Valdemarsro https://www.valdemarsro.dk/havregroed-bagt-rabarberkompot/

Bagt havregrød med rabarberkompot

Bagt havregrød med rabarber og vanilje kan med lidt god vilje, næsten kaldes en morgenmads crumble.
Det smager virkelig dejligt og er en god sommermorgenmad serveret med en dejlig iskaffe til.

Da jeg fortalte Julie om den opskrift på bagt havregrød,  som jeg havde lavet tidligere på dagen, med vanilje, rabarberkompot og drysset med sukker som bliver sprødt i ovnen – så sukkede hun næsten sagligt og sagde, at sådan en kunne hun virkelig godt tænke sig i weekenden. Så det skal hun have!

Prøv også: min opskrift på iskaffe >>

PT30M

Bagt havregrød med rabarber

Tid i alt30 min.
Arbejdstid15 min.
Antal4 pers.
Ingredienser
  • rabarberkompot
  • 200 g rabarber, skåret i små tern
  • 50 g sukker
  • 1 tsk vaniljesukker
  • Crumble
  • 50 g hvedemel
  • 50 g sukker
  • 50 g smør
  • Grød
  • 1 tsk smør
  • 3 dl havregryn, grovvalset
  • 6 dl vand
  • 0,50 tsk vaniljesukker
  • 3 dl mælk
  • 40 g mandler, finthakkede
  • salt
Udskriv 
Fremgangsmåde

Rabarberkompot
Kom alle ingredienserne i en gryde og rør det godt sammen. Lad det stå og trække saft i en halv time uden varme.

Tænd for varmen og varm op til kogepunktet under omrøring og lad det simre i 5-10 minutter.

Crumble
Smuldr smør, sukker og hvedemel sammen.

Grød
Kom havregryn, vand og salt i en gryde og kog op under omrøring.

Kog ind til grøden er lind, rør mælk, vaniljesukker og hakkede mandler i grøden

Kom rabarberkompot i bunden af et smurt ovnfast fad og fordel grøden over i klatter. Drys med crumble. Bag i en forvarmet ovn ved 175 grader varmluft i 10 minutter.