Hyldeblomst vodka


Hyldeblomst vodka til lækre sommercocktails eller til at gemme og bruge som en rigtig skøn ‘snaps’ til julefrokosten.
Man kan alternativt også bruge en klar snaps i stedet for vodka – for en rigtig kryddersnaps, som jeg er sikker på vil falde i god smag til julefrokosten sammen med en sildemad – eller til en dansk udgave af det svenske krebsegilde.
Bare med pil selv fjordrejer og en hyldeblomst snaps til. Slet ikke en tosset ny tradition at starte op, tænker jeg.
Arbejdstid 5 min.
Antal 0.5 liter

Som medlem af VALDEMARSRO Premium får du adgang til en masse ekstra fordele, blandt andet kan du få billede med, når du printer opskrifter og undgå forstyrrende reklamer. Læs mere på Valdemarsro om alle fordelene.
Hyldeblomst vodka
- Version 1 - med pulp fra hjemmelavet hyldeblomstsaft
- pulp - så meget du har
- 0,50 liter vodka
- Version 2 - fra bunden
- 12 hyldeblomstskærme
- 1 øko citron, saft og fintrevet skal herfra
- 90 g sukker
- 1 dl vand
- 0,50 liter vodka
Hyldeblomstvodka – version 1
Når du har lavet hjemmelavet hyldeblomstsaft og sigtet al den gode saft fra til at komme i glas – så er pulpen det, der er tilbage i sigten.
Kom hyldeblomstpulpen i et henkogningsglas, fyld på med vodka og lad det trække i 2-3 uger, hvor efter det sigtes og hyldeblomstvodkaen bruges til drinks eller som shots.
Vodka kan fint erstattes af snaps til en skøn hyldeblomstsnaps til julefrokosten – en rigtig damesnaps, har jeg ladet mig fortælle ;)
Hyldeblomstvodka – version 2
Ryst de friske hyldeblomstskærme fri for småkravl og klip alle stilkene af – stilkene skal ikke bruges.
Kog sukker og vand sammen, tilsæt citronsaft og skal og hæld det over hyldeblomsterne sammen med vodka i et henkogningsglas.
Lad det trække i 1 uges tid, sigt vodkaen og opbevar hyldeblomstvodkaen på rene skoldede glas med låg.

mens jeg laver mad
Har du spørgsmål til opskriften eller lyst til at sende en sød hilsen, så kan du skrive til mig i kommentarfeltet herunder.
Du kan måske finde svaret på dit spørgsmål i kommentarfeltet, hvis det allerede er stillet og besvaret - eller du kan kigge på denne side, hvor jeg giver svar på mange 'ofte stillede spørgsmål' til min opskrifter.
Skal det være på køl, mens det trækker?
Hej Eva
Det behøver det ikke nødvendigvis
Kh Ann-Christine
Jeg har ikke lavet snapsen, med saften (mange år).
Den rå saft, blandet med Whisky half’n’half er en gudedrik.
Jeg vil forsøge mig med snapsen i år, men også prøve med at lade det trække i whisky.
Hvis jeg synes at vodka-snapsen er lidt grumset – er der så et godt råd til hvordan man “klarer” den.
Jeg har lavet hyldeblomst-snaps i mange år, men jeg synes ikke jeg har oplevet at den er så grumset.
Hilsen
Kirsten
Aalborg
Hej Kirsten
Jeg vil tro du kan klare den ved at sigte den gennem et rent bomuldsklæde
Kh Ann-Christine