Græskarbrød


Her får du min opskrift på et nemt og lækkert græskarbrød i gryde, fyldt med saftigt græskar og græskarkerner.
Det er så lækkert at bage om efteråret, når det er sæson for græskar og den groftrevede græskar i brødet, gør krummen saftig og fyldt med god smag.
Brødet kræver ikke at dejen æltes, men dejen skal blot røres sammen og så ellers have tid til at udføre sin magi under hævningen.
Prøv også: min opskrift på lækre gulerodsbrud >>
Græskarbrød
- 400 g stuetempereret vand
- 5 g gær
- 130 g hokkaido græskar, groftrevet
- 100 g græskarkerner
- 400 g hvedemel
- 125 g fuldkornshvedemel
- 10 g salt
- Derudover
- 20 g græskarkerner
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter
Opløs gæren i en skål med stuetempereret vand. Vend groftrevet græskar, græskarkerner, hvedemel og fuldkornsmel i, til dejen blot akkurat er samlet.
Kom dejen i en brødform på 27×21 cm (2 liter) og lad dejen hæve i 10-12 timer på køkkenbordet, eller til dejen er hævet op til kanten af formen.
Drys lidt græskarkerner overbrødet og bag brødet i 30 minutter i en forvarmet ovn ved 175 grader varmluft. Skrue derefter temperaturen op til 225 grader og bag videre i 10-15 minutter.
Tag gryden ud af ovnen og vend brødet ud på en rist.
Næringsindhold

Pr. 100 g
(xxx kcal)
Pr. stk.
(xxx kcal)
Total
(xxx kcal)
Ser så lækkert ud. River du skrællen af græskaret med i brødet?
Ja, inkl skrællen, som jeg blot skrubber godt ren først
Kh Ann-Christine