Valdemarsro https://www.valdemarsro.dk/cremet-karamel-af-kondenseret-maelk/

Cremet karamel af kondenseret mælk

Cremet karamel af kondenseret mælk er super nemt at lave og er super anvendeligt til rigtig mange retter, hvor det er skønt med en cremet karamel – eller til blot at smøre på brød og lune boller, til at komme i grød eller til kager …

Disclaimer
Om det er hensigtmæssigt at koge en dåse metal med fødevarer, kan der naturligvis være tvivl om …
Opskriften her er fra 2012, siden er jeg selv begyndt at lave hjemmelavet karamel med fløde og sukker og hvis jeg vil anvende kondenseret mælk, så koger jeg den enten som her, hvor karamellen er kogt i et glas i stedet eller kommer den kondenseret mælk i en gryde og rører i den konstant. 

PT3Mter

Karamel af kondenseret mælk

1 portion    3 minutter
1 portion
Ingredienser
  • 1 dåse sød kondenseret mælk
Udskriv opskrift
3 minutter
Fremgangsmåde

Du skal bruge en dåse sød kondenseret mælk. Kom dåsen i en gryde, hæld vand på, så det dækker dåsen og sæt gryden på komfuret.

Skru op for varmen, indtil det koger. Læg låg på og skru ned, så det blot simrer.

Hold øje med, at dåsen hele tiden er dækket med vand – vigtigt! Lad det simre i 3 timer. Tag dåsen op og lad den køle af i mindst en time.

Nu bliver det magisk.
Når du åbner dåsen hvor der før var kondenseret mælk, finder du nu den lækreste og cremede karamel.