Hjemmelavet twix
Kiks + karamel + chokolade = uhmm
De velkendte aflange chokoladebarer, Twix, er her blevet forvandlet til en endnu bedre (synes jeg) hjemmelavet version.
Sprød kiks, flydende og lidt sej karamel og toplækker chokolade i et tykt lag. Jeg lavede dem i går eftermiddags og de er prøvesmagt og godkendt! – så er den hjemmelavede del af fredagsslikket på plads til aftenens tegnefilmhygge eller et par spil uno med Johan og Julie, og så gemmer vi da også lige et par stykker hjemmelavet twix til de to krudtugler er puttet – og nyder en enkelt mere i selskab med en god film – eller også snupper vi bare et afsnit eller to af en netflix-serie, kaffe og et glas rødvin.
Arbejdstid 30 min.
Antal 8 stk.
Som medlem af VALDEMARSRO Premium får du adgang til en masse ekstra fordele, blandt andet kan du få billede med, når du printer opskrifter og undgå forstyrrende reklamer. Læs mere på Valdemarsro om alle fordelene.
Hjemmelavet twix
- Kiks
- 100 g hvedemel
- 1 nip salt
- 1 spsk sukker
- 50 g smør
- 1 æg, sammenpisket
- Karamel
- 1 dl piskefløde
- 50 g sukker
- 25 g glukosesirup
- 1 nip salt
- Chokoladeovertræk
- 250 g mørk chokolade, i god kvalitet
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter
Hold min skærm tændt
Kiks
Bland mel, salt og sukker sammen og smuldr smør i. Smuldr det hele godt sammen og saml hurtigt dejen med først halvdelen af det sammenpiskede æg og saml dejen til den er fast og glat. Tilsæt evt en smule mere æg efter behov. Rul kiksedejen ud mellem to stykker bagepapir og skær lange strimler i twix størrelse.
Bag i en forvarmet ovn ved 200 grader varmluft i 10-15 minutter – til kiksene er gyldne i kanterne. Lad dem køle af på bagepladen.
Karamel
Kom sukker, glukosesirup og fløde i en gryde og kog det op. Lad det simre i omkring 20-30 minutter – eller indtil karamellen er tyktflydende efter kort tid, når der tages en prøve op på en kold tallerken. Man skal lige prøve sig frem, men tænk på at karamellen skal kunne sidde fast på toppen af kiksen uden at glide af og samtidig gerne skal kunne sprøjtes ud af en sprøjtetylle.
Chokolade + saml chokoladebaren
Hak chokoladen fint og temperer den over et vandbad, ved først at smelte 2/3 del chokolade under omrøring. Tag chokoladen af varmen fra vandbadet og rør så den resterende 1/3 chokolade i.
Pensl hver kiksebund med chokolade og lad dem tørre inden de vendes om.
Kom karamellen i en sprøjtepose og lav tykke gavmilde striber karamel udover hver kiks. Kom derefter chokoladen i en sprøjtepose (det synes jeg var nemmest og gav det pæneste resultat) og fordel chokoladen over kiks og karamel.
Lad chokoladen størkne og nyd ♥
Snickers som nummer 1 og twix som nummer 2.
Har aldrig lavet dem selv. Det må prøves i sommerferien med børnene. Er det et projekt for en på knap 3 og 7 år med hjælp fra mor? ?
Samme prioritering her ;)
Jeg er sikker på at de vil synes det er så sjovt – og det bliver sikkert noget et skægt projekt at have sammen. Men nok også lidt noget chokoladecirkus over det hele, hvilket nok falder i temmelig god jord hos børnene ;)
Ej, nu kammer det jo helt over! Jeg skal både nå dine snickers, p-tærter og nu også twix!
Det bliver den fedeste sommer ;-)
Yeahh, det bliver det nemlig ;)
nøj hvor lækkert, det skal helt sikkert prøves. Og hvis du kaster dig ud i marsbar, så er jeg også med på den. Jeg har tit tænkt på hvordan man laver den nederste masse i mars/ milkyway. Og lion..jeg har faktisk også Daim på to do listen?
Kh.
Anne-Marie
Det har jeg også tænkt på – nu er det efterhånden lang tid siden jegh ar smagt en, men mon nougat kan bruges … det skal da lige eksperimenteres lit med på et tidspunkt ;)
Hvor ser det indbydende og dejligt ud.
De fine billeder indbyder virkelig til at man bare skynder sig hjem fra arbejde og kan komme i gang med de fine twix.
Glæder mig til at lave dem sammen med mine to børn :o)
Ej, hvor hyggeligt! Rigtig dejlig weekend og god fornøjelse med chokoladeprojektet :)
Oh halleluja for en opskrift!
Herhjemme elsker vi twix fordi vi kan dele den og så smager de jo fantastisk! Men med den der opskrift behøver vi vidst ikke længere at dele en! Tror bare jeg spiser det hele selv!
Hahaha, god plan :)
Hrm – det var bedre for min “skal laves” liste at du var på ferie:o De ser farlig gode ud!
Åhh, ja – det kan jeg godt se ;)
Og de er virkelig farligt gode :)
Jeg så lige du viste billedet af lækkerierne på instagram, og jeg måtte straks herind at se nærmere. Det må vist prøves.
Og min favoritbar? Jeg er en værre slikmund, så jeg er vild med dem alle :-)
Det kan varmt anbefales – måske oven i købet at lave en chokoladeaften, hvor alle chokoladebarerne laves, og så holde en mega hyggelig filmaften dagen efter :)
Jeg overvejer faktisk om de ikke snildt kan fryses efter de er lavet – jeg har testet med bounty og det gik strålende og blev de lækreste bountyis. Så måske man også bare kan lave sine egne snickers is og twix is. Perfekt til sommeren, som forhåbentlig snart er på vej :)
I flere år var min foretrukne chokoladebar ” Holly” (tror jeg de hed) Synes ikke rigtig jeg ser dem mere.. Noget med peanut og karamel. Nu bliver den da helt fejet af banen af dine hjemmelavede Snickers og P- tærter!
Peanuts og karamel – jeg tror du vil være temmelig vild med de hjemmelavede snickers ;)
Hej jeg er ny herinde og er helt vild med din blog, som er meget inspirerende. Har lige lavet rabarbersaft som blev vellykket, og kunne godt tænke mig at vide hvor man kan få de gammeldaws stribede sugerør?
Tusind tak, det er jeg rigtig glad for at høre :)
Jeg køber sugerørerne forskellige steder, på etsy.com er der mange, men de har dem også hos Bahne, Magasin
Kh AC
Vildt inspirerende. Hvor ser det lækkert ud. Har allerede prøvet flere af dine opskrifter med succes. Glæder mig hver dag til at se, hvad du har på bloggen.
God weekend
Kh Ulla
Hej Ulla,
Hvor er det bare skønt at høre – sådan en sød og dejlig hilsen, giver mig endnu mere lyst til at dele inspiration og opskrifter her på bloggen
Rigtig dejlig weekend
Kh AC
Hvor er de fine kaffekopper fra? Og tallerkenen og skålen? :-)
De er fra Casalinga og Muubs :)
ih, hvor ser de bare flotte og indbydende ud! Skønne billeder.
Du skriver, at du putter chokoladen i en sprøjtepose. Hvordan “sprøjter” du chokoladen ud over karamelkiksen? Ligger den på bagepapir mens du maler op og ned ad den? (Svært at forklare…) :-)
Hej Louise,
Tusind tak og ja, lige præcis – jeg synes det fungerede fint sådan, men det er nok lidt en smagssag.
Kh AC
Det er første gang jeg er herinde.
Det ser rigtig godt ud, de gode kommentarer gør at jeg for lyst til at lave det!
Håber virkelig at de smager godt. (Glæder mig!)
Kun 12år men jeg elsker at lave mad(Lidt en familie ting)
Hej Louise,
Stort velkommen til :) Og rigtig god fornøjelse med dem, håber du synes om dem
Kh AC
Ser super godt ud!
Tror du man kan bruge karamel af kondenseret mælk? Eller er den for flydende? :)
Måske kan den koges ekstra ind, så den kan bruges – den karamel jeg plejer at lave med kondendenseret mælk tror jeg dog er for flydende :)
Skal karamellen køle helt af inden du sprøjter den ud?
Lad os bare sige at mine twix ser MEGET hjemmelavede ud! Jeg lavede “tallerkentesten” og karamellen blev stiv næsten med samme, men da den var kølet ned syntes jeg at den var for stiv til at sprøjte ud, så jeg lunede den lige svagt igen. Men ak, den flød ned af kiksene og da chokoladen så skulle på, flød den med ned langs siderne. Mine twix ligner nu små humlebier med chokoladevinger.
Nå, mine kolleger spiser dem jo nok med stor fornøjelse alligevel. Det er jo chokolade og karamel i en dejlig kombination.
Håber de smagte dejligt, uanset :)
Jeg lader karamellen køle så meget af at den er lun men ikke varm, så kan den fint sprøjtes på med en tyl, når man lige rammer den rigtige konsistens
Kh AC
uha det var en farlig opskrift at falde over. Tænker det må blive en af weekendens aktiviteter.
Tak for en fantastisk blog. Altid her jeg søger først når jeg skal finde en opskrift :-)
Det er sådan et hyggeligt weekendprojekt ♡
Tusind tak for din søde hilsen, det er dejligt at høre!
Kh AC
Har lige lavet dine Twix og uh de er lækre! Men hvor længe kan de min holde sige gode??
Jeg tænker de fint kan holde sig et par uger.
Hej jeg føler min dej er meget flydende og slet ikke så fast som på dit billede hvad kan det skyldes? Har gjort som der står i opskriften
Er din dej til kiksene flydende? Det forstår jeg ikke helt :)
Hej – og først og fremmest tak for en masse skønne opskrifter!
Kan du komme med et bud på, hvor mange grader karamellen skal koges op til?
Vh Susan
Hej Susan
Mange tak for din søde hilsen :)
Omkring 120 grader plejer jeg at koge dem til.
God fornøjelse
Kh Ann-Christine