en klassisk mørbradgryde, og jeg lover at smagen er i top uanset hvilken af de tre typer kød du bruger! – jeg laver i øvrigt gerne de to klassiske retter, paprikagryde og mørbradgryde, på præcis samme måde – bortset fra de forskellige stykker kød.
Paprikagryde / mørbradgryde
- 6 skiver bacon
- 3 løg, skåret i tern
- 200 g champignon, renset og skåret i kvarte
- 1 spsk olivenolie
- 30 g chorizo, skåret i små tern
- 475 g svinemørbrad, eller koteletter, skåret i tern
- 120 g wienerpølser, skåret i stykker a ca 1 cm
- 2 spsk sød paprika
- 0,50 tsk røget paprika
- 1 dl vand
- 1 dåse hakkede tomater
- 150 g tomatpuré
- 2 rød peberfrugt
- 3 dl piskefløde
- majsstivelse, evt. en smule
- salt
- sort peber, friskkværnet
Steg bacon i en sautergryde til det blot lige har fået lidt farve og tag det op af gryden igen, for at lade det dryppe af på et stykke køkkenrulle, hvorefter det skæres i strimler a ca 1/2 cm bredde.
Kom champignon og løg i sauterpanden sammen med en spsk olie og sauter ved middelhøj varme til løgene er klare og bløde.
Brun derefter kødet i sauterpanden.
Tilføj pølser, chorizo, bacon, sød paprika, røget paprika og en dl vand.
Rør godt rundt og rør derefter tomatpure og hakkede tomater i.
Læg låg på og lad simre i ca 15 minutter – tilbered imens risene og evt salater.
Når paprikagryden har simret færdig, tilsættes peberfrugt i fine strimler og fløden røres i, hvorefter det koges op.
Smag til med salt og peber og tilføj evt en smule majsstivelse hvis nødvendigt – kog godt igennem efter majsstivelsen er tilsat.
Serveres med ris og et drys persille.
Mmmm… der løb mine tænder i vand, og det blev ikke bedre af at læse opskriften igennem.
:) Hvor dejligt og jeg kan også varmt anbefale at prøve den af :)
Ser skønt ud.
Det vil jeg servere til min fødselsdag om nogle dage. Evt m letkogt broccoli on the side.
Tak for opskriften ?
Hvor dejligt! Rigtig god fødselsdag til dig :)
Uhm….en lækker paprikagryde. Vi fik den i går med kartoffelmos til. Det var også godt?
Det er ikke første gang jeg har lavet mad efter dine opskrifter og heller ikke sidste? Tak for den inspirerende blog du har.
Hvor dejligt! det er jo så skønt når opskrifterne prøves af og bliver brugt :)
Det er skønt at høre, tusind tak for din søde hilsen
Kh Ann-Christine
Lækkert vi har afprøvet den nu her til aften. Men du har glemt at skrive hvad vi skal bruge peberfrugterne til i opskriften ?
Dejligt at høre og hov, det var godt du så det :) Det er rettet nu, jeg kommer peberfrugterne i tilsidst, så de blot lige bliver varmet igennem.
Just tried this recipe and it got the big thumbs up from my boys! Tusind tak :)
Thank you, Celena :)
Hvor ser det bare dejligt ud og jeg er hel vild med dit bestik:-) hvor er det fra?
Det er købt i Føtex for over 10 år siden og er fra mærket Amefa, men fåes ikke mere, desværre …
Uhm har lige lavet det Idag til gæster samt dine fastelavnsboller, det var bare lækkert som alt hvad jeg laver fra din opskrift samling og det efterhånden noget nyt hver uge ????
Hvor er det altså dejligt at høre!
Det gør det jo simpelthen bare så hyggeligt og motiverende at finde på og dele endnu flere :)
En rigtg dejlig opskrift, som vil komme til at være en af vores favoritter – tak for din inspirerende blog
Hvor lyder det dejligt! Tusind tak for den søde hilsen :)
Hurra for den her opskrift. Jeg har i ugevis ikke kunne få min dreng på 3 til at spise andet end ærter, majs, pasta, peberfrugt etc til aften (han er for træt til at gide smage) – men den her gryde var et hit! Uhm det er lækker mad sagde knægten. Så skønt!
Århhh, hvor dejligt! Det er simpelthen så skønt med sådanne små gennembrud, til at smage nyt hos de små størrelser :)
Mon ikke din søn også vil være vild med denne ret så: http://www.valdemarsro.dk/koteletter-i-fad/
Tusind tak for din søde hilsen!
Kh AC
Først og fremmest tak for en fantastisk blog, hvor jeg finder rigtig meget inspiration. Paprikagryden ser bare så lækker ud. Jeg vil gerne servere den for gæster på torsdag efter vi har haft en dejlig lang gåtur i skoven :-) Tænker at bage flütes til. Kan du måske anbefale en skøn salat, som vil stå godt til denne ret? Kh Mette
Tusind tak, Mette! Det er jeg glad for at høre :)
Til paprikagryden vil jeg anbefale:
en grønkålssalat (ville være min favorit til denne)
romanesco/broccolisalat
En rødbedesalat
De er alle tre gode, også til årstiden.
Kh Ann-Christine
Hej.
Vil bare sige,at jeg bruger dine opskrifter meget,og vil rose dig for dem. Det er en lettelse i hverdagen lige at kunne finde en god opskrift på din hjemmeside,som jeg i øvrigt også finder rigtig spændende?
Godt nytår til dig, vh Kirsten
Hvor er det altså dejligt at høre! Tusind tak for din søde hilsen, det gør mig rigtig glad ♡
Rigtig godt nytår
Kh AC
Har lige fået din paprikagryde med svinemørbrad (dog uden pølser og bacon og med lidt mere grønt) sammen med din kartoffelmos fra Svenske Köttbullar opskriften, mums ? og min kæreste var også meget imponeret ?
SÅ dejligt at høre :)
Hejsa!
Overvejer at lave din paprika/mørbradgryde til min fødselsdag.
Har du forslag til det grønne tilbehør – gerne en lækker salat:-)
På forhånd tak.
Mvh Kristine
Det lyder skønt!
Der er en del opskrifter på salat her
Jeg tror den franske bondesalat (uden æg) og de bagte gulerødder vil gøre sig glimrende til.
God fornøjelse og rigtig god fødselsdag
Kh AC
Tak:-)
Tusinde tak for mad :-) Denne Paprika gryde smagte super dejligt, den kommer lige i gemmerne, sammen med din nemme One Pot Pasta :-)
Hvor er det dejligt at høre :)
Dejlig opskrift, men den er i min familie kun til max 5 personer og ikke 6-8 som angivet i opskriften.
Tak for dine inspirerende opskrifter … Jeg/ vi benytter dem meget som inspiration, som f.eks. her en fredag aften … Så blev det da lige til klassisk paprikagryde og pandekager …
Elsker dine opskrifter ! TAK!
Hvor er du sød! Det er jeg glad for at høre ♡
Dejlig søndag til dig og tak for din søde hilsen
Kh AC
Endnu en lækker ret fra dig, tak.
Den smagte rigtig godt og jeg havde mad til 3 dage i den portion, bare til mig selv.
Hvor er det skønt at høre! Mange tak for din fine tilbagemelding, Alex :)
Hej
Jeg har lavet denne opskrift et par gange, men i en “tøseudgave” mht. paprika. Jeg vidste ikke, at der var forskellige slags paprika, og jeg turde ikke putte 2 spiseskefulde paprika i retten uden at vide, om det går an.
Når du kommer på den anden side af weekenden, vil det være alle tiders, hvis du vil skrive et par linier, så jeg er sikker på, at du mener spiseskefulde. På forhånd tak.
Hej Jane,
Det er rigtigt nok to spsk sød paprika jeg plejer at komme i. Det er jo altid en smagssag, så prøv dig endelig frem, måske med blot en smule mere end sidst til du rammer den smag der er lige dig :)
Rigtig skøn dag til dig
Kh AC
Kan mørbradgryden laves dagen før??
Må klart prøve denne opskrift ?
Ser så lækker ud.
Det kan den sagtens :)
God fornøjelse med den
Kh AC
Tak for en super god madblock!
Jeg vil gerne bruge din opskrift på mørbradgryde, – men det er til 40 personer og skal laves dagen før servering. Hvordan med mængderne og skal jeg vente med at tilsætte peberfrugt og fløde til dagen hvor retten skal spises.
Du kan sagtens tilberede den helt færdig og blot varme den op igen inden servering – men det går dog også fint at vente med fløde og peberfrugter.
Jeg vil anbefale blot at gange opskriften op med 6
Tak for din søde hilse, det er dejligt at høre :)
Kh AC
Skal endnu engang servere jeres mega lækre mørbradgryde, og får stor ros hver gang
Hvilken salat vil I anbefale at servere til? Tænker det skal være en let og frisk salat, da maden er meget intens og smagfuld.
Har lige set, at du i efteråret 2016 anbefalede: grønkålssalat, romanesco/broccolisalat eller rødbedesalat som egnede, men også fordi de passer til årstiden. Jeg skal lave mørbradgryde ultimo marts?
hvor er det dejligt at høre :) Tak for din fine hilsen.
Jeg vil anbefale blomkålssalat og rucolasalat
Kh AC
Har lige serveret retten til en “storfamilieaften” – en enkelt kunne ikke tåle løg, så disse blev lavet ved siden af – og i retten erstattet af hvad der lige var ved hånden: Reven courgette, gulerod og knoldselleri i små tern. Totalt hit hos store og små :-)
Hvor er det skønt at høre! Mange tak for din søde tilbagemelding på opskriften :)
Kh AC
Den er rigtig go ;-) Vi skal have den til aften , forrygende opskrift ?
hvor er det dejligt at høre! God fornøjelse med madlavningen i aften :)
Kh AC
Hej Ann-Christine
jeg hedder Kell bor på Djursland og følger dine opskrifter. (De er stærkt vanedannende) super. I aften når min datter på 27 år kommer hjem skal vi have mørbrad gryde. tror jeg undlader tomatpurè det smager til min gane for kraftigt igennem. men tak for alle dine fantastiske opskrifter
Stor held til dig …..det er næsten lige før jeg tror du hedder Prise til efternavn.
På 2 meter STORT kram til dig
Dejligt at høre! Rigtig god fornøjelse – jeg håber det smagte dejligt!
Kh Ann-Christine
Prøver MEN plejer at være pænt dygtig til at “trylle” med potter og pander. Ikke så dårligt i egen overbevisning for en “dreng” fra Amager. knus
Kære Anne-Christine,
Jeg vil blot fortælle dig, at jeg er så glad for din blog. Du aner ikke hvor tit jeg besøger den og laver en ret efter din opskrift. Og det bliver ALTID godt. Tusind tak:) Kh Katrine
Tusind tusind tak! Det er sødt af dig at skrive det ♡
Kh AC
Mos er også et egnet tilbehør.🙂
Beklager hvis allerede nævnt.
John
Opskriften ser superlækker ud! Kan man lave den som simreret?
Hilsen Mie
Ja, sagtens. Så vil jeg anbefale at bruge fx nakkekoteletter eller lign kød som er godt egnet til at simre og vente med at komme pølserne i til sidst.
God fornøjelse
Kh Ann-Christine