Valdemarsro https://www.valdemarsro.dk/smaa-glimt-84/

Små glimt

bananmuffins
♡Fødselsdags bananmuffins (og ja, der er mangler lige ét enkelt lys ;)) ♡

Som jeg sidder her og kigger tilbage på billederne i mit kamera fra den sidste uges tid, så bliver jeg helt overrasket over, at det kun er en uge siden, at vi fejrede Johan og Julies 7 års fødselsdag! Nok synes jeg for det meste at tiden går stærkt, men jeg oplever det som meget længere siden at vi fejrede fødselsdag.

Den sidste uge var fyldt af oplevelser – langt de fleste på hverdagsplan og ‘bare’ helt små ting. Masser gode hverdagsoplevelser, mange små praktiske gøremål, store køkkenbeslutninger* og i bund og grund en god uge! Vi har grillet en masse dejlig mad, spist alle måltider i haven, drukket aperol spritz og rabarbersaft og jeg har lavet et par gode opskrifter, som jeg glæder mig til at dele med jer i denne uge.

Ha´ en rigtig skøn uge alle sammen 

*mht køkkenbeslutninger: vi er ‘endelig’ gået i gang med en beslutningsproces om et nyt køkken, som nok er vældig spændende og hvor jeg mere end glæder mig til det endelige resultat – men hånden på hjertet, så tager det også rigtig meget tid og i modsætning til vores haveprojekt, så synes jeg ikke, at selve processen er så spændende. 
Vores nuværende køkken er, bag den okay pæne hvidmalede facade, lidt faldefærdigt og har mange upraktiske ‘knaster’ – så dette projekt har været undervejs i små 4 år (siden vi købte vores lille rækkehus), men vi er aldrig rigtig kommet videre med det, for delvist skulle der spares op og dels valgte vi i stedet at tage ud at rejse i 4 måneder sidste år … Men nu skal det være! – vi kommer dog lidt for tæt på sommerferien efterhånden, så vi venter nok til omkring 1. august med at gå rigtigt i gang.

rabarbersnitter

Jeg var i kagebagehumør i går. Så efter at have hentet Johan og Julie og to legekammerater fra skole med hjem til leg og spil hos os, tændte jeg ovnen, hentede en håndfuld rabarberstængler fra haven og bagte disse sprøde, søde og lækre rabarbersnitter med jordbær, mens børnene var optaget af leg.

Rabarbersnitterne blev spist på tæpper i græsset, mens solen skinnede, fuglene kvidrede og Molly jagtede myg i græsset. Alt var sådan helt fredeligt og idyllisk et øjeblik. Cirka to minutter efter at sidste krumme rabarbersnitte var spist, så var alt (igen) kaos, larm, råb, jubel igen  … og der gang i den vildeste vandkamp mellem børnene i haven.

morgenmad

♡Morgenmad med køleskabsgrød, hjemmelavet granola og sød vandmelon ♡
fodbold
♡ Mine to seje og søde fodboldbørn ♡
pizza og sushi
♡Pizza og sushi var ønskerne til fødselsdagsmiddagen ♡
rabarbersaft
Rabarbersaft med vanilje og stjerneanis ♡
Aperol Spritz

♡ Aperol Spritz en sommeraften i haven ♡

13 kommentarer
 • Dorte skrev:
  30. maj 2016 kl. 10:09

  Spændende med det nye køkken. Vi var igennem turen for 3 år siden og jeg kan såmænd godt følge dig i det med at slutresultatet er federe end processen – undervejs kommer man jo også ud i sådan nogle løsninger med køleskab i stuen og komfur i haven indtil man er i mål, men det er altså anstrengelserne værd. KH Dorte

  • Ann-Christine skrev:
   31. maj 2016 kl. 08:54

   Hehe, ja jeg kan godt se at der nok kommer en del sjove løsninger undervejs – og jeg forestiller mig at når man ser tilbage på det, så er det jo hurtigt overstået, trods alt ;)

 • 30. maj 2016 kl. 10:35

  Helt enig slutresultatet er federe end processen. Vi var igennem den for ca 6 år siden. Vi skifte dog kun fronte (og tog en del overskabe ned)

  I en weekend tømte vi køkken, tog overskabe, låger og bordplader af og så var der klar til at håndværkerne kom om mandagen og satte nyt op og nye hårdehvidevare kunne så komme i dagen efter.

  Der var bare et problem…alle fronter og bordplader til det nye køkken var bare forsvundet på fragtcentralen. Det tog 28 dage inden de fandt det! Både fragtcentral og håndværkeren gjorde virkelig alt hvad de kunne for at hjælpe, men der skulle gå 29 dage før at deres forsikringer dækkede. Så fragtcentralen ringede rundt til alle som havde modtaget vare den dag vores køkken skulle have været leveret – ingen af dem havde fået et par paller for meget. Ind til en kunde opdagde efter 28 dage at der lige stod to paller over i et hjørne.

  Heldigvis var det om sommeren, så vi kunne grille rigtig meget. Så der blev bagt brød og lasagne på grillen det år :-)

  I dag nyder vi det færdige resultat :-)

  • Ann-Christine skrev:
   31. maj 2016 kl. 08:57

   Åhh nej, sikke en historie! Og I var så godt forberedte og havde bare lige tænkt at weekenden efter ville I stort set være klar med nyt køkken.
   Pyyh, ja, man kan blive så overrasket – men dejligt at det var det hele værd.
   Vi er ude i noget med en større omkostning til VVS og el som skal på plads inden selve køkkenet kan installeres, så det er lige med at få tingene til at gå i den rigtige rækkefølge ;) Satser også på at vi skal i gang mens det er grillvejr ;)
   Kh AC

 • helle skrev:
  30. maj 2016 kl. 10:38

  Åhhh den der køleskabsgrød… Har du et link til den et andet sted på din fantastisk dejlige blog.
  Jeg har en dreng på 8 år, og vi er ved at være lidt tom for ideer til morgenmad. Men det her ser super godt ud, og tror jeg kan lokke :-).
  På forhånd tusind tak.

 • Trine skrev:
  30. maj 2016 kl. 12:51

  Hejsa.
  Et lille spørgsmål – hvor er dine krystalglas fra, de ser ret fine ud?

  Hilsen Trine

  • Ann-Christine skrev:
   31. maj 2016 kl. 09:13

   De er købt i magasin :)

   • Trine skrev:
    1. juni 2016 kl. 14:17

    Tak :o)

 • Heidi Kokborg skrev:
  30. maj 2016 kl. 20:30

  Nøj, hvor ser den rabarbersaft altså bare skøn ud!

  • Ann-Christine skrev:
   31. maj 2016 kl. 09:14

   En favorit :)

 • Sara Wennerwald skrev:
  30. maj 2016 kl. 21:16

  Hej Ann-Christine!

  Det er under en uge siden jeg spottede din blog, og jeg må sige, at jeg er solgt. Bloggen lever fuldstændig op til navnet – den er fyldt med ro og ren nydelse. Jeg kan mærke hvordan mine skuldre sænkes, når jeg kommer herind…. Ahh…
  Jeg er blevet helt vild med at kigge rundt og finde god inspiration – har allerede taget ansigtsmassagen til mig. Hver aften skal der masseres igennem.
  Så det jeg ville var egentlig bare at sige tak! Og tillykke med din super vellykkede og flotte blog! Du har i hvert fald motiveret mig til at nyde livet til fulde i alt hvad det indebærer. Jeg vil fortsat følge dine små skriblerier og inspirerende artikler.

  Rigtig god aften til dig :)

  • Ann-Christine skrev:
   31. maj 2016 kl. 09:16

   Hej Sara,
   Hvor er du sød! Og hvor blev jeg bare helt vildt glad for at læse din hilsen :)
   Tusind tak, det er da en skøn kompliment, som giver så meget motivation til dagen og mere blogskrivning
   Ha´ en smuk og solskinsfyldt dag
   Kh Ann-Christine

Skriv en kommentar
Har du spørgsmål til opskriften, kan du finde de fleste svar her: Oftest stillede spørgsmål til Valdemarsro opskrifter >>

Din emailadresse vil ikke blive offentliggjort.