Valdemarsro https://www.valdemarsro.dk/tomatsnurrer-sma-madbrod-med-smag-af-tomater/ Boller Brød og Boller, Frokost, Madbrød, Madpakker, Tilbehør Aftensmad

Tomatsnurrer – små madbrød med smag af tomater

Disse tomatsnurrer er nogle små lækre madboller med lækker smag af tomat.

Opskriften opstod helt tilfældigt og uplanlagt en dag jeg bagte pølsehorn til børnenes madpakker. Jeg havde rullet pølsebrødsdejen ud og var i fuld gang med at rulle de små pølsebrød, men pludselig havde jeg ikke flere pølser tilbage og stod med seks stykker udrullet dej smurt med tomatpure og lidt ketchup …

Jeg overvejede lidt og dryssede dem så med lidt timian hvorefter jeg snurrede dem sammen og bandt dem i en knude. Fuldstændig som hvis man bager kanelsnurrer.

De er gode i madpakkerne og som madbrød til suppe. Prøv også at variere dem med andre krydderier, finthakket oliven, finthakket soltørrede tomater, parmaskinke, kylling, eller sprød bacon.

Tomatsnurrer
Vil du gerne have billede på udskriften?

Som medlem af VALDEMARSRO Premium får du adgang til en masse ekstra fordele, blandt andet kan du få billede med, når du printer opskrifter og undgå forstyrrende reklamer. Læs mere på Valdemarsro om alle fordelene.

PT1H30MPT30M25
Ingredienser
  • 50 g gær
  • 1 dl mælk
  • 1 dl ymer
  • 1 æg
  • 300 g hvedemel
  • 100 g grahamsmel
  • 1 tsk salt
  • 1 spsk sukker
  • 0,75 dl olivenolie
  • Til tomatblanding
  • 140 g koncentreret tomatpuré
  • 140 g ketchup
  • 1 tsk timian, tørret
  • Derudover
  • 1 dl mælk, til at pensle med
  • 1 spsk sesamfrø, evt sort sesam - til at drysse over
Udskriv
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter
Hold min skærm tændt
Fremgangsmåde

Lun mælken i en gryde til mælken er omkring 37 grader varmt og rør gæren ud i den lune mælk.

Tilsæt ymer, olie, sukker og æg.

Rør godt rundt og tilsæt derefter salt og mel lidt efter lidt.

Ælt dejen til den er smidig og nem at arbejde med. Den må ikke være klistret, men lækker smidig.

Stil den til hævning i en skål med et rent klæde over i en times tid.

Når dejen har hævet rulles den ud og skæres i fx 25-30 firkanter. Smør firkanterne med en god blanding af ketchup og koncentreret tomatpure. Drys med lidt timian, og rul dem derefter sammen og slå en knude på bollerne, så det bliver en lille rund sag.

Lad dem hæve i 30 minutter, hvorefter de pensles med mælk og drysses med sesamfrø eller birkes.

Bag dem ved 225 grader varmluft i 12-15 minutter