Valdemarsro https://www.valdemarsro.dk/februar-glaeder-jeg-mig/

I februar glæder jeg mig til …

februar

Jeg er sikker på at februar måned bliver en ganske fin måned – det har ihvertfald været den bedste start på måneden, for mit vedkommende.

Jeg befandt mig i vores dejlige køkken langt det meste af dagen igår, hvor jeg lavede en masse skøn mad. Noget af det bedste jeg ved. Nye retter, som jeg ville eksperimentere med og lave opskrifter på og jeg glæder mig ualmindelig meget til at dele en af dem med jer, her på bloggen i morgen.

Vi er i den søde genre, kan jeg godt afsløre …

– noget med saltkaramel og chokolade, og så kan det jo ikke gå helt galt ;)

I kan godt glæde jer!

Indimellem kan jeg godt synes, at tiden går lige vel hurtigt og der i køkkenet genfinder jeg tiden og sænker farten for en stund.
Januar gik stærkt og der er en ting eller to på min januarliste, som bliver rykket til en anden god gang. Pyt, det går helt fint endda. Vi havde en helt fin måned herhjemme, og de ting vi ikke fik gjort, blev helt af sig selv erstattet af så mange andre små gode ting.

I februar glæder jeg mig til … 

 • At skrive årets første have indlæg. Jeg havde egentlig en plan om at skulle lave et dedikeret haveindlæg til hver måned – men så gik januar og eftersom januar og februar i grunden ligner hinanden pænt meget havemæssigt, så går det nok. Men kunne det ikke være helt hyggeligt med sådan en I min have måned for måned -føljeton?
 • Fastelavnsfest, udklædning, endnu flere fastelavnsboller og slåen katten af tønden. Vi har ikke fået planlagt fastelavnsfesten endnu. Hvis jeg ikke når det – så tager Julie over og arrangere en fest, er jeg sikker på. Fastelavnsfestligt skal det nok blive.
 • Vinterferien. Vi skal hygge herhjemme, læse bøger, spille spil, have nattøjsdage, spise skønne morgenmåltider og tage det langsomt! Og måske på en lille udflugt eller to til nogle af de steder vi har købt årskort til her i Aarhus eller noget helt tredje og så glæder vi os til en stor fødselsdagsfest i familien, som også falder i vinterferietiden.
 • Mine arbejdsdage med Martin – vi er mægtig glade for vores fælles arbejdsliv. Vi er flere gange blevet spurgt til om det har været en stor omvæltning og om hvordan vi trives med det. I bund og grund føles det nok mest af alt bare naturligt, at det skal være sådan her for os … og vi har taler jævnligt om, hvordan vi indretter os bedst muligt med vores tid og får en god balance mellem slow livning og spændende oplevelser.
 • Endnu flere vintergækker og små forårsbebudere – jeg plantede en hel del af de fine snedråber, som svenskerne kalder vintergækkerne, i haven og i græsplænen i efteråret. De er endnu ikke tittet frem, men jeg krydser fingre for at de snart kommer og i mellemtiden har jeg et andet spot hvor jeg hvert år kigger efter de første vintergækker og de er der nu.
 • Hvis vi er heldige, så spise årest første stenbiderrogn på blinis – det er den meste fantastiske forårsbebuder på den kulinariske side og jeg bliver helt glad hvert år når det er ved at være den tid. Smager så fantastisk jo.
 • Forårsoprydning – februar er ganske vist stadig vintermåned, men det vil være mægtigt med en dag til at få ryddet ganske godt og grundigt ud. Vi er gode til især at rydde ud i vores ting generelt, så det vil ikke tage meget tid – og hvor er det rart, når det er gjort.
 • Øve mig i at lave latte art herhjemme i egen kaffekop – og dele den udfordring med Martin, så vi begge lærer det.
 • Gå ombord i den fristende stak bøger, der ligger på mit natbord – hvis de er lige så gode som jeg forventer, så kommer der en del flere boganbefalinger i den kommende tid.
 • At starte op på et nyt fotoalbumsprojekt, som jeg har haft i tankerne længe – tror det bliver så hyggeligt et projekt at sidde med i aftentimerne.

Hvad har I planer og drømme om af skønne ting for denne måned? 
februar

28 kommentarer
 • Dorte skrev:
  2. februar 2017 kl. 10:37

  Lyder som en god februar I går i møde hjemme hos jer. Synes det er helt fantastisk at I nu begge arbejder hjemmefra. Det må altså være en drøm at kunne gøre det til virkelighed. Jeg vil rigtig gerne gøre lidt mere ved haven herhjemme i år og barsler lidt med nogle børnehøjbede, ungerne mener ihvertfald, at de skal have et hver og det synes jeg er rigtig hyggeligt (skal bare lige have haven ryddet for håndværkere:-)), så skriv endelig flere haveindlæg.

  • Ann-Christine skrev:
   2. februar 2017 kl. 21:22

   Det er helt vildt fantastisk at vi begge arbejder hjemme. Vi nyder det virkelig også – og når der er masser af bolde i luften, så er det bare så rart og meget sjovere at dele det sammen :)
   Rigtig dejlig februar måned til dig, Dorte! Jeg krydser fingre for at håndværkerne bliver færdige i denne måned, så I kan komme videre og snart komme i haven også ;)
   Kram

 • Marie skrev:
  2. februar 2017 kl. 10:54

  At blive mor for anden gang…
  tiden går laaaaaaangsomt her i sidste del af graviditeten, men heldigvis hygger jeg mig med masser af hjemmebag (også til fryseren så der er klar til barselsvisit) og kvalitetstid med vores førstefødte <3

  • Ann-Christine skrev:
   2. februar 2017 kl. 21:23

   Årrrh, hvor dejligt!
   Det bliver da den skønneste måned for jer ♡

 • www.skøreliv.dk skrev:
  2. februar 2017 kl. 10:56

  Åhh, den med fotoalbumprojektet er jeg med på – min kronisk dårlige samvittighed! Er fire år bagud, damn it! (- undskyld jeg bander på din blog!). Men derudover glæder jeg mig også til forårets spæde opstart, og så glæder jeg mig til dine boganmeldelser!

  • Ann-Christine skrev:
   2. februar 2017 kl. 21:25

   Også mig! Jeg kom til at tænke på det en sen aften inden jeg skulle sove, over hvor meget værdi og glæde det vil give Johan og Julie at de kan se tilbage på oplevelser der har været og på den måde styrke minder og hjælpe til at huske alle de oplevelser og skønne ting. Næste morgen fik jeg gjort noget ved det – og nu glæder jeg mig helt vildt meget til rigtig at komme i gang med projektet :)

 • Marianne skrev:
  2. februar 2017 kl. 11:14

  I februar glæder jeg mig til at komme rigtigt i gang med specialet! Frygter det også lidt, men fokus på det spændende i det! ;)
  Forlænget weekend med hele familien; forældre, søskende og kærester. Vi skal gå ture ved vandet, spille badminton og brætspil, bade og spise pandekager. Den yngste er 17, men den slags bliver man aldrig for gammel til :D
  Fejre mine skønne kollegers og min egen indsats med en ordentlig fest med masser af sjusser og chili nuts!
  Og så glæder jeg mig til, at foråret forhåbentligt så småt kigger frem og til at dagene bliver mærkbart længere :)

  • Ann-Christine skrev:
   2. februar 2017 kl. 21:27

   Lyder som en særlig og skøn måned! ♡
   Rigtig god arbejdslyst med specialet, det bliver da spændende at kunne fordybe sig i det :)
   – jeg glæder mig også virkelig meget over at dagene bliver længere. Det er så rart!

 • Henriette skrev:
  2. februar 2017 kl. 13:06

  Hverken min mand eller jeg kan få fri i vinterferien, men skal derimod arbejde mere end vanligt, så vores børn skal for første gang på en hel uges ferie hos min mor. Jeg er sikker på at det bliver helt vidunderligt for dem alle tre (og for mig de første par dage). Min mor er nemlig rigtig god til at tage den med ro og hygge rundt med dem – nattøj, tegnefilm, pandekager, ture med hunden osv.

  Ellers glæder jeg mig til:
  – weekendophold på Dyvig Badehotel med min mand,
  – at begynde at føle at vi faktisk er flyttet rigtigt ind i vores nye lejlighed
  – surprise fest for min lillesøster
  – læsning!
  – at deltage i et online kursus med titlen “Literature and Mental Health”
  – at bage fastelavnsboller
  – at købe årets første bundt påskeliljer
  – at begynde at overveje brug af altan som erstatning for den lille have vi er flyttet fra

  • Ann-Christine skrev:
   2. februar 2017 kl. 21:30

   Hvor lyder det rart og hyggeligt alt sammen! Og så skønt at vide at børnene skal afsted på en virkelig dejlig ferie fyldt med nærvær og familiehygge – det giver jo god ro til topprioritere arbejdet den uge og tilmed lidt rar egentid efter arbejde også.
   Og weekend ophold på Dyvig … åh, det lyder skønt!
   Rigtig god fornøjelse med det hele, sikke en skøn februar :)

 • Louise M skrev:
  2. februar 2017 kl. 13:19

  I februar glæder jeg mig til at få skrevet mig speciale færdigt og afleveret! Så pt ser jeg måske bare mest frem til marts ;)
  Men tak for at huske mig på, at februar indeholder lækre ting, der kan gøre hverdagen mindre grå.
  PS. Hvor er den smukke kop fra? :)

  • Ann-Christine skrev:
   2. februar 2017 kl. 21:31

   Hehe, kan godt forstå at marts måned virker særligt attraktiv lige nu ;) – men jeg håber du får drysset lidt glimmer og lækre ting ind i din februar måned også :)
   Koppen er fra Helle Gram
   Kh AC

 • Maj-Brit skrev:
  2. februar 2017 kl. 15:07

  Jeg ville elske at du laver en havebog for hver måned. Følger troligt med din blog, hver dag. Bruger mange af dine opskrifter og de er meget populære hos kæresten ☺

  • Ann-Christine skrev:
   2. februar 2017 kl. 21:33

   Hvor dejligt! Tænker du en rigtig fysisk bog, eller mere i indlæg her på bloggen?
   I første omgang er min tanke at lave et indlæg for hver måned her på Valdemarsro, men det kunne da godt være at jeg på et tidspunkt skulle overveje det andet også ;)
   Tak for din søde hilsen, det er dejligt at høre!
   Kh AC

   • Maj-Brit skrev:
    2. februar 2017 kl. 22:37

    Bare et blog indlæg hver måned. Har nemlig en meget lille have. Skal have lavet 1 til 2 højbede når vejret bliver lidt bedre. Har jo set dine ☺

    • Ann-Christine skrev:
     3. februar 2017 kl. 08:06

     Perfekt! -det vil jeg glæde mig til at dele med dig og andre haveinteresserede :)
     Bliver så hyggeligt

 • Cecilie K skrev:
  2. februar 2017 kl. 16:29

  Det ville være fedt, hvis du lavede indlæg om hvad du planlægger at lave i haven på forskud. Så kan have-rookies som jeg selv følge lidt med i vores egen have i stedet for at få info på bagkant.

  • Ann-Christine skrev:
   2. februar 2017 kl. 21:34

   Rigtig god ide!
   Det skal jeg nok tage med også :) Tak for opfordringen

 • Diana skrev:
  2. februar 2017 kl. 20:52

  Jeg er vild med at læse dine månedslister :)
  Og specielt i dag, hvor jeg lige er kommet hjem fra arbejde – nærmest opløst af træthed – og læser dette indlæg som det første ;-) Det virker helt afslappende…
  Jeg har desværre ikke haft tid til at skrive min februar månedsliste – på alle mine fridage er jeg blevet kaldt ind på job. Øv… har lidt dårlig samvittighed over min blog, men jeg ved også at jeg har gjort en god gerning for mine patienter…

  • Ann-Christine skrev:
   2. februar 2017 kl. 21:39

   Hvor er du sød! Glad for at kunne bringe lidt hygge og en afslappende stund ind i en travl dag hos dig :)
   Rigtig dejlig aften til dig!
   Og tak for din søde hilsen ♡
   Kh AC

 • Ann-Christine skrev:
  2. februar 2017 kl. 21:36

  Dejligt positivt indlæg – og det er da nemlig så skønt at lyset nu vender tilbage :)

 • Anne-Marie skrev:
  3. februar 2017 kl. 08:04

  Det lyder alt sammen skønt :)

  Min februar går med diverse projekter og afslapning. Jeg har afsluttet mit grundforløb til sosu.
  1 marts starter jeg op på min elevplads som sosu assistent, så der begynder det hårde liv. Tidligt op, studere m.v, men forhåbentlig bliver det også spændende :)

  En lille ting jeg har tænkt på mht din blog.
  På nogle af dine sider, bl.a. Sider med opskrifter kan der være mange kommentarer, og der er langt fra top til bund.
  Jeg har på andre blogge og hjemmesider set at de ude i siden har en pil eller andet, hvor man kan trykke ’til toppen, eller lignende, og så kommer man til toppen ;)
  Det var bare en ide, som jeg indimellem synes er rart på andre sider.

  Kh A-M

  • Ann-Christine skrev:
   3. februar 2017 kl. 08:09

   Hej Anne-Marie,
   Så dejligt med en måneds hyggetid og tid til projekter inden opstart :) Håber det bliver en rigtig hyggelig februar og at du får en god start på elevpladsen.
   Og tusind tak for forslaget, det er en rigtig god ide, som jeg tager med videre til næste designopgradering!
   Kh Ann-Christine

 • Marina skrev:
  3. februar 2017 kl. 10:12

  Lyder som dejlige planer.

  Held og lykke med vintergækkerne. Jeg elsker dem og glæder mig hvert år til de kikker frem. I modsætning til mange andre løg er vintergækker faktisk ikke så gode at købe i efteråret hvor løgene er tørret ind. Det kan de ikke så godt lide. Med vintergækker er det bedste du kan gøre at få en god stor klump af en der har nok. Bedst når de netop er afblomstret. Del løgene og plant dem med det samme sådan ca tre af gangen. I løbet af nogle år vil de små portioner vokse sig til fine store klumper og kan så igen deles og plantes ud.

  Jeg gør faktisk det hvert år at jeg vælger en god klump et eller andet sted i haven som jeg graver op og bruger som pynt ved hoveddøren. Når de så er afblomstret planter jeg dem ud som beskrevet. Da vi flyttede ind her for 6 år siden var der stort set ingen vintergækker, men jeg havde heldigvis med fra min gamle have. Nu myldre min nye have med vintergækker allesteder…

 • Trine Schøn Nielsen skrev:
  5. februar 2017 kl. 16:26

  I februar glæder jeg mig til:
  1. Bowling og hygge med kollegaer
  2. Vinterferie med bl.a besøg af Tantebørn, hvor vi skal hygge med krea, bage, biotur, nærvær og så vil jeg vise dem udstillingen med danefæ på Nationalmuseet.
  3. Se den nye Fifty Shades of Grey med en veninde
  4. Til koncert med gode venner
  5. Fastelavnsfest for mine tantebørn med tøndeslagning, fastelavnsboller og udklædning.
  6. Se det spire og gro i haven
  7. Nyde at dagene blir længere
  8. Hygge i sofaen med yndlingsserie pt. “The good wife”

  9. Planlægge weekendtur til Århus i næste måned
  10. Holde træningen ved lige

  • Ann-Christine skrev:
   6. februar 2017 kl. 14:03

   Så dejlige planer, dem vil jeg lade mig inspirere af også (og må blandt andet meget snart igang med at se The Good Wife)
   Dejlig februar til dig
   Kh AC

 • Lise skrev:
  28. februar 2017 kl. 14:49

  Tak, Ann-Christine! Det er da en super måde at skabe glade og overblik på. Jeg tror jeg tyv-stjæler din fantastiske idé :-)

  • Ann-Christine skrev:
   1. marts 2017 kl. 21:35

   Det er nemlig bare så skønt at samle lidt overblik over alle de gode ting der er i vente :)

Skriv en kommentar
Har du spørgsmål til opskriften, kan du finde de fleste svar her: Oftest stillede spørgsmål til Valdemarsro opskrifter >>

Din emailadresse vil ikke blive offentliggjort.