Valdemarsro https://www.valdemarsro.dk/paprikagryde/

Paprikagryde – en klassisk mørbradgryde

Paprikagryde er en rigtig familiefavorit, som nemt kan spædes op med mere tomat, flere pølser, champignon og evt lidt groftrevet squash for mere grønt – man behøver ikke nødvendigvis at tilføje mere kød –  og så kan retten fryses ned i portioner til travle dage.

Til paprikagryde kan man sagtens anvende koteletter eller sågar kyllingebryst, hvis man mere er til det. Hvis der anvendes svinemørbrad … ja, så er det en klassisk mørbradgryde, og jeg lover at smagen er i top uanset hvilken af de tre typer kød du bruger! – jeg laver i øvrigt gerne de to klassiske retter, paprikagryde og mørbradgryde, på præcis samme måde – bortset fra de forskellige stykker kød.

PT40M

Paprikagryde / mørbradgryde

Tid i alt40 min.
Arbejdstid20 min.
Holdbarhed2 dage
Kan frysesJa
Antal6 pers.
Ingredienser
  • 6 skiver bacon
  • 200 g champignon, skåret i kvarte
  • 3 løg, finthakkede
  • 450 g svinemørbrad, skåret i tern
  • 120 g wienerpølser, skåret i stykker a ca 1 cm
  • 30 g chorizo, skåret i små tern
  • 2 spsk sød paprika
  • 0,50 tsk røget paprika
  • 1 dl vand
  • 150 g tomatpuré
  • 1 dåse hakkede tomater
  • 2 rød peberfrugt, skåret i tern eller strimler
  • 3 dl piskefløde
  • 1 spsk majsstivelse
  • 1 spsk olivenolie, til stegning
  • salt
  • sort peber, friskkværnet
  • Til servering
  • 3 dl basmati ris, kogt efter anvisning på emballagen
  • 1 håndfuld persille, til at drysse over
Udskriv 
Fremgangsmåde

Steg baconskiver i en sauterpande, til de lige netop har fået lidt farve. Tag dem af panden og lad dem dryppe af på et stykke køkkenrulle. Skær dem i tynde strimler. Kom champignon og løg i sauterpanden sammen me olie og sauter ved middelhøj varme, til løgene er klare og bløde.

Brun kødet i sauterpanden. Tilføj pølser, chorizo, bacon, sød paprika, røget paprika og vand. Rør godt rundt og rør derefter tomatpuré og hakkede tomater i.

Læg låg på og lad det simre i omkring 15 minutter.

Når retten har simret færdig, tilsættes peberfrugt, og fløden røres i.

Lad det koge op og smag til med salt og peber. Tilføj lidt majsstivelse rørt med vand, hvis saucen er lidt tynd. Kog godt igennem, efter majsstivelsen er tilsat.

Server med ris og et drys persille.