Croque Monsieur og Croque Madame
Croque Monsieur og Croque Madame er en virkelig skøn spise indimellem til en lækker frokost eller sen morgenmad.
Croque Monsieur og Madame hæver virkelig standarden for hvad en toast var dengang, forskellen på de to er at Croque Madame toppes med et lækker spejlæg, men derudover er de to ostelækre toasts helt ens.
Brug endelig et godt hjemmebagt brød, som fx dette lækre grydebrød og server gerne med en helt simpel grøn sprød salat med fransk vinaigrette af olie, citron, dijon og honning.
Arbejdstid 25 min.
Antal 4 pers.
Som medlem af VALDEMARSRO Premium får du adgang til en masse ekstra fordele, blandt andet kan du få billede med, når du printer opskrifter og undgå forstyrrende reklamer. Læs mere på Valdemarsro om alle fordelene.
Croque Monsieur eller Madame
- 8 skiver brød
- 4 skiver landskinke
- 100 g ost, fx emmentaler eller Gruyére
- 2 dl mælk
- 1 spsk smør
- 1 spsk hvedemel
- 1 spsk dijon sennep
- 2 tomat, i skiver
- sort peber, friskkværnet
- salt
- 1 drys muskatnød
- Evt
- 4 æg, til Croque Madame
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter
Hold min skærm tændt
Smelt smør i en gryde og pisk mel i til en melbolle, derefter piskes mælken i lidt efter lidt til saucen er fin og uden klumper.
Tilsæt halvdelen af osten og rør til osten er smeltet. Smag til med dijonsennep, salt, peber og muskatnød.
Læg fire skiver brød på en bageplade med bagepapir og fordel skinke, tomatskiver og to spsk. ostesauce på alle fire skiver brød.
Læg den sidste skive brød ovenpå og top med to spsk. ostesauce, samt den resterende revet ost.
Bag i en forvarmet ovn ved 200 grader varmluft i ca 12-15 minutter.
Hvis man vil have Croque Madame, så spejles 4 æg på en pande, mens brødene er i ovnen.
Croques er klassespise. Prøv dem evt. med lidt tomatrelish til: Croque Madame med tomatrelish
Anders, den ser skøn ud – og det lyder også ret godt med Creme Fraice i, det skal testes næste gang :)
Uhm, lækkert lækkert:o)
Meget, søde Mie :-)
Lige en ret efter min kærestes smag, så det skal bestemt også prøves!
SKØN blog du har!
Mange, mange tak, Rikke og velkommen her på min blog :-) Det er en dejlig blog I har – jeg kan desværre ikke kommenterer på den, da der ikke er muligt blot at kommentere med navn og URL
Hvor nice alternativ, når man ikke rigtigt gider laver “rigtig” aftensmad. Det skal jeg lige huske, til næste gang :)
Det er nemlig præcis sådan en “ikke rigtig aftensmads” ret ;-) Og smager skønt!
Det er virkelig godt med en omgang toooast i ny og næ! Uhmn!
Ja, det er bestemt ikke det værste :)
Smager dejligt men, det er altså bedre med et pocheret æg :)
Ja, det er ihvertfald også super lækkert :)
Kh Ann-Christine