Valdemarsro https://www.valdemarsro.dk/paprikagryde/

Paprikagryde – en klassisk mørbradgryde

Paprikagryde er en rigtig familiefavorit, som nemt kan spædes op med mere tomat, flere pølser, champignon og evt lidt groftrevet squash for mere grønt – man behøver ikke nødvendigvis at tilføje mere kød –  og så kan retten fryses ned i portioner til travle dage.

Til paprikagryde kan man sagtens anvende koteletter eller sågar kyllingebryst, hvis man mere er til det. Hvis der anvendes svinemørbrad … ja, så er det en klassisk mørbradgryde, og jeg lover at smagen er i top uanset hvilken af de tre typer kød du bruger! – jeg laver i øvrigt gerne de to klassiske retter, paprikagryde og mørbradgryde, på præcis samme måde – bortset fra de forskellige stykker kød.

PT40Mter

Paprikagryde / mørbradgryde

6 pers.    40 minutter
6 pers.
Ingredienser
Udskriv opskrift
40 minutter
Fremgangsmåde

Steg bacon i en sautergryde til det blot lige har fået lidt farve og tag det op af gryden igen, for at lade det dryppe af på et stykke køkkenrulle, hvorefter det skæres i strimler a ca 1/2 cm bredde.

Kom champignon og løg i sauterpanden sammen med en spsk olie og sauter ved middelhøj varme til løgene er klare og bløde.

Brun derefter kødet i sauterpanden.

Tilføj pølser, chorizo, bacon, sød paprika, røget paprika og en dl vand.

Rør godt rundt og rør derefter tomatpure og hakkede tomater i.

Læg låg på og lad simre i ca 15 minutter – tilbered imens risene og evt salater.

Når paprikagryden har simret færdig, tilsættes peberfrugt i fine strimler og fløden røres i, hvorefter det koges op.

Smag til med salt og peber og tilføj evt en smule majsstivelse hvis nødvendigt – kog godt igennem efter majsstivelsen er tilsat.

Serveres med ris og et drys persille.