Valdemarsro https://www.valdemarsro.dk/croque-monsieur-og-croque-madame/

Croque Monsieur og Croque Madame

Croque Monsieur og Croque Madame er en virkelig skøn spise indimellem til en lækker frokost eller sen morgenmad.

Croque Monsieur og Madame hæver virkelig standarden for hvad en toast var dengang, forskellen på de to er at Croque Madame toppes med et lækker spejlæg, men derudover er de to ostelækre toasts helt ens.

Brug endelig et godt hjemmebagt brød, som fx dette lækre grydebrød og server gerne med en helt simpel grøn sprød salat med fransk vinaigrette af olie, citron, dijon og honning.

PT25M

Croque Monsieur eller Madame

4 pers.    25 min.
4 pers.
Ingredienser
Udskriv opskrift
25 min.
Fremgangsmåde

valdemarsro youtubeSe videoen, hvor jeg viser opskriften her >>

 

Ostesauce
Smelt smør i en gryde og pisk mel i til en melbolle, derefter piskes mælken i lidt efter lidt til saucen er fin og uden klumper.

Tilsæt halvdelen af osten og rør til osten er smeltet. Smag til med dijonsennep, salt, peber og muskatnød.

Læg fire skiver brød på en bageplade med bagepapir og fordel skinke, tomatskiver og to spsk. ostesauce på alle fire skiver brød.

Læg den sidste skive brød ovenpå og top med to spsk. ostesauce, samt den resterende revet ost.

Bag i en forvarmet ovn ved 200 grader varmluft i ca 12-15 minutter.

Hvis man vil have Croque Madame, så spejles 4 æg på en pande, mens brødene er i ovnen.