Cremet karamel af kondenseret mælk
Cremet karamel af kondenseret mælk er nemt at lave og er anvendeligt til rigtig mange retter, hvor det er skønt med en cremet karamel – eller til blot at smøre på brød og lune boller, til at komme i grød eller til kager.
Brug en smule af karamellen til din morgengrød, det gør det bestemt nemmere at komme ud af sengen om morgenen. Brug den også mellem et par havregrynskiks, macarons, dyp æblebåde i karamellen, brug som smørepålæg, spis den sammen med is og frugt.
Det er ren magi ♡
Arbejdstid 15 min.
Antal 1 portion
Som medlem af VALDEMARSRO Premium får du adgang til en masse ekstra fordele, blandt andet kan du få billede med, når du printer opskrifter og undgå forstyrrende reklamer. Læs mere på Valdemarsro om alle fordelene.
Karamel af kondenseret mælk
- 1 dåse sød kondenseret mælk
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter
Hold min skærm tændt
Du skal bruge en dåse sød kondenseret mælk. Kom dåsen i en gryde, hæld vand på, så det dækker dåsen og sæt gryden på komfuret.
Skru op for varmen, indtil det koger. Læg låg på og skru ned, så det blot simrer.
Hold øje med, at dåsen hele tiden er dækket med vand – vigtigt! Lad det simre i 3 timer. Tag dåsen op og lad den køle af i mindst en time.
Nu bliver det magisk.
Når du åbner dåsen hvor der før var kondenseret mælk, finder du nu den lækreste og cremede karamel.
Har du spørgsmål til opskriften eller lyst til at sende en sød hilsen, så kan du skrive til mig i kommentarfeltet herunder.
Du kan måske finde svaret på dit spørgsmål i kommentarfeltet, hvis det allerede er stillet og besvaret - eller du kan kigge på denne side, hvor jeg giver svar på mange 'ofte stillede spørgsmål' til min opskrifter.
Jeg har lige kogt Kondenseret Mælk efter opskriften. Da jeg åbnede dåsen efter 1 1/2 time var det som gelé.
Kan jeg godt bruge det, eller er det en omverdenen?
På forhånd tak.
Hej Lone
Har karamellen ikke fået nok, så kan man komme det i et ovnfast fad, dække det til og tilberede i et vandbad i en bradepande i ovnen ved 120 grader til karamellen er som ønsket.
God fornøjelse og godt nytår
Kh Ann-Christine
Det frarådes, bl.a. af producenter, at koge deres produkter, f.eks. kondenseret mælk, i dåsen, da denne ikke er beregnet til opvarmning, og derfor frigiver tungmetaller ved opvarmning.
Det burde I egentlig vide, og ikke opfordre til…?
Hej Hilde
Jeg har skrevet om netop dette i indlægget lige under opskriften
Rigtig glædelig jul
Kh Ann-Christine
Hej :)
Jeg har lavet den magiske karamelsauce flere gange, og det smager skønt. På det seneste jeg dog oplevet, at den efter en 1-2 uger begynder at krystallisere, hvor der kommer “sukkerkorn” i karamellen.
Jeg har nogle dage haft den stående ude, altså ikke i køleskab. Ved ikke, om det kan være årsagen.
Har du prøvet lignende?
Kh
Christian
Hej Christian
Kan du min have rørt meget i den? måske det kan gøre den grynet/krystallisere.
Kh Ann-Christine