Valdemarsro https://www.valdemarsro.dk/hjemmelavet-twix/

Hjemmelavet twix

Kiks + karamel + chokolade = uhmm

De velkendte aflange chokoladebarer, Twix, er her blevet forvandlet til en endnu bedre (synes jeg) hjemmelavet version.

Sprød kiks, flydende og lidt sej karamel og toplækker chokolade i et tykt lag. Jeg lavede dem i går eftermiddags og de er prøvesmagt og godkendt! – så er den hjemmelavede del af fredagsslikket på plads til aftenens tegnefilmhygge eller et par spil uno med Johan og Julie, og så gemmer vi da også lige et par stykker hjemmelavet twix til de to krudtugler er puttet – og nyder en enkelt mere i selskab med en god film – eller også snupper vi bare et afsnit eller to af en netflix-serie, kaffe og et glas rødvin.

PT45M

Hjemmelavet twix

8 stk    45 min.
8 stk
Ingredienser
  • Kiks
  • 100 g hvedemel
  • 1 nip salt
  • 1 spsk rørsukker
  • 50 g smør
  • 1 spsk sammenpisket æg
  • et par spsk koldt vand til at samle med
  • Karamel
  • 1 dl piskefløde
  • 50 g sukker
  • 25 g glukosesirup
  • 1 nip salt
  • Chokoladeovertræk
  • 250 g god chokolade (jeg har brugt en 66 % valhrona Caraibe)
Udskriv opskrift
45 min.
Fremgangsmåde

Kiks
Bland mel, salt og sukker sammen og smuldr smøret i. Smuldr det hele godt sammen og saml hurtigt dejen med først en smule æg og derefter lidt koldt vand. Kom vand i en spsk af gangen og saml dejen til den er fast og glat. Rul kiksedejen ud og skær lange strimler i twix størrelse.

Bages i en forvarmet ovn ved 200 grader varmluft i 10-15 minutter – til kiksene er gyldne i kanterne. Lad dem køle af på bagepladen.

Karamel
Kom sukker, glukosesirup og fløde i en gryde og kog det op. Lad det simre i omkring 20-30 minutter – eller indtil karamellen er tyktflydende efter kort tid, når der tages en prøve op på en kold tallerken. Man skal lige prøve sig frem, men tænk på at karamellen skal kunne sidde fast på toppen af kiksen uden at glide af og samtidig gerne skal kunne sprøjtes ud af en sprøjtetylle.

Chokolade + saml chokoladebaren
Hak chokoladen fint og temperer den over et vandbad, ved først at smelte 2/3 del chokolade under omrøring. Tag chokoladen af varmen fra vandbadet og rør så den resterende 1/3 chokolade i.

Pensl hver kiksebund med chokolade og lad dem tørre inden de vendes om.

Kom karamellen i en sprøjtepose og lav tykke gavmilde striber karamel udover hver kiks. Kom derefter chokoladen i en sprøjtepose (det synes jeg var nemmest og gav det pæneste resultat) og fordel chokoladen over kiks og karamel.

Lad chokoladen størkne og nyd ♥