Valdemarsro http://www.valdemarsro.dk/koteletter-i-fad/

Koteletter i fad

Da jeg første gang serverede denne opskrift på koteletter i fad frembragte den stor begejstring og mange efterspørgsler på mere i de efterfølgende uger – så den må siges at være et hit!
Og så er den nem, hverdagsvenlig og tilmed samtidig så lækker og indbydende, at den også snildt kan serveres for gæster.

PT30min

Koteletter i fad med svampe og tomat

4 pers.     30 min
4 pers.
Ingredienser
  • 4 svinekoteletter (eller 3, vi køber en pakke med 3 øko koteletter og deler dem i 6 mindre stykker)
  • 3 skiver fra et godt stykke røget bacon
  • 2 rødløg, finthakket
  • 2 fed hvidløg, finthakket
  • 500 g champignon, skåret i kvarte
  • 1 ds hakkede tomater
  • 1/4 l piskefløde
  • 1 tsk sød paprika
  • + evt 1 tsk røget paprika (kan undlades)
  • 2 tsk tørret timian eller en god håndfuld frisk
  • smør til stegning
  • smag til med salt og peber
Udskriv opskrift
30 min
Fremgangsmåde

Start med at stege baconskiverne sprøde på en pande og sæt dem derefter til side. Krydr koteletterne med salt og peber, kom nu smør på panden og steg koteletterne et minuts tid på begge sider. Sæt koteletterne til side sammen med bacon.

Steg champignon, timian og løg sammen på panden ved høj varme, brug lidt ekstra smør, hvis det er nødvendigt. Tilsæt hvidløg og paprika og derefter koteletter, bacon (som lige skal skæres i små stykker inden) hakkede tomater og fløde. Lad saucen koge i 10 minutter, hvorefter den smages til med salt og peber og derefter hældes i et smurt ovnfast fad og bages i en forvarmet ovn ved 175 grader i 10-15 minutter.

Server med fx ris, finthakket blomkål og en god grøn salat. Pynt gerne med krydderurter på retten ved servering – det ser så lækkert og indbydende ud.