Tomatsnurrer – små madbrød med smag af tomater
Disse tomatsnurrer er nogle små lækre madboller med lækker smag af tomat.
Opskriften opstod helt tilfældigt og uplanlagt en dag jeg bagte pølsehorn til børnenes madpakker. Jeg havde rullet pølsebrødsdejen ud og var i fuld gang med at rulle de små pølsebrød, men pludselig havde jeg ikke flere pølser tilbage og stod med seks stykker udrullet dej smurt med tomatpure og lidt ketchup …
Jeg overvejede lidt og dryssede dem så med lidt timian hvorefter jeg snurrede dem sammen og bandt dem i en knude. Fuldstændig som hvis man bager kanelsnurrer.
De er gode i madpakkerne og som madbrød til suppe. Prøv også at variere dem med andre krydderier, finthakket oliven, finthakket soltørrede tomater, parmaskinke, kylling, eller sprød bacon.
Arbejdstid 30 min.
Antal 25 stk.
Kan fryses Ja
Som medlem af VALDEMARSRO Premium får du adgang til en masse ekstra fordele, blandt andet kan du få billede med, når du printer opskrifter og undgå forstyrrende reklamer. Læs mere på Valdemarsro om alle fordelene.
Tomatsnurrer
- 50 g gær
- 1 dl mælk
- 1 dl ymer
- 1 æg
- 300 g hvedemel
- 100 g grahamsmel
- 1 tsk salt
- 1 spsk sukker
- 0,75 dl olivenolie
- Til tomatblanding
- 140 g koncentreret tomatpuré
- 140 g ketchup
- 1 tsk tørret timian
- Derudover
- 1 dl mælk, til at pensle med
- 1 spsk sesamfrø, evt sort sesam - til at drysse over
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter
Hold min skærm tændt
Lun mælken i en gryde til mælken er omkring 37 grader varmt og rør gæren ud i den lune mælk.
Tilsæt ymer, olie, sukker og æg.
Rør godt rundt og tilsæt derefter salt og mel lidt efter lidt.
Ælt dejen til den er smidig og nem at arbejde med. Den må ikke være klistret, men lækker smidig.
Stil den til hævning i en skål med et rent klæde over i en times tid.
Når dejen har hævet rulles den ud og skæres i fx 25-30 firkanter. Smør firkanterne med en god blanding af ketchup og koncentreret tomatpure. Drys med lidt timian, og rul dem derefter sammen og slå en knude på bollerne, så det bliver en lille rund sag.
Lad dem hæve i 30 minutter, hvorefter de pensles med mælk og drysses med sesamfrø eller birkes.
Bag dem ved 225 grader varmluft i 12-15 minutter
Først tak for en hyggelig blog med lækre opskrifter, den minder mig om alt det jeg elsker i Danmark og hvad jeg savner på madfronten:) Jeg sejler rundt i verdenen på en sejlbåd så nogle gange kan det være lidt svært at finde de rigtige ingredienser. Hvad tror du jeg kan erstatte ymer med?
Hej Josephine,
Mange tak for den søde hilsen, det lyder som en oplevelse for livet du er ude på :)
Du kan erstatte ymer med et andet surmælks produkt, fx yoghurt neutral eller græsk yoghurt. Du kan også undlade det og komme et ekstra æg i
Fortsat god rejse
Kh Ann-Christine
Tak Ann-Christine
Sender lidt solskin fra Moorea i Fransk Polynesien selvom i ikke ser ud til mangle det derhjemme:)
Lidt solskin kan man altid bruge – Sender lidt til dig også :)
Lyder vildt dejligt med Fransk Polynesien. God rejse til dig
Kh Ann-Christine
Hvor ser de gode ud! Det er jo en super ide til madpakken :-)
dejligt at høre – de er nemlig så skønne i madpakkerne :)
Hej Ann-Christine, endnu noget der ligner et “madpakkepletskud” fra din side :-)
Har du erfaring med om de er gode at fryse?
Mvh Camilla
PS…. du skriver de skal skæres ud i firkanter og at trekanterne skal smøres. skærer du dem i trekanter bagefter??
De er nemlig bare så skønne i madpakkerne :)
Og kan fint fryses – det med trekanter og firkanter er blot lidt rod fra min side, og er fluks rettet til ;) Tak for at gøre mig opmærksom på det.
Dejlig dag til dig
Kh AC
:-)
Dem må jeg hjem og have lavet. Jeg tror det bliver med skinkestykker rørt med ind i selve dejen :-)
Tak for god inspiration på din blog…
Mvh, Camilla
Lyder også lækkert!
Tak for din søde hilsen ♡
Kh AC