Hjemmelavet twix
Kiks + karamel + chokolade = uhmm
De velkendte aflange chokoladebarer, Twix, er her blevet forvandlet til en endnu bedre (synes jeg) hjemmelavet version.
Sprød kiks, flydende og lidt sej karamel og toplækker chokolade i et tykt lag. Jeg lavede dem i går eftermiddags og de er prøvesmagt og godkendt! – så er den hjemmelavede del af fredagsslikket på plads til aftenens tegnefilmhygge eller et par spil uno med Johan og Julie, og så gemmer vi da også lige et par stykker hjemmelavet twix til de to krudtugler er puttet – og nyder en enkelt mere i selskab med en god film – eller også snupper vi bare et afsnit eller to af en netflix-serie, kaffe og et glas rødvin.
Arbejdstid 30 min.
Antal 8 stk.
Som medlem af VALDEMARSRO Premium får du adgang til en masse ekstra fordele, blandt andet kan du få billede med, når du printer opskrifter og undgå forstyrrende reklamer. Læs mere på Valdemarsro om alle fordelene.
Hjemmelavet twix
- Kiks
- 100 g hvedemel
- 1 nip salt
- 1 spsk sukker
- 50 g smør
- 1 æg, sammenpisket
- Karamel
- 1 dl piskefløde
- 50 g sukker
- 25 g glukosesirup
- 1 nip salt
- Chokoladeovertræk
- 250 g mørk chokolade, i god kvalitet
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter
Hold min skærm tændt
Kiks
Bland mel, salt og sukker sammen og smuldr smør i. Smuldr det hele godt sammen og saml hurtigt dejen med først halvdelen af det sammenpiskede æg og saml dejen til den er fast og glat. Tilsæt evt en smule mere æg efter behov. Rul kiksedejen ud mellem to stykker bagepapir og skær lange strimler i twix størrelse.
Bag i en forvarmet ovn ved 200 grader varmluft i 10-15 minutter – til kiksene er gyldne i kanterne. Lad dem køle af på bagepladen.
Karamel
Kom sukker, glukosesirup og fløde i en gryde og kog det op. Lad det simre i omkring 20-30 minutter – eller indtil karamellen er tyktflydende efter kort tid, når der tages en prøve op på en kold tallerken. Man skal lige prøve sig frem, men tænk på at karamellen skal kunne sidde fast på toppen af kiksen uden at glide af og samtidig gerne skal kunne sprøjtes ud af en sprøjtetylle.
Chokolade + saml chokoladebaren
Hak chokoladen fint og temperer den over et vandbad, ved først at smelte 2/3 del chokolade under omrøring. Tag chokoladen af varmen fra vandbadet og rør så den resterende 1/3 chokolade i.
Pensl hver kiksebund med chokolade og lad dem tørre inden de vendes om.
Kom karamellen i en sprøjtepose og lav tykke gavmilde striber karamel udover hver kiks. Kom derefter chokoladen i en sprøjtepose (det synes jeg var nemmest og gav det pæneste resultat) og fordel chokoladen over kiks og karamel.
Lad chokoladen størkne og nyd ♥
Har du spørgsmål til opskriften eller lyst til at sende en sød hilsen, så kan du skrive til mig i kommentarfeltet herunder.
Du kan måske finde svaret på dit spørgsmål i kommentarfeltet, hvis det allerede er stillet og besvaret - eller du kan kigge på denne side, hvor jeg giver svar på mange 'ofte stillede spørgsmål' til min opskrifter.
Hej – og først og fremmest tak for en masse skønne opskrifter!
Kan du komme med et bud på, hvor mange grader karamellen skal koges op til?
Vh Susan
Hej Susan
Mange tak for din søde hilsen :)
Omkring 120 grader plejer jeg at koge dem til.
God fornøjelse
Kh Ann-Christine
Hej jeg føler min dej er meget flydende og slet ikke så fast som på dit billede hvad kan det skyldes? Har gjort som der står i opskriften
Er din dej til kiksene flydende? Det forstår jeg ikke helt :)
Har lige lavet dine Twix og uh de er lækre! Men hvor længe kan de min holde sige gode??
Jeg tænker de fint kan holde sig et par uger.