Valdemarsro https://www.valdemarsro.dk/croque-monsieur-og-croque-madame/

Croque Monsieur og Croque Madame

Croque Monsieur og Croque Madame hører ikke just til det sunde og slankende køkken, det skal dog hverken den kære Monsieur eller Madame høre et ondt ord for, de er nemlig virkelig skønne en sjælden gang imellem og vi spiste dem i vores sommerferie i sommerhuset

Da jeg i sin tid lige var flyttet hjemmefra og i den forbindelse lærte mig at lave mad, var en af mine SU favoritter toast i alle variationer.

Gerne fyldte med skinke, ost, peberfrugt, tomater, sennep.

Croque Monsieur og Madame hæver lige standarden for hvad en toast var dengang.

PT25min

Croque Monsieur eller Madame

4 pers    25 min
4 pers
Ingredienser
  • 8 skiver rigtig godt toastbrød, gerne lidt groft
  • 4 skiver god skinke
  • 70-100 g revet god ost, evt Gruyère eller emmentaler, men en alm mellemlageret er altså også fin
  • 2 dl mælk
  • 1 spsk hvedemel
  • 1 spsk smør
  • 1 spsk dijon sennep
  • 2 tomater i skiver
  • salt, peber og muskatnød
  • 4 æg – hvis der laves Croque Madame
Udskriv opskrift
25 min
Fremgangsmåde

valdemarsro youtubeSe videoen, hvor jeg viser opskriften her >>

 

Jeg starter med at lave ostesaucen. Smøret smeltes ved middelvarme og så pisker jeg melet i. Derefter pisker jeg lidt efter lidt mælken i indtil jeg har en god klumpfri sauce. I saucen kommer jeg halvdelen af den revet ost, sammen med sennep, muskatnød, salt og peber. Pisker godt til osten er smeltet. 4 toastbrød lægges på en bageplade med bagepapir, en skive skinke på hver, evt tomatskiver og 2 spsk ostesauce på hver. Lægger den sidste skive toastbrød på, 2 spsk ostesauce ovenpå, slutter af med revet ost og så i ovnen ved 200 grader i ca 12-15 minutter. Så er der Croque Monsieur. Har du mere lyst til Croque Madame, laver man bare 4 spejlæg og lægger ovenpå når Croque Monsieur er ude af ovnen igen.

En mætter enormt meget, da det er en ret tung spise, så jeg synes det er rart med lidt salat til, så den ikke bliver helt så kompakt.