Bålmad
Det er enormt hyggeligt at lave mad over bål og det er en skøn måde at være sammen på, og hygge med børnene, som elsker at være med, når der laves mad udendørs ved bålet. Tiden går bare lidt langsommere, når man sidder omkring et bål og hygger sig med madlavningen.
Mange opskrifter egner sig glimrende som bålmad, så her på siden har jeg samlet alle mine skønne opskrifter til at lave mad over bål – alt fra snobrød til lækre gryderetter.
Rigtig god fornøjelse med at lave dejlig bålmad under den åbne himmel.
Sankthans, grill og bålmad
Den årlige sankthansaften kan være en hyggelig anledning til at starte en tradition med at lave mad over bål. Med små børn kan det være nemmere at få sankthanstraditionen ind i familielivet, hvis man laver bål i haven. Det passer ofte bare lidt nemmere ind med sengetider og eftermiddagstrætte børn. Så jeg vil varmt anbefale at invitere familie og venner til hjemmelavede hotdogs og snobrød og måske en god gryderet over bål.
Tip til bålmad:
- Brug gamle gryder og pander der kan tåle varmen (fx støbejern)
- Læg en rist over bålet, som evt sættes på mursten eller andre sten.
- Lav mad på gløderne og ikke direkte på ilden
- Brug altid knastørt træ og kom evt et par kul på bålet!
- Brug fantasien og gør det til en leg ;)
- Husk vand til at slukke bålet med, inden man går fra bålet igen.



