Valdemarsro https://www.valdemarsro.dk/cremet-karamel-af-kondenseret-maelk/

Cremet karamel af kondenseret mælk

Cremet karamel af kondenseret mælk er super nemt at lave og er super anvendeligt til rigtig mange retter, hvor det er skønt med en cremet karamel – eller til blot at smøre på brød og lune boller, til at komme i grød eller til kager …

 

P.S
Hvis man ikke er så vild med at koge karamellen i dåsen, har jeg lavet en lækker opskrift på det samme her, hvor karamellen, Dulce de Leche eller Dolce Latte, som det også kaldes er kogt i et glas.

PT3H

Karamel af kondenseret mælk

1 ds    3 timer
1 ds
Ingredienser
  • 1 dåse sød kondenseret mælk
Udskriv opskrift
3 timer
Fremgangsmåde

Du skal bruge en dåse sød kondenseret mælk. Kom dåsen i en gryde, hæld vand på, så det dækker dåsen og sæt gryden på konfuret. Skru op for varmen, indtil det koger. Læg låg på og skru ned, så det blot simre. Hold øje med, at dåsen hele tiden er dækket med vand – vigtigt! Lad det simre i 3 timer. Tag dåsen op og lad den køle af i mindst en time.

Nu bliver det magisk.
Når du åbner dåsen hvor der før var kondenseret mælk, finder du nu den lækreste og cremede karamel.