Flødekartofler
Flødekartofler er en toplækker 80´er middagsret, som stadig – og altid – er et hit.
De skønne flødekartofler er nemme at lave og kræver ikke meget tid i køkkenet, men passer sig selv i ovnen og så er de perfekt som tilbehør til rigtig mange kødretter, salater og på en buffet.
Her får I min version af flødekartofler, som er noget så lækker – og del endelig jeres tips og tricks til ‘de perfekte flødekartofler’ – selv om den er så enkel, så kan retten alligevel varieres temmelig meget og det er hyggeligt når vi kan inspirere hinanden.
Prøv også: min opskrift på råstegte kartofler >>
Arbejdstid 20 min.
Antal 4 pers.
Vil du gerne have billede på udskriften?Som medlem af VALDEMARSRO Premium får du adgang til en masse ekstra fordele, blandt andet kan du få billede med, når du printer opskrifter og undgå forstyrrende reklamer. Læs mere på Valdemarsro om alle fordelene.
Flødekartofler
Hold min skærm tændt,mens jeg laver mad
- 1 kg kartofler
- 1 æg, sammenpisket
- 1 løg, finthakket
- 1 fed hvidløg
- 0,50 liter piskefløde
- 1 knivspids muskatnød, lidt revet
- 1 tsk frisk timian, finthakket
- 1 tsk sød paprika
- salt og friskkværnet peber
- 1 spsk smør, til det ovnfaste fad
Skræl kartoflerne og skær dem i tynde skiver, hvorefter de anrettes sammen med løg på det smurte ovnfaste fad.
Pisk ægget godt sammen og rør sammen med piskefløden til det er helt ensartet i konsistensen. Kom presset hvidløg og krydderierne i og rør det sammen. fordel blandingen over kartoflerne.
Stil fadet i en forvarmet ovn ved 190 grader varmluft og bag dem i 60-70 minutter eller til kartoflerne er møre.
Kom evt et låg eller en ovnfast tallerken vendt på hovedet hen over det ovnfaste fad – det hindre at overfladen bliver for mørk. Men beregn i så fald gerne 10 minutters længere bagetid.
Hold min skærm tændt,mens jeg laver mad













Har du spørgsmål til opskriften eller lyst til at sende en sød hilsen, så kan du skrive til mig i kommentarfeltet herunder.
Du kan måske finde svaret på dit spørgsmål i kommentarfeltet, hvis det allerede er stillet og besvaret - eller du kan kigge på denne side, hvor jeg giver svar på mange 'ofte stillede spørgsmål' til min opskrifter.
Hvis ægget skal have til formål at jævne flødesovsen, så foretrækker jeg i stedet at bruge lidt kartoffelmel. Det gør sovsen lidt tykkere og konsistensen bliver rigtig fin. Det er i princippet det samme som madlavningsfløde, som i øvrigt også er udemærket hvis man vælger den fede variant, men det bliver ikke det samme som når man bruger fløde, både hvad angår smag og konsistens, men det er OK hvis man vil skære lidt ned på kalorierne.
Som variation har jeg også succes med at komme følgende i: Løg enten i tern eller bare i ringe mellem kartoffellagene. Rød peber skåret i tern. Forårsløg eller porre i tynde ringe. Man kan også bruge selleri/pastinak/persillerod i tynde skiver i stedet for nogle af kartoflerne.
Kan man erstatte fløden med madlavningfløde eller skal det være piskefløde?
Hej Malene
Det er en smagssag, men prøv det endelig bare af :)
Jeg er ikke selv så begejstret for madlavningsfløde som produkt, så jeg har ikke testet det til flødekartofler :)
Rigtig god fornøjelse
Kh Ann-Christine
Jeg troede, at jeg fik pisket ægget helt ud i fløden, men også her en lidt mystisk konsistens, ungerne ville ikke spise det. For mit vedkommende hopper jeg over ægget næste gang, smagen var der ingen fejl på!