Valdemarsro https://www.valdemarsro.dk/havregroed-bagt-rabarberkompot/

Bagt havregrød med rabarberkompot

Bagt havregrød kan med lidt god vilje, næsten kaldes en morgenmads crumble – og skal den være endnu sprødere, så kan halvdelen af havregrøden erstattes af knas fra panderistet havregryn med honning, kerner, frø og nødder.

Da jeg fortalte Julie om den opskrift på bagt havregrød,  som jeg havde lavet tidligere på dagen, med vanilje, rabarberkompot og drysset med sukker som bliver sprødt i ovnen – så sukkede hun næsten sagligt og sagde, at sådan en kunne hun virkelig godt tænke sig i weekenden … så det skal hun have!

PT20M

Bagt havregrød med rabarber

1 pers.    20 min.
1 pers.
Ingredienser
Udskriv opskrift
20 min.
Fremgangsmåde

Rabarberkompot laver jeg først efter denne opskrift.

Kom havregryn, vand og salt i en gryde og kog op under omrøring. Kog ind til grøden er lind og tilsæt så mandelmælk eller mælk, vaniljepulver og hakkede mandler.

Smør en ovnfast skål/ramakin med smør og kom rabarberkompot i bunden. Fordel grøden over, drys med havregryn og sukker og bag i ovnen ved 200 grader varmluft i 10 minutter.

Server gerne med en lille smørklat og hvis den ønskes sødere, så er en lille smule honning dejligt sammen med.